ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Τέσσερα χρόνια από την αποδημία του Εθνάρχη Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου


ΑΘΗΝΑ 28-1-2012.

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την αποδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Χριστοδούλου και η έλλειψη του ανδρός είναι πασιφανής αφού έχει στοιχίσει την θεσμική αφωνία της Εκκλησίας μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, απέναντι στη λαίλαπα που σαρώνει τον λαό και την εθνική μας κυριαρχία. Είναι γνωστές οι θέσεις του Αρχιεπισκόπου Κεραυνού στα ζητήματα της ορθόδοξης ομολογίας και της ελληνικότητας της Μακεδονίας που επιχείρησε να αποδομήσει ο ντόπιος νεοταξισμός μέσα από την αλλαγή των ταυτοτήτων και την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σλάβους των Σκοπίων.

Η αντίδραση ήταν άμεση και οι πύρινοι λόγοι του Χριστόδουλου των Ελλήνων ξεσήκωναν στη στιγμή τα πλήθη ενός βαλλόμενου αλλά και παθιασμένου για την Πίστη και την Πατρίδα του λαού. Ουδείς μπορεί να ξεχάσει τις λαοσυνάξεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ουδείς μπορεί να ξεχάσει τα αγωνιστικά καλέσματα του Χριστόδουλου για την συνέχιση των προγονικών θυσιών υπέρ της ελευθερίας που μας έδωσε Τρανή Γενιά Ελλήνων. Αλλά και την πρόταξη του Ελληνικού Πατριωτισμού υπέρ πάσης άλλης ψευτοδιάστασης ή ακόμη και αυτής τούτης της Ευρώπης που χρωστά την ύπαρξή της στο δικό μας Γένος όπως πολύ σωστά έλεγε ο Εθνάρχης Αρχιεπίσκοπος. Όπως επίσης γνωστές είναι οι θέσεις του υπέρ της Ελληνικής Νεολαίας ως τον πρωταρχικό πυρήνα ανάπτυξης της Φυλής μας, αλλά και υπέρ των αδυνάτων συμπατριωτών μας.

Ο μακαριστός Χριστόδουλος ήταν επίσης υπέρμαχος της υπερασπίσεως της ελληνικότητος των αλησμόνητων όπως έλεγε Πατρίδων του Ελληνισμού όντας ο ίδιος παιδί της κατεχόμενης από τους Τούρκους Ανατολικής Θράκης. Είναι σίγουρο λοιπόν ότι αν ζούσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κεραυνός δεν θα σιωπούσε απέναντι στους «περιούσιους» τοκογλύφους όταν κάποιοι άλλοι μαζί με τους ελληνόφωνους συνεργάτες τους τον πολέμησαν σκληρά όσο ζούσε. Βαστούμε γερά στις καρδιές μας τη μνήμη του Πατριώτη Ιεράρχη Χριστόδουλου και βαδίζουμε στο θέλημά του για την προάσπιση της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας ελευθέρων και ανέγγιχτων από χέρια βαρβάρων και απίστων.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com
http://karachalios-spiros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: