ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΘΕΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

ΑΘΗΝΑ 19-9-2013.

Θείος και αμάχητος έρωτας ο Ελληνισμός και εμπόδια δεν γνωρίζει. Δεν πτοείται από οικονομικούς φραγμούς, επιδρομή ανηθικότητας, προσβολή πίστης και ιστορίας ελληνικής. Δεν κάμπτεται από πολεμικές απειλές. Ο Έλληνας ζει και δημιουργεί Ελλάδα μέσα από τις αθάνατες αξίες του. Τιμωρεί τον αχρείο και συντρίβει τον κακό. Είμαστε το Γένος που γέννησε Πολιτισμό και Πατριωτισμό, Καλαισθησία και Αρμονία σε πόλεμο και ειρήνη. Και σ’ αυτό το σημείο οφείλουμε να επανέλθουμε.

Στρέφουμε το βλέμμα στα περασμένα και αναπτερωνόμαστε. Κοιτάζουμε τα σύγχρονα και θλιβόμαστε. Μα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εξοργιστούμε και να εξοπλιστούμε με Ελλάδα Καθάρια. Έργα των χειρών μας είναι όλα. Και τα όμορφα και τα άσχημα. Κάποτε ο τραγικός Εθνομάρτυρας Περικλής Γιαννόπουλος είχε πει για τούς συγκαιρινούς του Έλληνες πως ήταν οι χειρότεροι Έλληνες που πέρασαν. Είναι καιρός να σταματήσουμε την αληθινά χειρότερη λαίλαπα που ζούμε και μάς ανήκει δυστυχώς. Αυτή που ζει σήμερα.

Ας μπούμε λοιπόν στη φύση τής Φυλής μας και ας την καθαρίσουμε από τα ξένα σώματα που την έχουν μολύνει. Να εξοντώσουμε τούς πραματευτάδες που βγάζουν στο σφυρί την ψυχή και το οξυγόνο τής ζωής μας.

Ζητείται λένε η πώληση εκκλησιών, νοσοκομείων, βραχονησίδων, δασών, δρυμών, τόπων ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς. Ζητούν και τις φυλακές. Καλά, αυτές τις αντικαθιστούμε στέλνοντας τούς ανθέλληνες απ’ ευθείας από το δικαστήριο στον Καιάδα! Αλλά τα χώματα που κόσμησαν μεγάλα αναστήματα τού Ελληνικού Πνεύματος, τα χώματα που ιστόρησαν τρανοί ποιητές και ιστορικοί, τα χώματα που πότισαν αθάνατοι Έλληνες πολεμιστές με αίματα δεν τα δίδουμε κανενός.

Είμαστε τα παιδιά τού Πλάτωνα και τού Αριστοτέλη. Τα παιδιά τού Λεωνίδα και τού Μεγαλέξανδρου. Είμαστε ακόμη τα παιδιά τού Βασιλείου τού Βουλγαροκτόνου και τού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Τού Κολοκοτρώνη, τού Καραϊσκάκη και τού Διάκου. Τού Παλαμά και τού Μεταξά. Πατούμε στη Γη που ύμνησαν οι Μούσες. Στην Γη που η ψυχαγωγία και η οχύρωση λαού και πατρίδος πλέκονται μέσα από το κατάφυτο και ηλιόλουστο στεφάνι τής ελληνικής φύσης. Έχουμε την Πατρίδα που αγναντεύει από το καλύτερο οικόπεδο τής γης ολάκερη την οικουμένη και στα πόδια των νησιών της τα νερά φτιάχνουν χρυσό και ασήμι και ενέργεια ατελείωτη.

Δεν πωλείται η άμυνα και το ήθος το ελληνικό για να διαλυθεί το Έθνος μας. Δεν χαρίζεται η ιστορία και τα αίματα με τα εδάφη που πάτησαν Τρανοί Έλληνες στους απεσταλμένους στην γειτονιά μας πράκτορες τού νεοταξισμού που νομίζουν πως με κλεψιές και χρήμα φτιάχνεται κράτος και ιστορία. Και δεν απαγορεύεται το Εθνικό Συναίσθημα με τις απαγορεύσεις στις γειτονιές και τις πλατείες για τους Έλληνες Εθνικιστές και με κανένα άλλον τρόπο. Γιατί ο Έρως για τον Ελληνισμό είναι αγιάτρευτος. Είναι Ιερή Φλόγα που καίει τον εχθρό και φωτίζει το Γένος μας.

Μέσα από τα σκοτάδια γεννήθηκε το αρχέτυπο Ελληνικό Φως και ενάντια στα σκοτάδια τύπων υποχθόνιων θα ξεπηδήσει το ίδιο Φως πιο λαμπρό από πριν. Αν δεν το πράξουμε θα έχουμε διαπράξει ύβρη μεγάλη, γιατί οι Πατέρες μας ήταν αυτοί που μάς έδωσαν ευχή και εντολή να τούς ξεπεράσουμε. Πατρίδα καλύτερη και μεγαλύτερη, έτσι μάς είπαν. Να πιάσουμε το ξίφος και να γίνουμε λυτρωτές και εκπολιτιστές γύρευε ο Περικλής Γιαννόπουλος. Και ο Μέγας Βασιλέας και Ποιητής των Όλων Χριστός μας τούς Έλληνες έχρισε για το άπλωμα τού Λόγου Του και τού Δικαίου μέσα από το Ελληνικό Πνεύμα.

Φτάνει να βρεθείς σε ένα δάσος μέσα. Να μπεις σ’ ένα ξωκλήσι. Να περπατήσεις σ’ έναν αρχαιολογικό χώρο. Να αντικρίσεις την ύπαιθρο. Να σε λούσει ο Ελληνικός ήλιος και να σηκώσεις με τόλμη το δεξί σου χέρι για να χαιρετίσεις τον Θεό και τούς Προγόνους σου. Να ανοιχθεί μπροστά σου το πέλαγος. Μικρά πράματα για τούς μικρούς και άπιστους μα πολύ μεγάλα για τούς Αληθινούς, τούς Πιστούς και τούς Γενναίους Έλληνες. Για εκείνους που έχουν ανοικτή την καρδιά και αφουγκράζονται σε μια μυσταγωγική στιγμή ολάκερο τον Ελληνισμό, από την πρώτη γέννα του έως σήμερα.

Δεν σβήνει ο Ήλιος τού Ελληνισμού από την Ανθρωπότητα. Κι αν απλώθηκαν τα σύννεφα κατοχών ποικίλλων και πολέμων βάρβαρης εξουσίας και ανηθικότητας, οι Αχτίδες τής Φυλής μας θα διώξουν την κακοκαιρία. Θα ματώσουμε, αλλά τα δάκρυα θα τα στεγνώσουμε. Ο δρόμος είναι ένας και αυτόν μονάχα πρέπει να ακολουθήσουμε. Να φανούμε συνεπείς στη Φύση μας. Να αγαπήσουμε τη Φυλή μας. Να γίνουμε οι φιλόσοφοι, περιπατητές, εργάτες και πολεμιστές που θα διδάξουμε τι σημαίνει Ελεύθερος Άνθρωπος. Να γεμίσουμε από Πατρίδα τα πνευμόνια μας. Να φτιάξουμε μια Ελλάδα που θα αναγεννηθεί από τα σπλάχνα της με το Πνεύμα και το Ατσάλι.

Μια φορά Μεγάλη Ελλάδα, πάντα Μεγάλη Ελλάδα. Δεν μάς φοβίζουν εμάς δύσκολοι καιροί. Είμαστε οι Έλληνες τής Αρμονίας, τής Ηθικής και τού Ηρωικού Ήθους. Εραστές τής Ελλάδος που πρωτεύει από τα γράμματα και τις τέχνες έως το Πεδίο τής Τιμής και ενώνει όλους τούς Έλληνες μέσα από παιάνες και διθυράμβους σε μια Μεγάλη και Εθνικοκοινωνική Πατρίδα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


 





Δεν υπάρχουν σχόλια: