ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


ΑΘΗΝΑ 15-8-2012.

Σήμερα τιμούμε την Κοίμηση της Μητρός του Θεού και Υπερμάχου Στρατηγού του Ελληνισμού, της Υπεραγίας Θεοτόκου Παναγίας που μετά και τη μετάβαση στις αγκάλες του Θεού δεν εγκατέλειψε ποτέ τα πονεμένα και βασανισμένα παιδιά της. Υπήρξε πάντα και παραμένει η προστάτρια των αδικουμένων και η μεσίτρια ελέους ζωής προς τον Δημιουργό των Όλων.

Έχοντας γνωρίσει την αδικία και τον φθόνο που επέδειξαν υπερφίαλοι «περιούσιοι» προς το ίδιο της το παιδί, τον Χριστό μας, η Παναγία αποτελεί το καταφύγιο της υπομονής και το Κάστρο κατανικήσεως της κακίας υπέρ του πιστού λαού του Θεού. Πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν να διηγούνται από μια ευεργεσία της Θεοτόκου. Ευεργεσία που έτυχα κι εγώ σαν βρέθηκα κάποια ημέρα σε δρόμο ολισθηρό από ελαιώδη ουσία όταν στην επίκληση του ονόματός της το αυτοκίνητό μου σταμάτησε ολίγο προ δέντρου.

Θα αναφερθώ όμως σε ένα περιστατικό που ξέρουν οι μεγαλύτεροι και μάθαμε οι νεότεροι της Βοιωτίας όταν το Σεπτέμβρη του 1943 ένα γερμανικό απόσπασμα αποτελούμενο από τρία τεθωρακισμένα με επικεφαλή αξιωματικό ονόματι Χόφμαν κινείτο με απειλητικές διαθέσεις ενάντια στην πόλη του Ορχομενού. Το απόσπασμα πέρασε μπροστά από την πιο αρχαία εκκλησία της περιοχής που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, την Παναγία της Σκριπούς.

Τότε μια επιβλητική γυναίκα εμφανίστηκε με το χέρι σηκωμένο σε στάση απαγόρευσης. Το πρώτο τεθωρακισμένο ακινητοποιήθηκε, το δεύτερο προχωρώντας έπεσε σε χαντάκι και το τρίτο ακινητοποιείται εισερχόμενο σε χωράφι. Ο Γερμανός διοικητής ζήτησε από τους κατοίκους τρακτέρ για να ανασύρει τα βαριά οχήματα όταν αυτά μετακινήθηκαν σαν πούπουλα.

Ο Χόφμαν έκανε λόγο για θαύμα και ζήτησε από τους κατοίκους να πάει στην εκκλησία. Εκεί αναρρίγησε αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο της Παναγίας τη γυναίκα που έκλεισε το δρόμο στο γερμανικό απόσπασμα. Υπέδειξε μάλιστα στους κατοίκους να δοξάζουν τη Θεοτόκο γιατί εκείνη τους έσωσε, ενώ τους υποσχέθηκε ότι μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος η πόλη δεν θα πάθει κανένα κακό.

Η Υπεραγία Θεοτόκος στάθηκε πάντοτε στο πλευρό του Ελληνικού Γένους σε κάθε δύσκολη στιγμή και σε κάθε αγώνα του για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Πάντα Υπέρμαχος Στρατηγός και Στοργική Μητέρα στα Νικηφόρα Στρατεύματα Χριστού και Ελλάδος. Και πάλι έτσι θα συμβεί στις νέες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Ακοίμητη κανδήλα στο πλευρό μας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: