ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Η ΕΝΔΟΞΗ 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ


ΑΘΗΝΑ 4-8-2012.

Το Εθνικό Καθεστώς της 4ης Αυγούστου και ο Αρχηγός του, ο Εθνάρχης Ιωάννης Μεταξάς εκείνη την λαμπρή αυγουστιάτικη μέρα του 1936 φέρανε την ενότητα και το χαμόγελο στον βαθύτατα χειμαζόμενο ελληνικό λαό. Ένας ευεργετικός αέρας απλώθηκε σε όλη τη χώρα δίνοντας ανάσα δροσιάς στο πανώριο μα τραυματισμένο Ελληνικό Έθνος, σαρώνοντας παράλληλα το καθεστώς των ριψάσπιδων και των ηττοπαθών της πολιτικής φαυλοκρατίας. Η μικρασιατική καταστροφή είχε γονατίσει το λαό και το γόητρο της Πατρίδος, αλλά οι νικηφόροι βαλκανικοί πόλεμοι, πεδία των μαχών που είχε πρωταγωνιστήσει ο Μεταξάς, είχαν ανοίξει το δρόμο για το Εθνικιστικό Κίνημα.

Η υποταγή στον ξένο παράγοντα, η φτώχια στα πλατιά λαϊκά στρώματα, ο διχασμός και η διαφθορά κυριαρχούσαν πριν την επικράτηση της Εθνικής Επαναστατικής Κυβέρνησης. Τα ίδια κουσούρια και οι ίδιες ξένες κηδεμονίες της λεγομένης αστικής δημοκρατίας δυτικού τύπου όπως πολύ σωστά την αποκαλούσε ο Εθνικός Κυβερνήτης και Αναμορφωτής της ΝεότερηςΕλλάδος Ιωάννης Μεταξάς. Η δε αναγέννηση της Ελλάδος ήρθε με τον πλέον απλό τρόπο, την έγερση και την επικράτηση της ελληνικής ψυχής.

Ο Μεταξάς εισήλθε πριν τις 4 Αυγούστουστην Ελληνική Βουλή με την ψήφο του ελληνικού λαού ως Αρχηγός του Κόμματος των Ελευθεροφρόνων. Υπήρξε λαμπρός Έλληνας Αξιωματικός και ευφυέστατος πολιτικός, έμπλεος πατριωτισμού και υψίστου εθνικού φρονήματος. Στάθηκε υπέρμαχος τηςΕθνικής Ιδέας ακόμη κι όταν εξοριζόταν από τους αντιπάλους του.

Ο Ιωάννης Μεταξάς υπήρξε ο μέγας και αδιαμφισβήτητος Πατέρας του Νέου Ελληνικού Εθνικισμού ενώ ανυψώθηκε ταυτόχρονα δια των δράσεών του σε Πατέρα του Ελληνικού Έθνους και της Ελληνικής Εργατικής Τάξης. Παρέλαβε ένα κράτος λυμεώνων της εξουσίας και το μεταμόρφωσε σε στιβαρό Εθνικό και Λαϊκό Κράτος. Το Κόμμα των Ελευθεροφρόνων διέθετε στη Βουλή ποσοστό της τάξεως του 4%. Όμως η φαγωμάρα των πολιτικών του αντιπάλων και το κενό εξουσίας ώθησαν το Βασιλιά Γεώργιο να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μεταξά που έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης για τη διακυβέρνηση της χώρας και τις συνταγματικές μεταβολές ακύρωσης του κομματικού κράτους αποκόπτοντας κομμουνιστική ανταρσία και προετοιμάζοντας προ πολέμου την Ελλάδα.

Θεμελίωσε την Εθνική μας Παιδεία με τα νάματα του Ελληνικού Ηρωισμού, τη βαθιά γνώση της Φυλής μας, την αγάπη για τα γράμματα και τον Ελληνικό Πολιτισμό ως μέγιστη προϋπόθεση για την οικοδόμηση χρήσιμης στην ελληνική κοινωνία προσωπικότητας αυθεντικού Έλληνα.Διακήρυξε την απόλυτη αγάπη και προσήλωση στην ελληνική νεότητα την οποία παρότρυνε να στραφεί στον πλούτο και τα παραδείγματα της ελληνικής γραμματείας ώστε να εύρουν ασφαλή προορισμό ζωής. Ώθησε και στήριξε τους πνευματικούς οδηγούς των ελληνοπαίδων, τους δασκάλους τους να ανυψώσουν τη μάθηση της καθάριας ελληνικής γλώσσας και ιστορίας, τις παραδόσεις της Φυλής και την Πίστη στον Θεό. Στοιχεία που σήμερα βάλλονται από μίζερους και ανθέλληνες ηγετίσκους. Απέδειξε τα αισθήματά του προς την νεότητα με την ίδρυση της θρυλικής Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας ( ΕΟΝ ) ως εργαστήρι αναπτύξεως των ελληνικών ιδανικών.

Υπήρξε ο δημιουργός και θεμελιωτής του Ελληνικού Εργατικού Δικαίου με την καθιέρωση της οκτάωρης εργασίας, τις συλλογικές εργατικές συμβάσεις, το ΙΚΑ και το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα και πλήθος άλλων ρυθμίσεων άνευ των οποίων δεν θα υπήρχε έως τις μέρες μας εργατική πολιτική. Πολιτική την οποία κατεδαφίζουν οι σύγχρονοι ολετήρες και σημερινοί απόγονοι της πολιτικής φαυλοκρατίας δωσίλογων και ενεργούμενων του νεοταξισμού. Ο Μεταξάς όπως καταμαρτυρείται από ανθρώπους της εποχής του υπήρξε άριστος γνώστης του εργατικού ζητήματος με προσωπικές αιφνιδιαστικές επισκέψεις στους εργασιακούς χώρους ενώ δεν δίστασε να ενσωματώσει στην κυβέρνησή του ως υπουργό εργασίας έναν αριστερό συνδικαλιστή, τον Δημητράτο,μετατρέποντας αυτόν σε άξιο στέλεχος της Εθνικιστικής Διακυβέρνησης.

Ο Ιωάννης Μεταξάς υπήρξε επίσης πρωτοπόρος στην κυβερνητική πολιτική της αξιοποιήσεως του γεωφυσικού πλούτου της Ελλάδος για την επίτευξη της εθνικής μας αναπτύξεως και αυτοκυριαρχίας. Φθονήθηκε πολύ γι’ αυτό όπως και για την αγάπη του συσπειρωμένου ελληνικού λαού πέριξ του Εθνικού του Ηγέτη. Η προσφορά του Εθνικού Κυβερνήτη εξαπλώθηκε σε όλες τις κρατικές υποδομές έως την διεθνή δικαστική απαλλαγή εξωτερικού δανειακού χρέους που δημιούργησε νομολογία υπέρ του λαού.

Επιπλέον αναδιάταξε και επανεξόπλισε επαρκώς τον Ελληνικό Στρατό. Ατσάλωσε το στράτευμα με το υψηλότερο αίσθημα πειθαρχίας ενισχύοντας το ηθικό στην εκπλήρωση των πεπρωμένων της Μεγάλης Ελλάδος. Θωράκισε τα εθνικά μας σύνορα με τα τελειότερα οχυρά της εποχής που συνιστούσαν κυματοθραύστη κάθε εισβολέα, με αυτονομία λειτουργικότητας και θέσεις αμύνης που εκθέτανε τον εχθρό. Όδευσε προς τον Δεύτερο Μεγάλο Πόλεμο νικητής έναντι Ιταλών και Γερμανών για να ηττηθεί δηλητηριασμένος από εγχώριους πράκτορες των δήθεν καλών νικητών.

Δικαίως λέγει ο ύμνος του Εθνικού Καθεστώτος της 4ης Αυγούστου και τούτα τα λόγια μεταξύ άλλων:
Γιατί χαίρεται ο κόσμος
και χαμογελάει, πατέρα,
γιατί λάμπει ο ήλιος έτσι
γιατί φέγγει έτσι η μέρα;

Γιατί σαν αυτή, παιδί μου, την ημέρα τη χρυσή
που τη χαίρεσαι και συ
στέρεψε το μαύρο δάκρυ κλείσανε πολλές πληγές,
αψηλώσανε τα στάχυα
κι ένα γύρω όλα τα βράχια
εγινήκαν ανθοβούνια και χρυσοπηγές.
Τον δρόμο του Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά θα βαδίσουμε κι εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές ως γνήσια παιδιά του χαιρετώντας ελληνοπρεπώς δια της δεξιάς υψωμένης χειρός.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: