ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ


ΑΘΗΝΑ 27-10-2011.

Σ’ ένα Κράτος που είναι αληθινά Εθνικό και Λαϊκό, που διαθέτει δηλαδή ανεξάρτητη εθνική υπόσταση και λαϊκή κυριαρχία, κορυφαίο καθήκον της Πολιτείας είναι να εξασφαλίσει την ακεραιότητα του νου και του σώματος των πολιτών του. Η Παιδεία και η Υγεία είναι δύο κορυφαίοι τομείς της πολιτικής δραστηριότητας και της ουσιαστικής κοινωνικής ευθύνης. Είναι πρέπον λοιπόν να εξετάζονται ως κοινοί άξονες στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της διάπλασης προσωπικοτήτων και μάλιστα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, μακριά από αδηφάγα συμφέροντα, ξένες παρεμβάσεις και εξαρτήσεις.

Η Παιδεία είναι πολυσήμαντη διαδικασία που συνδέεται ταυτοχρόνως με την ωφέλιμη γνώση, την πνευματική άσκηση, τη διάπλαση έντιμου χαρακτήρα, το σεβασμό του αγώνα περασμένων γενεών και την προαγωγή της εθνικής κοινότητας με τη διατήρηση της φυλετικής μας ιδιοπροσωπείας και την αξιοποίηση των αποκτηθέντων δεξιοτήτων. Η Ελληνική Παιδεία νοηματοδοτεί και κατευθύνει την ζωή του Έθνους, καλλιεργώντας την ίδια στιγμή την Πίστη στον Θεό, την Πατρίδα και την Κοινωνία. Χαράζει βαθιά στη συνείδηση του λαού μας τι πραγματικά σημαίνει να έχεις την Τιμή να είσαι Έλληνας.

Η Εθνική Παιδεία οφείλει να δίνει στον Νέο Έλληνα τη χρήσιμη και αληθινή γνώση που θα κληθεί άμεσα να την εφαρμόσει στην ελληνική κοινωνία και την αγορά εργασίας δίχως πλαστές ανθελληνικές αναφορές και διεθνιστικές παρεμβάσεις. Ο Νέος Έλληνας πρέπει να διδαχτεί την Ελληνική Κοσμοθεωρία και Βιοθεωρία που ωθεί στην ισχυροποίηση της Πατρίδας και την κοινωνική προσφορά. Πράγμα που σημαίνει ότι ο νεαρός βλαστός της εθνικής κοινότητας είναι αυτός που υπερασπίζει την Πατρίδα και σχηματοποιεί την Πολιτεία που οφείλει να τον εντάξει στις δομές της.

Η πνευματική άσκηση του νου, η ανάπτυξη της σκέψης και της φιλοσοφικής αντίληψης, η κριτική αντίληψη των πραγμάτων και η αξιοποίηση της αποκτημένης γνώσης οδηγεί στην ενσυνείδητη μετοχή του Νέου Έλληνα στην Εθνική Παιδεία και στην εξέλιξη της πορείας της στην σύγχρονη πραγματικότητα. Η ανάπτυξη του ήθους, της αρετής και του ευ αγωνίζεσθε είναι παιδευτικά στοιχεία άκρως ελληνικά που προωθούν την κοινωνική αλληλεγγύη και την αξιοκρατία μακριά από ξένες υλιστικές και διασπαστικές διδαχές.

Η βαθιά γνώση επιπλέον των θυσιαστικών αγώνων των προγόνων μας για τη λευτεριά μας και τη διάσωση της εθνοφυλετικής μας ταυτότητος, για την προάσπιση του πατριωτικού και ένθεου χαρακτήρα της Ελληνικής Πολιτείας μακριά από τον σημερινό πολυπολιτισμικό πολτό ποικίλων «αντιρατσιστών», αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της συμβολής της Εθνικής Παιδείας στην πρόοδο της Εθνικής μας Κοινότητος. Να μάθουν τα παιδιά μας ότι ο λαός που έφερε στο φως επιστήμες και φιλοσοφία δεν ήταν διεθνιστικός σκουπιδότοπος και δεν παζάρευε την γη του με το χρήμα. Να διδαχτεί παράλληλα Αριστοτέλη και Θαλή με τον Αλέξανδρο και τον Λεωνίδα.

Ο ίδιος αυτός υπερήφανος και αξιοπρεπής ελληνικός λαός είναι εκείνος που ανάθρεψε τον Ασκληπιό και τον Ιπποκράτη. Είναι η Ελληνική Φυλή που γέννησε την Ιατρική επιστήμη και έδωσε διαστάσεις θείας μορφής στην Υγεία. Στην προστάτιδα του ανθρώπου από τις οδύνες του πόνου. Ο σπουδαίος Ιπποκράτης φρόντισε μάλιστα να θωρακίσει την Ιατρική και να εξασφαλίσει τον άρρηκτο δεσμό της με τον πολίτη μέσα από την θέσπιση του γνωστού ιατρικού όρκου που φέρει το όνομά του. Η Ηθική και η ωφέλεια της ασκήσεως των ιατρικών υπηρεσιών στην διάθεση του κοινωνικού συνόλου δίχως ιδιοτέλεια και εμπορικό πνεύμα είναι η ουσία του όρκου και η πεμπτουσία του τομέα της Υγείας στα πλαίσια της ελληνικής θεώρησης και του Εθνικού Κράτους.

Και πραγματικά, η διατήρηση του αρχικού πνεύματος και γράμματος των υπηρεσιών υγείας και των ιατρών λειτουργών της ή η κατεδάφιση αυτού, καταδεικνύει την ύπαρξη μιας αδέσμευτης πολιτείας που θέλει να ζήσει ή την ύπαρξη ενός ημιθανούς προτεκτοράτου που έχει απαρνηθεί τους ίδιους τους πολίτες του. Η σύνδεση του χρήματος με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η προώθηση αναξίων ψευτογιατρών, η ποδηγέτηση της υγείας από πολιτικές σκοπιμότητες στερήσεως της ανθρώπινης ζωής ή και μειώσεως των γεννήσεων είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας διεθνιστικής κοινωνίας.

Στην Εθνική Λαϊκή Κοινωνία η προσφορά της υγείας είναι κοινωνικό αγαθό δίχως προαπαιτούμενα και αντιπαροχές. Στην Ιατρική προωθούνται οι Άριστοι στην επιστημοσύνη και τον ανθρωπισμό. Και το Εθνικό Κράτος χαρίζει στους πολίτες του την ανάρρωση και στη Ράτσα μας την γέννηση Ελλήνων που θα την ανανεώσουν.

Αυτή είναι η δική μας Εθνικοκοινωνική Πολιτεία των Ελλήνων. Η Πολιτεία της πλήρους, δωρεάν και δημόσιας Παιδείας και Υγείας για όλους τους Έλληνες. Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αποδεκτή στο βαθμό που ακολουθεί τις ίδιες Αξίες ως επικουρική με γνώμονα την υπηρέτηση του λαού μας. Το Εθνικό Λαϊκό Κράτος όμως είναι εκείνο που αποφασίζει για την εξασφάλιση της πνευματικής και σωματικής υγείας των Ελλήνων.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com
http://karachalios-spiros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: