ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΘΗΝΑ 8-11-2017.

Πάσα εθνική κοινότητα προσδιορίζει το γεωφυσικό της πλεονέκτημα και κατευθύνει τις ενέργειές της στην αξιοποίηση αυτού τού πλεονεκτήματος. Η Ελλάς διαθέτει σε μεγάλη αφθονία το θαλάσσιο παράγοντα που προσφέρει τεράστιες δυνατότητες σε ενεργειακούς πόρους, οικονομικές δραστηριότητες και γεωπολιτική παρουσία. Αυτή η γεωγραφική πραγματικότητα αποδίδει αποτελέσματα που ταιριάζουν υπό φυσιολογικές συνθήκες σε ισχυρή κρατική οντότητα.

Οι παραγωγικές και ανταγωνιστικές δυνατότητες τής θαλάσσιας δυνάμεως επεκτείνονται στα πεδία τής ναυπηγικής δραστηριότητας, τής πολεμικής βιομηχανίας, τού θαλάσσιου εμπορίου, των μεταφορών, τού τουρισμού, τής αλιείας. Ο εμπορικός και ο πολεμικός μας στόλος χρειάζονται την συνεργασία με το ελληνικό κράτος στους τομείς των υποδομών και των συναλλαγών, ούτως ώστε να εξασφαλιστούν αγαθά, συνάλλαγμα και δύναμη πυρός επ’ ωφελεία τού Ελληνικού Έθνους.

Οι πλέον σταθερές υποδομές τού ελληνικού πλοίου φυσικά είναι το ναυπηγείο και ο ναύσταθμος. Η κατασκευή και η επισκευή τού στόλου είναι η βάση και η εξέλιξη, η συντήρηση και η ανάπτυξη τού υδάτινου πλεονεκτήματος. Θέσεις εργασίας ελληνικές διασφαλίζουν την εθνική κυριότητα τού περιβάλλοντος χώρου και η αξιοποίηση τού περιβάλλοντος χώρου δίδει το εθνικό εισόδημα για την αυτάρκεια και τούς σκοπούς τού έθνους. Τότε το ισχυρό κράτος τής θαλάσσης, πλήρως εξοπλισμένο, δεν έχει παρά να φέρει τον υδάτινο πλούτο του στην επιφάνεια.

Ο πλούτος τής Ελλάδος κρύβεται μέσα στη φύση της και είναι ισόχρονος με την Πατρίδα μας. Είναι οι υδρογονάνθρακες και οι πηγές ενέργειας. Είναι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το όσμιο και άλλα εξίσου σημαντικά στοιχεία που κινούν και θωρακίζουν τον Ελληνισμό, τροφοδοτώντας και επεκτείνοντας το εθνικό μας οικοδόμημα. Οι παράγοντες τού καυσίμου και τής πυρηνικής ενέργειας είναι δύο κομβικοί πυλώνες που ενισχύουν τις μεταφορές και την οπλική τεχνολογία. Μια χώρα που κατασκευάζει οχήματα και όπλα, μια χώρα που διαθέτει πλεόνασμα φυσικών πόρων, σίγουρα διαθέτει ακμάζουσα κοινωνία και ισχυρό μερίδιο στις διεθνείς αποφάσεις.

Η αλιεία και ο τουρισμός συμπληρώνουν την εικόνα και την οικονομία τού θαλάσσιου κράτους με την παραγωγή ντόπιου προϊόντος και την συγκράτηση τού πληθυσμού στην επαρχία και τα νησιά. Η τροφοδοσία τής αγοράς και η στήριξη τής εντοπιότητας εξαπλώνονται μέσω τής διακίνησης τουριστών υψηλού εισοδήματος από φιλικές προς την Ελλάδα χώρες. Ταυτόχρονα η φροντίδα προς τις ασχολίες τής φύσης ενισχύουν την διατροφική ασφάλεια, την ελληνική εργασία και την συγκράτηση τού χρήματος εντός των συνόρων.

Μέσα σ’ αυτά τα ευεργετικά πλαίσια συνθηκών, η Ελλάς οφείλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ναυπηγείων, ναυτιλιακών επιχειρήσεων, στρατιωτικών εργοστασίων και κέντρων έρευνας και τεχνολογίας. Να καλλιεργήσουμε την σχετική παιδεία και γνώση. Να φέρουμε τούς επιστήμονες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό και διαπρέπουν, πίσω στο μητροπολιτικό κέντρο τού Έθνους. Να ενισχύσουμε την υδάτινη επιχειρηματικότητα και να εθνικοποιήσουμε το εφοπλιστικό κεφάλαιο τής Ελλάδος. Και φυσικά να ενισχύσουμε κρατικά αυτή τη δραστηριότητα, με αντάλλαγμα ανταποδοτικούς όρους ελληνικών θέσεων εργασίας, ελληνικών εισφορών και ενδυνάμωσης τής διεθνούς θέσεως τής Ελλάδος.

Κεντρική θέση στη θαλάσσια πολιτική τής Ελλάδος κατέχει ο γεωπολιτικός προσανατολισμός τής Πατρίδος μας σε σχέση με την εθνική μας άμυνα και τα εθνικά μας θέματα. Πρέπει να γίνουμε στρατιωτική δύναμη και να χτίσουμε ζώνες εθνικής ασφάλειας, υδάτινα κάστρα απροσπέλαστα και πολιορκητικούς μηχανισμούς για την εθνική μας ολοκλήρωση. Οι συμμαχικές μας σχέσεις πρέπει να είναι συμπληρωματικές των δικών μας προτερημάτων. Μια θαλάσσια δύναμη μπορεί να συμμαχήσει με μια χερσαία. Και φυσικά η ενδυνάμωση επιτυγχάνεται με την αποτελείωση των εχθρών και την απελευθέρωση ελληνικών πατρίδων και ψυχών.

Στόχος τής νέας Εθνικοκοινωνικής Ελλάδος είναι η σύνδεση τής καρδιάς τού εθνικού μας κράτους με όλα τα φυλετικά μας κύτταρα. Να δομήσουμε ένα Έθνος που εξαπλώνεται ομοιόμορφα σε όλη την επικράτεια, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε νησί. Να γίνουν η γη μας και η θάλασσά μας ορμητήρια εξέλιξης και πόλος έλξης τού υγιούς ελληνικού στοιχείου. Να επανδρωθεί κάθε γωνιά τής Ελλάδος, να απλωθούν χέρια που θα αναδείξουν τον πλούτο μας. Και να συνδέσουμε αυτήν την καρδιά τού Έθνους με την Ελληνική Ομογένεια. Να κάνουμε τις μεταφορές, τον εξοπλισμό και την ενέργεια αιχμή τού δόρατος μιας ελληνοποίησης ενάντια στην σιωνιστική παγκοσμιοποίηση.

Με το υγρό στοιχείο η Ελλάς ανέκαθεν έχτιζε πολιτισμό και εθνικές κοινότητες. Το ανήσυχο πνεύμα και η εθνική ορμή στηρίζονται στον συνδυασμό τού χαρακτήρα και τής φύσης μας. Τα ειρηνικά έργα και η στρατιωτική ισχύς βαδίζουν παράλληλα. Η ανάπτυξη και η ειρήνη στερεώνονται από τα δυνατά και απροσπέλαστα κράτη, από τις πολεμικές μηχανές που προκαλούν δέος και σκεπάζουν στον ίδιο βαθμό τούς πολίτες τους. Τα δε δυνατά κράτη τα συνθέτουν οι συνεκτικές και ευημερούσες κοινωνίες που χαράσσουν αυτοβούλως την πολιτική τους ζωή και επιβάλλουν διεθνώς τις αποφάσεις τους.

Το κέντρο τής οικουμένης είναι το πλέον ευλογημένο από τον ίδιο το Θεό οικόπεδο τής γης, η πανώρια Ελλάς. Δεν είμαστε εμείς που διψάμε για τούς ζωτικούς χυμούς, αλλά οι δυνατοί τάχα βάρβαροι και σταυρωτήδες που στηρίζονται στην αρπαγή ξένων κόσμων. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να γίνουμε κυρίαρχοι τού εαυτού μας, δίχως ανθέλληνες διαχειριστές και εταίρους. Να επεκτείνουμε τον τόπο που παραλάβαμε με τις δικές του αστείρευτες δυνατότητες. Να πλεύσουμε ως λαός εκπολιτιστών και ως αδιάσπαστη εθνοφυλετική αλυσίδα στην επιστροφή στον κόσμο που μάς ανήκει.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: