ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Ο ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ


ΑΘΗΝΑ 11-1-2012.

Οι ολέθριες πολιτικές των παγκόσμιων τοκογλύφων του διεθνιστικού νεοταξισμού και των ελληνόφωνων μνημονιακών κυβερνήσεων έχουν σκορπίσει την ανέχεια και τη φτώχια σε πάρα πολλούς Έλληνες που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν έστω και ένα πιάτο φαΐ. Τα συσσίτια έχουν επεκταθεί σε εκκλησίες, δήμους, σχολεία και στρατόπεδα με αυξητικούς ρυθμούς. Οι επιθετικές φοροεπιδρομές και η ανεργία που ακολουθούν πολλά λουκέτα ελληνικών μαγαζιών αλλά και οι αλματώδεις συρρικνώσεις των αποδοχών ολοκληρώνουν το πρόβλημα επιβίωσης του ελληνικού λαού ρίχνοντάς τον στην καταστρεπτική αγκάλη των τοκογλύφων της γειτονιάς που έχουν στήσει σε κάθε γωνιά και από ένα ενεχυροδανειστήριο της μαύρης απελπισίας.

Διαστάσεις επιδημίας έχουν πάρει πλέον οι προσφορές της αγοράς χρυσού αντί πινακίου φακής από επαγγελματίες τοκογλύφους που διαφημίζουν την πραμάτειά τους με ποικίλους τρόπους. Από διαφημιστικά φυλλάδια μέχρι και διαφημιστικές καταχωρήσεις σε διάφορα μέσα επικοινωνίας. Ποιος όμως να βρεθεί να περιστείλει την διαδρομή της ταπεινώσεως για τους δυστυχείς συμπατριώτες μας; Ανθρώπους υπερήφανους και έντιμους που σπεύδουν να πουλήσουν τα χρυσαφικά τους και ολόκληρα τα πατρογονικά κειμήλια, από κοσμήματα και σταυρουδάκια μέχρι και τις βέρες τους.

Να επέμβουν μήπως οι καθεστωτικοί πολιτικάντηδες, οι συμπολιτευόμενοι που προσφέρουν την εθνική κυριαρχία στην ενιαία οικονομική διακυβέρνηση του νεοταξισμού που υπαγορεύει τα πάντα με τους προσκυνημένους και τους ξένους αρμοστές τους ή οι αντιπολιτευόμενοι που κραυγάζουν στις κάμερες και έχουν δώσει τα πάντα στην ανοιχτή κοινωνία των λαθρομεταναστών καλύπτοντας πλήρως τις απολύσεις Ελλήνων; Η κάθε κατοχή έχει και τους μαυραγορίτες της. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με την νεοταξική κατοχή που διαλύει σήμερα την ελληνική κοινωνία για να πουλήσει δυστυχείς ελληνικές ψυχές στον μινώταυρο της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Οι γραικύλοι πολιτικάντηδες του παρόντος καθεστώτος αποτελούν την πρόθυμη κατοχική κυβέρνηση που έχει επιβάλλει ο διεθνιστικός νεοταξισμός. Και οι μαυραγορίτες του έχουν κατανοήσει πλήρως το μυστικό του εύκολου πλουτισμού. Μυστικό που κρύβεται στο παιχνίδι της ρώσικης ρουλέτας που ονομάζεται τοκογλυφία και ενεχυρίαση. Όπως ακριβώς λοιπόν η παγκόσμια εξουσιαστική συμμορία έχει δεσμεύσει το εθνικό ταμείο μέσα από τα δάνεια συντηρήσεως του συστήματος των πολιτικών της υπαλλήλων, για να έρθει στη συνέχεια να πάρει ως ενέχυρο τον έλεγχο του κράτους, έτσι ακριβώς έρχεται ο τοκογλύφος της γειτονιάς να δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία του εύπιστου λαού για ένα κομμάτι ψωμί για να αφαιρέσει στη συνέχεια από τον φτωχό πολίτη το ενεχυρειαζόμενο κειμήλιο αφού δεν μπορεί αυτός να αποπληρώσει το χρέος.

Δεν είναι δυνατό να αποπληρωθεί το χρέος γιατί πολύ απλά δεν εξαρτάται αυτό από τις ενέργειες του πολίτη αλλά από τις δόλιες δραστηριότητες τρίτων. Η περιοριστική οικονομική πολιτική με τα χαράτσια της κατοχικής καθεστωτικής τάξης και η έλλειψη της ρευστότητας καθιστούν αδύνατη την εξόφληση των υψηλών τόκων από τα δάνεια του τοκογλύφου της γειτονιάς. Στην ουσία ο τοκογλύφος της διπλανής πόρτας έρχεται να καλύψει το όποιο περιθώριο έχει αφήσει ο χρηματοπιστωτικός τομέας που όλως τάχα περιέργως έχει κόψει τα δάνεια προς πάσα κατεύθυνση και οι υποτιθέμενοι φόροι αλληλεγγύης που όμως γίνονται ενέσεις ρευστότητας στους δεσμοφύλακες του λαού. Και έτσι οι λεγόμενες ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες διευρύνονται από Έλληνες που βλέπουν τον τόπο τους να τον παίρνουν λαθραίοι και αρεστοί του Συστήματος.

Μια χώρα είναι πολύ πιο ευάλωτη αν γεμίσει φτωχούς πολίτες και πολύ περισσότερο αν αυτοί αφήσουν τις αρχές που δεσπόζουν αυθαιρέτως των τυχών τους να συνεχίσουν ανελέητα την ανοχή προς πάσα ασυδοσία. Μέσα σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο αδικίας και ασυδοσίας παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό τους δρόμους, τις πλατείες, τις αυλές και τα γραμματοκιβώτιά μας να έχουν γεμίσει πολύχρωμα χαρτάκια που προσφέρουν καυτό χρήμα με αντάλλαγμα αποκλειστικό τον χρυσό. Παρεμπιπτόντως όσες φορές έχει ενσκήψει στρατιωτική κατοχή ή κάποιο απελευθερωτικό τάχα δάνειο από πολεμικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και αλλού, ο χρυσός είναι από τα πρώτα περιουσιακά στοιχεία που απαλείφεται ή μετατρέπεται σε βασικό μέσο συναλλαγής. Τώρα αυτή ακριβώς η πρακτική μεταφέρεται στην γειτονιά και τα νοικοκυριά. Με το χρέος φυσικά να φέρνει ελέω ανέχειας νέο χρέος.

Η τοκογλυφία της γειτονιάς μπορεί να απαλειφθεί όταν εξαφανιστούν τα δοτά χρέη του κράτους. Κι αυτό μπορεί να συμβεί όταν το Εθνικό Κράτος διαγράψει την εικονική οικονομία του χρηματοπιστωτικών οίκων και τον διεθνιστικό θίασο του κομματικού νεοταξισμού. Από την Ελλάδα του Εθνικοκοινωνισμού που θα δεσμεύσει τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους και το λαϊκό εισόδημα μονάχα στη διάθεση του Ελληνικού Έθνους και των έντιμων Ελλήνων δίχως ολέθρια και τραυματικά παζάρια.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com
http://karachalios-spiros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: