ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΑΘΗΝΑ 4-4-2012.

Βρισκόμαστε στην εποχή της ταχύτητας και της αμφισβήτησης των αξιών. Ο άνθρωπος θεωρείται αναλώσιμο ον που οφείλει να υπηρετεί τις δυνάμεις του αυταρχισμού και της φιλαυτίας της παγκοσμιοποίησης. Οι δυνάμεις αυτές θέλουν τον πολίτη ξεκομμένο από τον Θεό, την Πατρίδα και την οικογένειά του. Ψυχρό και αδιάφορο στον πόνο του διπλανού του, αδιάφορο για την καταβύθιση της ελληνικής κοινωνίας στην ερήμωση, τη θλίψη και την ανεργία. Διαθέσιμο στην πώληση της γης των προγόνων του στον εσμό που τον μισεί προκειμένου τάχα να ζήσει. Αλλά σε καμία περίπτωση «ακραίο» όπως ονομάζουν τον Έλληνα Εθνικιστή οι αυτιστικοί προδότες της Ελληνικής Φυλής.

Διεθνιστές, κοσμοπολίτες και θολοκουλτουριάρηδες μιλούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην κοινωνία του εθνομηδενισμού και της συναισθηματικής κενότητας που ζητά ο Νεοταξισμός. Όλοι αυτοί οι φρόνιμοι υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης μπορούν να μιλάνε για αγάπη, για κατανόηση, για ανοχή, για ποίηση. Μπορούν να ποδηγετούν την καλλιτεχνική έκφραση και την αισθητική τεχνοτροπία προπαγανδίζοντας είτε τις ανοιχτές κοινωνίες είτε την αχαλίνωτη διαστροφή. Να προωθούν τις ανωμαλίες, την πολυπολιτισμική κοινωνία, την υποχρέωση τάχα της Ελλάδας να ανέχεται προσβολές και ύβρεις χάριν δημοκρατικής ανωτερότητος.

Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός και ο ρομαντισμός του νεοταξικού καθεστώτος. Εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές λένε πως είμαστε οι αγροίκοι της υπόθεσης, οι λυκάνθρωποι της κοινωνίας, οι κακοί άνθρωποι που θα σπάσουμε τα κεφάλια των πολιτών. Οι φασίστες, οι ναζί, οι συμμορίτες και άλλες τινές αρλούμπες. Ψέματα που ακούγονται στον καιρό της μεγάλης ανατροπής που φέρνει η αντίδραση του ελληνικού λαού μαζί με την άνοδο του Εθνικισμού στην ίδια την Πατρίδα του. Γιατί ο λαός μας επιθυμεί να ζήσει όρθιος και υπερήφανος έχοντας την αληθινή αίσθηση του ρομαντισμού. Γιατί ο αυθεντικός ρομαντισμός, έκφραση και αντίληψη της ζωής γνήσια ελληνική στην συμπεριφορά, την τέχνη και την πολιτική συνδέεται με τον ηρωισμό, την αλληλεγγύη και την υπεράσπιση της φυλετικής ψυχής του Έθνους.

Για εμάς ρομαντισμός είναι η υπεράσπιση των αξιών μέσα από την εκδήλωση αγάπης και αφοσίωσης που φτάνει μέχρι την απόλυτη θυσία. Είναι η έκφραση του ερωτικού στοιχείου που συνδυάζει τον όμορφο εσωτερικό κόσμο με την γαλήνια σαγήνη του αρχέτυπου ελληνικού κάλλους. Το ολοκληρωτικό δόσιμο και η συντροφικότητα που ξεκινάει από τον ρομαντικό περίπατο, συνεχίζει με τον ποιητικό λόγο και καταλήγει στο σχηματισμό μιας υποδειγματικής ελληνικής οικογένειας.

Ρομαντισμός είναι ακόμη η βαθιά κατανόηση των αναζητήσεων των ανθρώπων που μας περιβάλλουν τόσο στο στενό περιβάλλον όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Είναι το βίωμα μες στο ίδιο καμίνι με τον συνάνθρωπο, το ενδιαφέρον και η αγωνία για την ανάδειξη της εθνικής κοινότητας, η απόλυτη θέληση του λαού μας για εργασία και δημιουργία, η λατρεία με την οποία προσφέρει ένα απλό δώρο στο παιδί του. Όμως ο άνθρωπος που έχει μέσα του ρομαντική ψυχή πληγώνεται με την ίδια ευκολία που χαίρεται. Πληγώνεται όταν βλέπει το γονάτισμα των διπλανών του από την ανέχεια, πληγώνεται όταν οι δυσκολίες της ζωής δεν του δίνουν το περιθώριο της προσφοράς και του ωραίου λόγου, πληγώνεται όταν βλέπει την γειτονιά του να μην είναι πια ελληνική και την πατρίδα του να μην βαστάει το μέλλον στα χέρια της.

Ρομαντισμός είναι να βλέπεις όμορφα ελληνικά χαμόγελα. Είναι να παίρνεις ένα κομμάτι χαρτί και να του δίνεις ζωή ζωγραφίζοντας επάνω του την ελληνική σημαία με ακρίβεια λεπτομερειών μέγιστη και δίπλα της μια κατακόκκινη καρδιά όπως έπραξε η κόρη μου σε μια ζωγραφιά που κοσμεί το γραφείο του σπιτιού μου. Να απεικονίζεις τον συναισθηματικό σου κόσμο αυθόρμητα, δίχως να χρειάζεται να σου το ζητήσει κάποιος. Να παρακολουθείς στα μάτια τα πρόσωπα που σε αγαπούν και να ακούς το ζεστό τους λόγο και στο τέλος να υπακούς μονάχα στη δική σου καρδιά.

Ρομαντισμός είναι να σαγηνεύεσαι από το δέσιμο και το πολιτισμικό κάματο των πρότερων γενιών Ελλήνων με την Πατρίδα, τα μνημεία, τους ναούς της. Δέσιμο που ανυψώνει τον Έλληνα στο βάθρο του υπεράνθρωπου πολεμιστή της Φυλής για άμυνα επιβίωσης και ορμή υπεροχής. Τότε αξίζει αληθινά να γενείς λύκος, όταν αυτό απαιτεί της κοινωνίας σου η φυλετική ψυχή.

Ρομαντισμός είναι να θεωρείς χρέος δικό σου να διορθώσεις τις ασχήμιες που αντικρίζεις ακόμη κι όταν δεν ευθύνεσαι άμεσα εσύ γι’ αυτές. Να πονάς και να χαίρεσαι δύο φορές σε κάθε σου βήμα μες την ελληνική κοινωνία. Μια για τον εαυτό σου και μια για τον διπλανό σου. Να βλέπεις τον Έλληνα να γυρεύει να επιβιώσει και να του δίνεις το χέρι σου με ένα ζεστό ψωμί και το λόγο σου για την ευλογία του Θεού που έχει να είναι Έλληνας. Που πάει να πει πως οι δοκιμασίες είναι το έναυσμα και η κλήση να σταθεί πάλι όρθιος, να πολεμήσει και να πάρει πίσω τη ζωή που του κλέψανε.

Ρομαντισμός είναι να χτίζεις με τα χέρια σου μια Νέα και Μεγάλη Ελλάδα σπάζοντας τις αλυσίδες των αδελφών σου που είναι σκλάβοι. Κι αυτός ο σύνδεσμος ρομαντισμού και πολιτικής λέγεται Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: