ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΘΗΝΑ 18-4-2011 .


Η Πατρίδα δεν βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων. Η οικονομική υποδούλωση έχει μετατραπεί σ’ ένα περίστροφο που στρέφεται απειλητικά στην καρδιά του Ελληνικού Έθνους. Τι σόι καμώματα είναι αυτά να ανάγεται στο γνωστό παιχνίδι της κολοκυθιάς η πιθανότητα και κυρίως η απόφαση για το εάν αναδιαρθρωθεί ή όχι το χρέος που φορτώνουν στην Ελλάδα; Και τι είδους συναινέσεις μπορούν άραγε να ζητηθούν προκειμένου να δώσουμε μια μικρότερη χώρα με διαλυμένες δημόσιες υπηρεσίες στους παγκόσμιους τοκογλύφους και τους επίβουλους εθνικής γης που μας περιτριγυρίζουν;


Το δούλεμα από το ΔΝΤ του Στρος Καν πέφτει σύννεφο. Μας είπανε λοιπόν ότι το 2011 το ελληνικό ΑΕΠ, δηλαδή το εθνικό μας προϊόν, θα συρρικνωθεί κατά 3% και ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει με θετικά πρόσημα το 2012 με ανάπτυξη 1,1%! Την ίδια ώρα μας λένε ότι η ανεργία θα φτάσει φέτος στο 14,8%, ενώ το 2012 θα αυξηθεί στο 15%. Η θεραπεία θα πετύχει προφανώς λόγω της αποβιώσεως του ασθενούς. Ή αλλιώς οι Έλληνες θα καταστούν υπηρέτες νεοταξικών και πολυεθνικών συμφερόντων μέσα στην ίδια την Πατρίδα τους.


Το ΔΝΤ χαρακτηρίζει το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου, το ξεπούλημα και της τελευταίας ελληνικής πέτρας δηλαδή, ως το καλύτερο νέο των τελευταίων μηνών. Το ΔΝΤ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Τρισέ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ρομπάι διαψεύδουν την αναδιάρθρωση αν φυσικά ακολουθήσουμε έως τέλους την θανατερή συνταγή του μνημονίου.


Ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου αποδέχτηκε την αδυναμία προσδιορισμού ημερομηνίας εξόδου από την κρίση. Ανέφερε ότι τα νέα μέτρα λαϊκής αφαίμαξης θα λεηλατήσουν 26 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2015, αλλά θα ανακοινωθούν μετά την Λαμπρή. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε δύο διαψεύσεις που ωστόσο θα καταρρεύσουν. Ότι τάχα δεν θα κάνει πρόωρες εκλογές και φυσικά ότι δεν θα γίνει αναδιάρθρωση. Με την παραγωγική και την εργατική τάξη να έχουν φτάσει στα όρια της ανέχειας και την λαϊκή οργή να ξεχειλίζει.


Στο μεταξύ οι διαβεβαιώσεις περί αναδιαρθρώσεως έρχονται η μια μετά την άλλη. Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ασφάλεια μας προτείνει την αλλαγή των όρων αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδος, ενώ αναζητάει έναν τρόπο που δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί χρεοκοπία. Τάδε έφη ο ΓΓ του ΟΑΣΑ Gurria στο Bloomberg. Ο τραπεζικός οίκος Lazard, κυβερνητικός σύμβουλος από την άνοιξη του 2010, μαθαίνουμε ότι έχει βάλει μπρος την διαδικασία νέας συμφωνίας με τους ιδιώτες πιστωτές της χώρας στο τεχνικό σκέλος του κουρέματος ομολόγων και επαναπροσδιορισμού του χρέους σε βάθος χρόνου. Και το επενδυτικό fund της Pimco μας καλεί να επιλέξουμε ανάμεσα στη χρεοκοπία ή την ελεγχόμενη πτώχευση της αναδιάρθρωσης.


Στο μεταξύ το κράτος έχει παραδοθεί στον μηδενισμό πράξεων και πρωτοβουλιών στην καθημερινότητα του πολίτη. Μετά λοιπόν το μάλωμα των ενταύθα πολιτικών υπαλλήλων από το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών για κακές συνθήκες κράτησης των λαθρεποίκων, τάχα αντισημιτικές συμπεριφορές και καταπιέσεις ως ανύπαρκτων εθνοτήτων καθαρόαιμων ελληνικών πληθυσμών, είδαμε την κυβέρνηση να σπεύδει να σχεδιάσει εγκαταστάσεις ξενοδοχειακού χαρακτήρα στον Έβρο για τους λαθρομετανάστες.


Όμως την ίδια στιγμή είχαμε τις συλλήψεις ενός «κακόμοιρου» Σύρου με κάρτα αιτήσαντος ασύλου στην Καβάλα για διακίνηση πέντε λαθρομεταναστών και στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης άλλοι έξι αλλοδαποί συνελήφθησαν για τη διακίνηση 25 λαθρομεταναστών με προορισμό την Αθήνα. Σε μια άλλη περίπτωση η Αστυνομία Ηγουμενίτσας συνέλαβε στην Αθήνα έναν 24χρονο Ιρακινό που βίασε μαζί με συμπατριώτη του 11χρονο Αφγανό σε καταυλισμό στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας.


Επιπλέον τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας είναι υπό διάλυση γιατί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς γάζες και άλλο ιατρικό υλικό λόγω χρεών, αφού οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών αναστέλλουν τις παραδόσεις. Προμηθευτές των δημοσίων νοσοκομείων καταγγέλλουν ότι τα νοσοκομεία προτιμούν να εφοδιάζονται με αναλώσιμο υλικό από δύο γερμανικές πολυεθνικές στην τριπλάσια τιμή. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για αδιέξοδο στις μικρές οικογενειακές τους επιχειρήσεις.


Παράλληλα η κυβέρνηση προχωράει στη συρρίκνωση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι λοιπόν στον νέο προγραμματισμό των ετών μέχρι το 2020 το προσωπικό θα μειωθεί στις 135000 άτομα από τα 143000 αρχικά, αλλά η μείωση του έμψυχου υλικού αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη. Αυτό οφείλεται στην μείωση των προσλήψεων Επαγγελματιών Οπλιτών, τη μείωση της θητείας και τη γήρανση του πληθυσμού. Και αυτά όταν οι ελληνοτουρκικές επιτροπές διαφορών οδηγούν στη συζήτηση και προώθηση μονομερών τουρκικών διεκδικήσεων. Οι δε ακαδημαϊκοί δάσκαλοι καταγγέλλουν την δέσμευση μη εξόρυξης των ενεργειακών μας πόρων, την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και την οικονομική υποδούλωση της Ελλάδος διά του εθνοκτόνου μνημονίου.


Τούτες τις κρίσιμες ώρες λοιπόν ένα εγερτήριο σάλπισμα απλώνεται σε κάθε γωνιά της καθημαγμένης Πατρίδος μας μόνο για Έλληνες. Ένα σάλπισμα που καλεί απλά και ξεκάθαρα να διαγράψουμε μαζί με χρέη και εθνικά δεσμά, τους ολετήρες του πολιτικού συστήματος που μας παραδίδουν στα νύχια του νεοταξικού τέρατος. Να γκρεμίσουμε την τυραννία των διεφθαρμένων και να ορθώσουμε ένα Εθνικό Λαϊκό Καθεστώς ικανό να εθνικοποιήσει άμεσα τους πόρους του κράτους μας και να θωρακίσει την Πολιτεία με καθαρά εθνοφυλετικό προσανατολισμό.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: