ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΖΕΙ Ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΑΘΗΝΑ 2-10-2011.

Ο πολιτικός συρφετός που λυμαίνεται την εξουσία της πατρίδος μας κινείται σε επικίνδυνα μονοπάτια για το μέλλον του Ελληνικού Έθνους. Την στιγμή που η οικονομική τρομοκρατία για τη φτωχοποίηση του λαού μας δρα ύπουλα και αποπροσανατολιστικά, οι προκλήσεις της Τουρκίας και οι εκβιαστικές όσο και διφορούμενες «συμμαχικές» συμπεριφορές κρατούνται στο ημίφως ή και το σκοτάδι της μεθοδευμένης ελληνικής ενημέρωσης. Τα καθεστωτικά κανάλια προτιμούν να προωθούν την άθλια πραμάτεια των τουρκικών σήριαλ περισσότερο παρά τις τουρκικές διεκδικήσεις και εκβιασμούς.

Σκοτεινιάζει ο ορίζοντας της Ελλάδος από τις επισκέψεις διεθνών «καλοθελητών». Κι όμως η ελληνόφωνη κυβέρνηση απαντάει με προκλητικές αβρότητες, απουσιάζει ακόμη κι όταν αμφισβητούνται κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενισχύει σε κάποιες περιπτώσεις την εχθρική προπαγάνδα και επιδίδεται στο τσαλάκωμα του σεβασμού και της πειθαρχίας σε βάρος των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Και ενώ η μάζωξη πολλών εθνικών συμφερόντων στην Α. Μεσόγειο προσφέρει ευρύτητα ελιγμών και ωφελημάτων, οι ριψάσπιδες πολιτικάντηδες προβαίνουν σε καθαρές επιλογές ήττας.

Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου, εν μέσω τουρκικών παραβάσεων και παραβιάσεων σ’ όλο το εύρος του Αιγαίου και της Κύπρου, αναλώθηκε σε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Ερντογάν όχι φυσικά για να τον προειδοποιήσει με ισχυρές ελληνικές απαντήσεις, αλλά για να εκλιπαρήσει αυτοσυγκράτηση, ηρεμία και σεβασμό του αυτονόητου δικαιώματος της Κύπρου στο δικό της φυσικό αέριο. Με την ευκαιρία αυτή μάθαμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι για μια φορά ακόμη δεν τέθηκε εντελώς προδοτικά το ζήτημα της ελληνικής ΑΟΖ και πως η κυβέρνηση των γραικύλων κόπτεται ακόμη και τώρα για την επίσκεψη στην Τουρκία και «το υψηλού επιπέδου κοινό υπουργικό συμβούλιο» στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου!

Τίποτα δεν σταματά τον κατήφορο του ανθελληνικού καθεστώτος. Οι σκόπιμες είσοδοι τού υπό κατάρρευση τουρκικού ερευνητικού σκάφους Πίρι Ρέις σε ζώνες που απέχουν ελάχιστη απόσταση από το Οικόπεδο 12 των ερευνών στην Κύπρο και οι αντιδράσεις Ισραηλινών, Αμερικανών, Βρετανών και Ρώσων για την καταδίωξη και την απομάκρυνση των Τούρκων εκτραχύνουν το κλίμα σε μια κούρσα για το ποιος θα πάρει γεωπολιτικό προβάδισμα.

Οι συμμαχίες είναι πλέον ρευστές. Τα παρασκηνιακά παζάρια των Τούρκων μεταξύ των «καβγάδων» δεν έχουν παύσει. Όμως οι πιέσεις που δέχονται από τα φιλαράκια τους ωθούν την τουρκική επιθετικότητα να εκδηλωθεί μια ώρα αρχύτερα ενάντια στην Ελλάδα και το Αιγαίο μας. Οι συντονισμένες τουρκικές επιθέσεις πλέον εκδηλώνονται με πλήθος πτητικών μέσων και ευρύ επιχειρησιακό πεδίο.

Ευθύς μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για την επιδείνωση των σχέσεων με την Ελλάδα, είχαμε την εισβολή 12 τουρκικών μαχητικών και δύο CN-235, το ένα με εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου και πληροφοριών, σε βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Διενεργήθηκαν 21 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και πέντε παραβάσεις του FIR μας, ενώ τα τουρκικά αναχαίτισαν αεροσκάφη μας από τη Σούδα, τη Σκύρο και το Καστέλι. Οι Τούρκοι προσπαθούν να κρατήσουν τον κύριο όγκο του Στρατού μας καθηλωμένο την ώρα που ανεβάζουν ταχύτητες.

Οι τουρκικές έξοδοι πυκνώνουν διαρκώς, οι πάντες πλην Ελλήνων είναι πέριξ της περιοχής των κυπριακών γεωτρήσεων και το Μαξίμου επιβάλλει στα Επιτελεία να μην σταλεί κανένα ελληνικό στρατιωτικό μέσο. Ακόμη και όταν δηλώνουν παρουσία αεροσκάφη και πλοία από Ισραήλ, Βρετανία και ΗΠΑ, αλλά και ο ρωσικός στόλος. Η τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει βαθύ κόκκινο όταν σε μια περίπτωση έφτασε στο σημείο να προσπαθήσει με μαχητικά από το Μπαλίκεσιρ να σταματήσει τη μετάβαση ελληνικών F16 από τη Ν. Αγχίαλο στην άσκηση Χαλύβδινος Θώραξ του ΓΕΣ!

Οι δυτικοί «σύμμαχοι» δεν χάνουν όμως την ευκαιρία να μας βάλουν τρικλοποδιές την ίδια ώρα που «μαλώνουν» την Τουρκία. Ενώ λοιπόν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζουν λένε την κυριαρχία της Κύπρου και το δικαίωμα αυτής στο φυσικό της αέριο, ακούσαμε τον Επίτροπο αρμόδιο για την διεύρυνση Φούλε να εγείρει θέμα επιδιαιτησίας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης αν αυτό χρειαστεί για την επίλυση της διαφοράς ανάμεσα στην Κύπρο και την Τουρκία με επίκεντρο τις γεωτρήσεις και την κυπριακή ΑΟΖ. Ο δε απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών Ντάουνερ αμέσως μετά μια ακόμη ραγιάδικη συνάντηση Χριστόφια και Έρογλου φάνηκε λέει πρόθυμος να μεσολαβήσει και αυτός ανάμεσα στο θύμα και το θύτη! Είναι σαφές ότι ασκείται πίεση στην Κύπρο για να εγκαταλείψει τα δικαιώματά της στην δική της ΑΟΖ.

Το ελληνόφωνο καθεστώς όμως είναι απασχολημένο. Παρακολουθεί την επιθυμία Σκοπιανών επιχειρηματιών να αγοράσουν μέρος του υπό ιδιωτικοποίηση λιμανιού της Θεσσαλονίκης, δίνει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στους λαθρομουσουλμάνους κι όχι στους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες την ελληνικότητα των οποίων δεν αναγνωρίζει η Αλβανία και ωθεί στην εξαθλίωση τους στρατιωτικούς μας την ώρα που ευνοεί την κατάργηση της στρατιωτικής ιεραρχίας υπέρ της ριψάσπιδος πολιτικής ηγεσίας!

Ήρθε λοιπόν ο καιρός να καθαρίσει ο πολιτικός και ο εθνικός ορίζοντας της Ελλάδος με την παύση πάσης ανοχής σε εφιάλτες και βαρβάρους. Ήρθε ο καιρός για κάθαρση και τράνεμα από τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Καιρός αναστάσιμος για την Μεγάλη Ελλάδα μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: