ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ


ΑΘΗΝΑ 16-10-2011.

Ο κυβερνητικός ενδοτισμός και η καλλιέργεια κλίματος ηττοπάθειας που πηγάζουν από την τραγελαφική άσκηση της υποτιθέμενης εθνικής πολιτικής συνιστούν μέγιστο πρόβλημα για την επιβίωση του Ελληνισμού. Η υποχώρηση του ντόπιου νεοταξισμού στις εθνικές μας υποθέσεις είναι αναίτια και επικίνδυνη αφού οι πολιτικές επιλογές διευκολύνουν την επιθετικότητα εχθρών και «συμμάχων» σε βάρος μας. Φαίνεται πως έχει αποφασιστεί η εγκληματική διάσωση ενός ανθελληνικού πολιτικού συστήματος εν μέσω της περίφημης κρίσης με την αποδοχή της ξένης επικυριαρχίας και την ουσιαστική εγκατάλειψη εθνικής γης.

Η πρόσφατη κρουαζιέρα της τουρκικής φρεγάτας Κεμάλ Ρέϊς που εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα κινούμενη μεταξύ Κέας και Κύθνου μέχρι το στενό του Καφηρέα και αφού πέρασε πρώτα Ρόδο, Σαντορίνη, Μήλο και Σέριφο, αποτελεί μια μέγιστη προσβολή που κάθε σοβαρό κράτος δεν θα άφηνε αναπάντητη. Κι όμως, όχι μόνο δεν υπήρξε σοβαρή αντιμετώπιση και καταστολή του εισβολέα, αλλά πέραν κάποιων χλιαρών αντιδράσεων ακολούθησε η παράθεση δικαιολογιών και η συνέχιση των γραικυλοτουρκικών παζαριών. Η παραβίαση των υδάτων μας ήταν λέει αβλαβής διέλευση, ενώ στο τουρκικό πλοίο δεν διεξάγονταν ασκήσεις και τα οπλικά συστήματα δεν ήταν ενεργά.

Οι «ειρηνικές» διελεύσεις των Τούρκων είχαν και συνέχεια. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του δημάρχου Καλύμνου κ. Διακομιχάλη, είχαμε την είσοδο τουρκικής ακταιωρού εντός ελληνικών χωρικών υδάτων η οποία προσέγγισε το Kalymnos Dolphin με 87 επιβαίνοντες σε απόσταση 30 μέτρων. Το περιστατικό συνέβη ένα ναυτικό μίλι έξω από το λιμάνι του Μαστιχαρίου. Ελληνόφωνη αντίδραση; Μια εκκωφαντική σιωπή.

Από την άλλη πλευρά, σε πλήρη αντιδιαστολή, θλίψη και οργή προκάλεσε το γνωστό επεισόδιο με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Λαμπάκη που σε μια επικίνδυνη αποστροφή του λόγου του μιλώντας για τα προβλήματα της Ελεύθερης Θράκης μας έκανε λόγο για περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χώρες και δύο ηπείρους. Και ακόμη μίλησε για μια χωριστή οντότητα. Η Τουρκία πάντοτε αξιοποιεί τέτοιες δηλώσεις.

Η τουρκική προπαγάνδα μέσα από τις γραμμές της εφημερίδας Μιλλιέτ αναφέρει ότι η «ελληνική» κυβέρνηση σκέφτεται να καταργήσει την έκδοση υποχρεωτικής βίζας για τους Τούρκους που επιθυμούν να κάνουν μονοήμερα «ταξιδάκια» στην Θράκη Μας. Η ελληνόφωνη κυβέρνηση που σκέφτεται μόνο όταν είναι να πράξει δόλια δίνει, λένε οι Τούρκοι, εντολή πρωθυπουργική στον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών κ. Δόλλη να ξεκινήσει τη νομική διαδικασία της εν λόγω κατάργησης, σύμφωνα με ελληνικά δημοσιεύματα που επικαλείται η Μιλλιέτ.

Οι τουρκικές επιδιώξεις με τις διάφορες «φιλίες» και τις ευθείες αναφορές σε συγκυριαρχίες φανερώνονται επιπλέον όταν ο τουρκικός στρατός αποκτάει τον αμφίβιο γεωπροωθητή τουρκικής κατασκευής ΑΖΜΙΜ που θα του επιτρέπει να διασχίζει τον ποταμό Έβρο και να διευθετεί την ακτή του ποταμού για την προσέγγιση αμφίβιων επιθετικών γεφυρών τύπου Samur. Σύμφωνα με το έγκυρο defencenet.gr, η κατασκευή του γεωπροωθητή και η μορφολογία των ποταμών της περιοχής αποδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος στρατιωτικός εξοπλισμός στοχεύει αποκλειστικά τον Έβρο!

Η χρεοκοπία που μας απειλεί είναι πρώτιστα και πάνω απ’ όλα εθνική. Κι αυτό αποδεικνύεται επιπλέον όταν οι καθεστωτικές κρατικές αρχές ακύρωσαν εξαιτίας τάχα της οικονομικής κρίσης την καθιερωμένη παρέλαση της 13ης Οκτωβρίου στα Γρεβενά που θα πραγματοποιείτο για τον εορτασμό της επετείου της απελευθερώσεως της πόλης από τον τουρκικό ζυγό! Την ίδια στιγμή η υπουργός (α)παιδείας Διαμαντοπούλου καταργεί κάθε είδους χρονικό περιορισμό και πρόφαση προκειμένου να μπορεί να σηκώσει την ελληνική σημαία στις παρελάσεις ενόψει της 28ης Οκτωβρίου κάθε αλλοδαπός.

Παράλληλα έρχεται στο φως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ που ξεμπροστιάζει την έντονη δραστηριοποίηση του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Θράκης με στόχο τη χειραγώγηση της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας και την τελική αξιοποίησή της για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή. Το εν λόγω έγγραφο αναφέρεται ακόμη στην άσκηση αμερικανικών πιέσεων προς την Χαρά Νικοπούλου για την ανατροπή του έργου της ελληνόψυχης δασκάλας υπέρ της ελληνικότητας των Πομάκων. Η ΕΥΠ κάνει λόγο ακόμη και για αμερικανικές παρεμβάσεις σε σχέση με τους μουσουλμάνους όχι μόνο της Θράκης αλλά και της Αθήνας.

Στην Κύπρο ο πρόεδρος Χριστόφιας συνεχίζει τις ολέθριες συζητήσεις με τις κατοχικές αρχές και την επίβλεψη του εκπροσώπου του γ.γ του ΟΗΕ Ντάουνερ για την επίτευξη, όπως λέει, συμφωνίας στα ζητήματα της οικονομίας και της εσωτερικής ασφάλειας. Κι αυτό όταν στην Λάρνακα σε δημόσια συζήτηση το κοινό αποδοκίμασε τον Ντάουνερ και τις διζωνικές λύσεις τουρκοποίησης της Κύπρου και νομιμοποίησης του Αττίλα που διαθέτει ψευδοϋπουργούς που κυκλοφοράνε με κυπριακά διαβατήρια. Την ίδια στιγμή η Γαλλία σε συνέχεια της προστριβής με την Τουρκία λόγω του ζητήματος της αρμενικής γενοκτονίας στέλνει στόλο στην Α. Μεσόγειο, η Ρωσία παροτρύνει την Ευρώπη στο ζήτημα της οικονομικής βοήθειας της Ελλάδος και η ΕΕ κατευθύνεται σε μια σχέση με την Τουρκία δίχως ευρωπαϊκή είσοδο.

Δεν υφίσταται λοιπόν ζήτημα επιβεβαιωμένης εθνικής μας ήττας, αλλά εσκεμμένης υποχωρητικότητας με προδοτικό στίγμα. Εκείνο που χρειάζεται είναι η αποβολή του καθεστώτος των υποχωρητικών γραικύλων και η ανάληψη ηγετικών ευθυνών από μια διεκδικητική διακυβέρνηση με ψυχολογία νικητή και ευρεία λαϊκή υποστήριξη. Είναι η ώρα της Εθνικοκοινωνικής Ελλάδος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com
http://karachalios-spiros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: