ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΗΘΟΣ


ΑΘΗΝΑ 4-1-2012.

Οι αρετές και η τόλμη ενός λαού απέναντι στις ιστορικές ευκαιρίες αναδείξεως αυτού αλλά και την αντιμετώπιση των αρνητικών προκλήσεων φανερώνονται κατά τρόπο καταλυτικό και σαφή όταν ο λαός αυτός αναμετράται με δυνάμεις και πρόσωπα που φλερτάρουν την εξουσία. Μια εξουσία που μπορεί να αφορά τον προκαλούμενο λαό και τους ταγούς του, αλλά μπορεί να αφορά και την επιχειρούμενη επιβολή εξουσίας από το εξωτερικό περιβάλλον, «φιλικό» και εχθρικό.

Η κριτική που ασκεί αντίστοιχα ο λαός απέναντι στον πολιτικό πρέπει να είναι απείρως αυστηρότερη όταν αυτός κατορθώσει να αποκτήσει δύναμη και να ανέλθει στην εξουσία. Διότι στην περίπτωση αυτή το ζητούμενο είναι να κυβερνήσουν τον τόπο από κοινού η Πολιτική Δύναμη με το Πατριωτικό Ήθος. Αυτή η οδός εθνικής ευθύνης αναμφίβολα είναι αταίριαστη για έναν πολιτικό που δεν έχει αναπτύξει ποτέ του αυτόβουλη σχέση με τον λαό που διοικεί αλλά βαστιέται επάνω σε ξένες πλάτες και οδηγίες. Διότι η εξουσία είτε είναι θυσιαστικός αγώνας στην υπηρεσία της Φυλής είτε αργυρώνητη εκδούλευση και ιδιοτελής σκοπός αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο αυτού που τη φέρει.

Θέλει πραγματικά μεγάλη δύναμη ψυχής ένας ηγέτης ώστε να καταφέρει να αντισταθεί στα εμπόδια που θα σταθούν εμπρός του από όποια αφετηρία κι αν έχει αφιχθεί. Πρέπει να δώσει πρώτα από όλα με επιτυχία τις εξετάσεις για να αποδείξει ότι προέρχεται από τις τάξεις του λαού που καλείται να υπηρετήσει, όχι μόνο στο αίμα αλλά και στις πνευματικές παρακαταθήκες. Και ύστερα θα πρέπει να αποδείξει ότι έρχεται ως υπηρέτης του λαού πραγματικός που θα εκφράσει με τις πολιτικές του επιλογές τις λαϊκές ανάγκες και το εθνικό συμφέρον. Καθήκον δηλαδή του πολιτικού είναι να υποτάσσει τα δικά του πάθη και μικροσυμφέροντα στην ευημερία και την ισχύ του λαού του.

Και τότε το επόμενο βήμα του ηγέτη είναι να εξασφαλίσει την αξιοκρατία και την αξιοπρέπεια της Φυλής. Διδάγματα και ερμηνείες που έδωσε το Ελληνικό Έθνος στην ελεύθερη ανθρωπότητα με την φιλοσοφική σκέψη και τις πράξεις απαράμιλλου ηρωισμού. Η μεν αξιοκρατία επιστρατεύεται προκειμένου να νικηθεί η αλαζονεία μέσα από την στελέχωση της κοινωνίας και των θεσμών από τους πλέον άριστους πολίτες που θα εργαστούν από κοινού για το καλό του Κράτους δίχως φυγοπονία και σπατάλη εμπιστοσύνης ή πρόσκαιρου μα επιβλαβούς πλουτισμού. Και η αξιοπρέπεια αντιστοιχεί στην δύναμη να προταχθεί στην πρώτη γραμμή άμυνας το Πατριωτικό Ήθος αποκρούοντας την ψυχολογική ή και την στρατιωτική βία που θα επιδείξει σε βάρος του Έθνους ο Βάρβαρος εχθρός.

Σκοπός του αληθινού πολιτικού ηγέτη του Έθνους είναι να μην βρεθεί σε στιγμή αδυναμίας η Εθνική Κοινότητα. Κι όταν μιλάμε για μια τέτοια στιγμή αδυναμίας, αναφερόμαστε είτε στην κατάσταση οικονομικών εκκρεμοτήτων και την υπογραφή ατιμωτικών συμφωνητικών εθνικής παράδοσης είτε στην οπισθοχώρηση και την υποταγή από τον φόβο του ισχυρού εχθρού. Πάσα κατάσταση πολιτικής αδυναμίας αποτελεί το σύμπτωμα ενός πολιτικού που είναι φαύλος, επικίνδυνος και προδότης της Φυλής του. Ένας άχρηστος αχυράνθρωπος που είναι όμηρος των παθών του και άθυρμα ξένων ή ελεεινών συμφερόντων από τον οποίο πρέπει να απαλλαγεί η Φυλή.

Είχε πει κάποτε πολύ εύστοχα ο σοφός Πλούταρχος τα εξής λόγια: «Ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου αποκαλύπτεται όταν κατέχει δύναμη και εξουσία. Αυτές φουντώνουν κάθε πάθος και φανερώνουν κάθε κρυμμένο ελάττωμα». Οι πολιτικοί του ντόπιου νεοταξισμού και της αστικής δημοκρατίας αγνοούν εσκεμμένα και τον δήμο, δηλαδή τον λαό, και το Ελληνικό Έθνος, προσπαθώντας να μετακυλήσουν επάνω τους ως τάχα αδυναμίες του Ελληνισμού τις δικές τους προσωπικές αδυναμίες. Αδυναμίες που στην πραγματικότητα είναι συμβόλαια θανάτου του ίδιου του Ελληνισμού.

Βλέπουμε λοιπόν σήμερα, εν μέσω της στημένης οικονομικής επιθέσεως που υφίσταται η Ελλάς, να χρεώνουν οι πολιτικάντηδες στον λαό μας τις δικές τους τεράστιες ευθύνες και τα γραμμάτια που έχουν υπογράψει με την παγκόσμια νεοταξική συμμορία μέσα από αιματηρούς και ασήκωτους φόρους και χαράτσια. Και την ίδια ώρα οι δικοί τους άνθρωποι που έχουν επανδρώσει τους μηχανισμούς οικονομικής εξυγίανσης, ασφυκτιούν μπροστά στις τεράστιες καθεστωτικές ατασθαλίες και πιέσεις.

Και από την άλλη πλευρά βλέπουμε την Τουρκία που την θέλανε για φίλη οι πολιτικάντηδες να ετοιμάζεται να μας χτυπήσει στρατιωτικά και οι υποτιθέμενοι σύμμαχοι, «περιούσιοι» από όλα τα σημεία του ορίζοντα, μας λένε ερχόμαστε να βγάλουμε τους υδρογονάνθρακές σας για να σβήσουμε το μαϊμού χρέος! Αλλά όταν οι «σύμμαχοι» προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Ρώσο ηγέτη Πούτιν, εκείνος τους είπε να κοιτούν τα δικά τους χρέη και δήλωσε έτοιμος για δυνατή πολεμική απάντηση.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να επιστρέψουν στην πολιτική εξουσία της Ελλάδος η Πολιτική Δύναμη και το Πατριωτικό Ήθος στον τόπο που γεννήθηκαν. Ήρθε η ώρα να καούν στην φλόγα της φαυλότητας οι πάσης κομματικής φύσεως ελαττωματικοί ελληνόφωνοι. Η Ελλάς διαθέτει δυνατό λαό και πλούσια φύση. Με το πατριωτικό σθένος του Εθνικοκοινωνισμού στην πρώτη γραμμή του αγώνα θα αναδειχτούν και πάλι οι ηγετικές δυνατότητες του ελληνικού λαού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com
http://karachalios-spiros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: