ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΑΘΗΝΑ 22-11-2017.

Ο νοικοκύρης χρειάζεται ένα γερό οικοδόμημα για να στεγάσει τα παιδιά του και να τα αναθρέψει με ασφάλεια. Αυτό το οικοδόμημα χρειάζεται στερεές βάσεις, ώστε να σταθεί όρθιο σε όλους τούς καιρούς. Έτσι λοιπόν, ο Έλληνας χρειάζεται ένα Εθνικό Κράτος βασισμένο επάνω στις Παραδόσεις τής Φυλής του που θα τού δώσει ο ίδιος αξία μέγιστη με τα δικά του λαμπρά έργα. Το οικοδόμημα είναι το Εθνικό Κράτος και ο νοικοκύρης είναι ο Έλλην που εκπροσωπεί ολάκερη την Φυλή του.

Ώστε λοιπόν η Ελλάς δεν είναι μια περαστική υπόθεση μήτε μια στιγμιαία και στατική εικόνα τής ιστορίας. Η Ελλάς είναι η ίδια η ιστορία στη διαχρονική της διάσταση. Είναι φύλαξ αξιών και πλάστρα πολιτισμών. Φτιάχτηκε από τα χέρια τού Θεού και ανδρώθηκε με τα νάματα των Πιστών. Έλαβε την πνευματική της δύναμη από τα διδάγματα των Σοφών και μεγαλούργησε με το αίμα των Ηρώων. Δάμασε τη φύση και έδωσε με τις τέχνες και τις επιστήμες σκοπό λειτουργικό στη ζωή.

Σκοπός τού Έλληνα είναι να παραλάβει ατόφιο το εθνικό οικοδόμημα και να το παραδώσει στην επόμενη γενιά κάλλιο όλων των περασμένων εποχών. Να ανδρώσει γενιές Ελλήνων με όρεξη και εθνική φιλοδοξία να βαστήξουν όρθια την Φυλή και να την εξελίξουν μέσα στους αιώνες απαρασάλευτη σε φυσιογνωμία και αρχές. Περισσότερη και καλύτερη Ελλάδα από περισσότερους και καλύτερους Έλληνες. Έλληνες πιστούς στις Παραδόσεις που διαθέτουν όρεξη για νέα δημιουργία, για νέο πολιτισμό, για διαρκή Ελλάδα.

Στη σύγχρονη Ελλάδα, την τάχα απελευθερωμένη, στην μεταπολεμική Ελλάδα των δήθεν ελευθεριών τής δημοκρατίας, οι φραγκοβολεμένοι εξουσιαστές και οι διορισμένοι κολαούζοι και οι χρηματοδότες τού ψευτορωμέϊκου βάλθηκαν να πείσουν τον Έλληνα πως είναι καλύτερο να βαδίσει μπροστά, αφήνοντας πίσω τα παλιά. Να γίνει, λένε όλοι ετούτοι οι πραματευτάδες τού νεοταξισμού, ο λαός μας προοδευτικός και να χτίσει έναν κόσμο τελείως διαφορετικό από τον παλιό, δίχως ιστορία, δίχως Θεό, δίχως φυλετική συνείδηση.

Πόθεν όμως προέκυψε αυτή η έστω και κουτσουρεμένη απελευθέρωση; Προέκυψε από τούς τρανούς προγόνους μας που κατέκτησαν την λευτεριά τού Γένους των Ελλήνων με το τίμιο αίμα τους. Ενώ οι ψευτορωμιοί φραγκολεβαντίνοι προέκυψαν από την πώληση τού αίματος και τού εξ αυτού ποτισθέντος εθνικού εδάφους στους τυράννους πάσης κοπής, τούς τοκοφόρους και τούς λογχοφόρους. Στον πόλεμο κερδήθηκε η λευτεριά και στην ειρήνη εκλάπη.

Πόθεν εγεννήθη και πως ανατράφηκε το Έθνος των Ελλήνων; Μήπως προέκυψε το Γένος μας από το πουθενά ή σε κάποιο εργαστήριο; Προέκυψε από τού Θεού το χέρι. Πλάστηκε ουρανόθεν και ανατράφηκε με πίστη, με αφοσίωση, με διδαχή, με αυτοθυσία από άξιους προπάτορες, ολωσδιόλου Έλληνες κι αυτοί. Έλληνες τού καλού καιρού μα και τής αντάρας. Με καρδιά μάλαμα και ατσάλι συνάμα. Με τη θαλπωρή τής οικογενειακής εστίας. Με τη γνώση που φτιάχνει οξύ νου. Με τη ρωμαλεότητα που νικά εχτρούς και φτιάχνει μεγάλη πατρίδα.

Πρέπει το λοιπόν να διαθέτεις καλή πάστα ανθρώπου και πλήρη προσωπικότητα για να σταθείς στον κόσμο αυτό. Να γνωρίζεις καλά την προέλευση τής Φυλής σου και τον εαυτό σου. Να γνωρίζεις το αίμα σου και να τιμάς το Έθνος και τούς ανθρώπους του, τη Φυλή σου. Έτσι αποδείχνεις ότι είσαι άνθρωπος, όταν ευγνωμονείς τούς γεννήτορές σου. Και τότε, ευθύς προχωράς με τα δικά σου πόδια, με το δικό σου το μυαλό, με τα δικά σου χέρια. Φτιάχνεις καλύτερα εργαλεία, καλύτερα κτήρια, νέες μεθόδους και επιστήμες, νέα όπλα. Κι έτσι φτιάχνεις το δικό σου πολιτισμό και κάνεις τη δική σου Ελλάδα πιο ασφαλή για τα δικά σου παιδιά.

Η φύτρα που σε ανέστησε, οι θρύλοι της, οι μύθοι της, οι συμβουλές της, οι ναοί της, τα κάστρα της, οι τεχνοτροπίες της, είναι το καλούπι το απαραίτητο και διαχρονικό. Είναι η Παράδοση τού Ελληνισμού. Το θεμέλιο εκείνο που έτσι και πέσει, τότε θα πέσει και θα γκρεμιστεί στο βάραθρο τής ιστορίας ανεπιστρεπτί ολάκερη η Φυλή μας. Τα θεμέλια τής Φυλής μας θα σταθούν στη θέση τους και εκεί επάνω θα ανακαινιστεί το εξωτερικό περίβλημα τού Έθνους που θα γίνει πιο λειτουργικό, πιο καινοτόμο, πιο μεγάλο και πάντα μα πάντα Ορθόδοξο και Ελληνικό.

Ο Ελληνορθόδοξος Εθνικοκοινωνισμός μας είναι ο αέναος ιδεολογικός χάρτης τού αιώνιου και διαρκούς Ελληνισμού μας. Εθνική Ταυτότητα, Εθνική Παράδοση, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Εθνική Ανάπτυξη, Πνευματική Καλλιέργεια, Τεχνολογική και Παραγωγική Καινοτομία, Γεωπολιτικό Πλάτεμα. Συντηρητική Παράδοση και Προοδευτική Δημιουργία από κοινού. Τήρηση τού Οίκου τής Φυλής ακλόνητου και ανόθευτου, καθάριου και ασφαλούς. Και ευθύς αμέσως, λειτουργία τού Οίκου ως Εργαστήρι τής Φυλής μέσα στο οποίο θα ζυμωθεί ο νέος Ελληνισμός.

Η Ελλάς έχει παρουσία συνεχή, αδιάλειπτη και απολύτως αποδεκτή επάνω στον πλανήτη. Ένας πλανήτης που αν δεν λεγόταν Γη, θα λεγόταν οπωσδήποτε Ελλάς. Θα λεγόταν δηλαδή νεοελληνιστί Γη τού Φωτός. Είναι η Αρχαία και Κοσμοκρατόρισσα Ελλάς. Είναι η Βυζαντινή και εξίσου Κοσμοκρατόρισσα Ελλάς. Είναι η ανέκαθεν Θεοσεβής Ελλάς. Είναι η φλογισμένη Ελλάς των Επών. Έπη διαχρονικά που φώτισαν με το πνεύμα τής λευτεριάς όλη την πλάση. Είναι η Ελλάς τού Εικοσιένα. Είναι η Ελλάς των Βαλκανικών Πολέμων και τού Σαράντα. Είναι η Ελλάς τού Παλαμά και τού Δραγούμη. Και είναι τώρα η σειρά τής δικής μας Ελλάδος.

Αρκετά το Γένος μας έκατσε επάνω σε δάφνες παλαιών ετών. Φτάνουν πια οι ζημιές τού υλισμού που έφεραν πάνω στον τράχηλο τού Έλληνα χαλαστήδες τής Φυλής μας. Όρθιοι, στητοί στα δικά μας πόδια βρισκόμαστε εμείς οι καματάρηδες και πολεμιστές και εκπολιτιστές τής ψηλής γενιάς μας. Με νου και γνώση, με απάλειψη παθών και λαθών, με ρωμαλεότητα και εθνική φιλοδοξία, με πίστη και αυτοπεποίθηση συνάμα, να δέσουμε ολάκερη τη Φυλή σε μια αδιάσπαστη ενότητα που θα κάνει νέα επανάσταση. Επανάσταση πνεύματος και ισχυρής Ελλάδος.

Θέλουμε να φτιάξουμε δικά μας έργα που σαν μιλούν για την Ελλάδα, να δείχνουν αυτά ακριβώς τα έργα με περηφάνια τα παιδιά μας. Θέλουμε να κάνουμε τον Ελληνισμό μια άρχουσα τάξη μές την οικουμένη, να πλάσουμε μια ελληνική τάξη πραγμάτων ήθους, αρετής, φιλοπονίας, απολύτου πίστης και δικαιοσύνης. Θέλουμε να φτιάξουμε μια Πατρίδα επάνω στην ιστορική της αλήθεια, ευρύχωρη για όλα τα παιδιά της που θα είναι κάτω από την στέγη τής Αυτοκρατόρισσας Ελλάδος.  Η Ελλάς τής Παράδοσης και τής Δημιουργίας είναι οπωσδήποτε Ελληνορθόδοξη και Εθνικοκοινωνική.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: