ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

ΑΘΗΝΑ 19-11-2017.

Η αγάπη προς το Έθνος είναι αίσθημα ορμέμφυτο και λογικό. Είναι νοιάξιμο και συνείδηση για το καλό και την προκοπή τής Φυλής. Κι όταν ως μέλος συνειδητό τής εθνικής κοινότητος φροντίζεις για τη ζωή και το μέλλον τής κοινότητος, τότε είσαι αναμφίβολα και νομοτελειακά εθνικιστής. Αναπτύσσεις με την εργασία σου και λευτερώνεις με το αίμα σου την Ελληνική Φυλή. Διότι ο Ελληνικός Εθνικισμός ταυτίζεται απόλυτα με τον Ελεύθερο Ελληνισμό.

Όταν αγαπάς τη φάρα σου, τα αίματα που σε ζέσταναν και σε φέρανε στο φως ως όμορφο ανθό τού Έθνους, τότε δίδεις ολάκερο τον εαυτό σου στην απαρασάλευτη ταυτότητα τής Φυλής. Κάμεις τον Οίκο τής Φυλής, πάει να πει την Πατρίδα σου, μια φορεσιά επάνω σου που πάει όπου βρίσκεται ελληνική ψυχή. Κάμεις τις Παραδόσεις σου οδοδείκτη τής ζωής σου. Αγαπάς τον Ελληνισμό με πάθος, τον αγαπάς ακραία και απόλυτα. Κι ας σε λένε οι διεθνιστές ακραίο. Διότι εσύ ως Εθνικιστής ξέρεις να αγαπάς, ενώ οι διεθνιστές πιστεύοντας στο μηδέν, δεν έχουν τίποτα να αγαπήσουν.

Αυτός που αγαπάει τον άνθρωπο, αγαπάει και την οικογένεια αυτού που αγαπάει. Αυτός που αγαπάει την ανθρώπινη οικογένεια, μπορεί να καταλάβει και επομένως να αγαπήσει όλες τις οικογένειες. Δεν βγάζεις τον άνθρωπο γυμνό στην επαιτεία, για να κάμεις ύστερα τον καλό, χαλώντας τη δημιουργία τού Θεού. Θέλεις να μείνουν όλα στη θέση που όρισε ο Θεός. Και όπως κάμεις για την μικρή, έτσι κάμεις και για την μεγάλη οικογένεια, για το κράτος που λαμβάνει τις διαστάσεις τού Έθνους. Διατηρείς την Φυλή σου, το Αίμα σου εντός των συνόρων σου και προχωράς με την δική του περπατησιά, καθάρια, ανόθευτα, με τις δικές σου Παραδόσεις, αξιώνοντας το ίδιο για όλα τα έθνη.

Η προκοπή και η ελευθερία τού Έθνους έχουν κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Θέλουν συνοχή τού λαού. Θέλουν σύμπνοια. Θέλουν ίδια πίστη που καλλιεργεί κοινούς στόχους. Θέλουν αυτοθυσία και αλτρουισμό. Οι πολίτες να θεραπεύουν ο ένας τα προβλήματα τού άλλου, από κοινού, δίχως υλιστικούς ανταγωνισμούς. Η προκοπή και η ελευθερία τού Έθνους θέλουν ταύτιση συναισθήματος ανάμεσα στην πολιτεία και τον πολίτη. Θέλουν πειθαρχία και λαϊκό μέτωπο αρραγές. Νου και δράση για δίκαιο και ισχύ. Κράτος εθνικό και φυλετικό δηλαδή.

Ο φυσικός νόμος δεν είναι μισαλλοδοξία. Ο φυσικός νόμος είναι νομοτέλεια και προστασία εκείνου τού λαού που τον τηρεί. Είναι λοιπόν απολύτως φυσικό φέρσιμο ο άνθρωπος να πάει να κολλάει με τον όμοιο σε καταγωγή και ήθος άνθρωπο. Αυτό άλλωστε είναι το Έθνος, Κοινότητα Ομοίων. Από την πρώτη στιγμή τής Θείας Δημιουργίας ταιριάξανε κοινές ανθρωπογεωγραφίες και αξίες στον τόπο που εξ αρχής κατέλαβαν. Όπου κι αν βρέθηκαν οι εθνικές κοινότητες, σε όποιον αλλοτινό τόπο, πάντα έστεργαν να αγκαλιάσουν τον αδερφό τους, είτε καταχτώντας νέους τόπους είτε ως ομογένεια.

Ο Ελληνισμός και ο Εθνικισμός μας είναι ένα σώμα αδιαίρετο. Είναι Πίστη, είναι Φυλή, είναι Πολιτισμός, είναι όλα τούτα και επιπλέον συντροφικότητα. Η κοινότητα τροφός των παιδιών της και τα παιδιά της καλλώπισμα για την κοινότητα.

Ο Εθνικισμός είναι και συναγωνιστικότητα. Εργασία των παιδιών τού Έθνους για να δώσει αυτό διά των ανθών του, δια των παιδιών του, τούς καλύτερους καρπούς σε έργα, σε αυτάρκεια αγαθών, σε πνευματικότητα, σε πολιτισμό. Μα και πολεμική αρετή και τόλμη, στρατιωτική αντάρα για λευτεριά πλέρια σαν κινδυνέψει ψυχή ελληνική. Για να καλύψει ελληνικό λάβαρο κάθε χώμα ελληνικό.

Ο Ελληνισμός είναι ναός, πολιτισμός και κάστρο θεοσέβειας και εθνοπρέπειας. Είναι μύστης, εκπολιτιστής και πολεμιστής. Ο Ελληνισμός μας λοιπόν είναι φύσει και θέσει ελεύθερη φύση. Στερεώνει την Αλήθεια τού Θεού και την Δικαιοσύνη τού Έθνους. Στηρίζει το Αίμα του όπως ακριβώς κάνει το παιδί που δείχνει εμπράκτως την αγάπη στο γονιό του. Και είναι γονείς αληθινοί ο Θεός και η Φυλή. Και είναι παιδί γνήσιο των γονιών του ο Έλληνας. Το δε μείγμα τής αγάπης και τού πολιτισμού τού Έλληνα είναι η πρακτική και η φυσιογνωμία τού Ελληνικού Εθνικισμού.

Όταν φτιάχνεις το περιβάλλον σου μέσα από την συνεργασία τής γνώσεως και τής φύσης, όταν αναπτύσσεις τις δεξιότητες των ανθρώπων σου με το συναίσθημα και τη λογική, τότε εμπνέεις το λαό σου και τούς άλλους λαούς. Δεν χρειάζεται να τούς κατακτήσεις τυραννικά και δεν χρειάζεσαι να ψάξεις δυνατούς έξω από τη Φυλή σου. Μεταλαμπαδεύεις πίστη και γνώση. Στέκεσαι κι εσύ στα πόδια σου και η ανθρωπότητα στα δικά της. Η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός κατακτούν ειρηνικά την πλάση, γίνονται δυνάμεις οικουμενικές και αποδεκτές.

Είδαμε ήδη την διαφορά τού ένχριστου ελληνισμού από τον αντίχριστο εβραιοσιωνισμό. Ο ένχριστος ελληνισμός είναι εργάτης πολιτισμού και κατακτητής ελευθερίας, διότι εμφορείται από την αγάπη στο Έθνος και τον Άνθρωπο. Η αγάπη στο Έθνος και τον Άνθρωπο είναι η πεμπτουσία τού Ελληνικού Εθνικισμού. Ενώ ο αντίχριστος εβραιοσιωνισμός είναι κλέφτης ανοίκειου κόσμου και εκμεταλλευτής τής ανθρώπινης ψυχής.

Όταν αγαπάς το Έθνος και τον Άνθρωπο, τότε αγαπάς αναμφισβήτητα τον Γεννήτορα αυτών των δομικών προσωπικοτήτων, αγαπάς τον Πατέρα Θεό. Είσαι τύπος και ουσία ένσαρκος Χριστός. Είμαστε εμείς οι Έλληνες τύπος και ουσία Χριστού. Βαστάμε την Πίστη και την Εκκλησία ασύλητα, την δε αλήθεια μας αδιαπραγμάτευτη. Επιπλέον, αγαπάμε την οικογένειά μας με την ίδια πίστη, με την ίδια καθαρότητα. Κάνουμε τα ελληνόπουλα να ποθούν την ελληνική οικογένεια, ώστε να μακρύνει η φυλετική μας αλυσίδα.

Όταν είσαι Έλλην, όταν είσαι Εθνικιστής, αγωνίζεσαι για την ελευθερία όχι μόνο την δική σου, μα και για την ελευθερία όλων των παιδιών τού Ελληνικού Έθνους. Σχηματίζεις και επιβάλλεις το δόγμα σου στο κράτος που θέλει να λέγεται ελληνικό. Και το δόγμα τής εθνικής ελευθερίας λέγει πως Έλλην σκλάβος δεν νοείται κανείς. Αυτό σημαίνει πως η γη που έχει πατηθεί από ποδάρι ξένου, θα γίνει με το σθένος, με τη διπλωματία και με τα όπλα, συντόμως, εκ νέου και διά βίου ελληνική.

Ελληνικό κράτος είναι μονάχα εκείνο που εξισώνεται με τον πολιτισμό και τις γεωγραφικές διαστάσεις τού Ελληνικού Έθνους. Ελληνικό κράτος είναι μονάχα εκείνο που διοικείται αποκλειστικά από το Ελληνικό Έθνος, από την Ελληνική Φυλή. Ελευθερία δικαιούται εκείνος ο λαός που είναι έτοιμος να πολεμήσει για να την αποκτήσει. Το δε Ελληνικό Έθνος λατρεύει τον Θεό και χτίζει Πολιτισμό. Ο Ελληνισμός και ο Εθνικισμός επομένως είναι οπωσδήποτε έννοιες ομοούσιες.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: