ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ


ΑΘΗΝΑ 29-1-2012.

Σαν σήμερα, στις 29 Ιανουαρίου 1941 απεβίωσε ο Πατέρας του Όχι και της νεότερης Ελλάδος Ιωάννης Μεταξάς. Ο μεγάλος ηγέτης του Ελληνικού Εθνικισμού ενόχλησε πολλούς εχθρούς της Πατρίδος μας στους ταραγμένους χρόνους που προηγήθηκαν του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου με την πολιτική και στρατιωτική του δράση. Ο λόγος ήταν ότι ο Μεταξάς είχε επιτύχει να ενώσει τον ελληνικό λαό κάτω από τα λάβαρα του Ελληνικού Έθνους και τις αξίες της Πατρίδος στέλνοντας στα άχρηστα της ιστορίας τον μονίμως ξενοκίνητο κομματικό συρφετό του διχασμού και της φαυλοκρατίας.

Το όραμα της δημιουργίας μιας Νέας και Μεγάλης Ελλάδος με ένα Νέο Ελληνικό Πολιτισμό ήταν η αφετηρία της δράσης του. Η ενεργή συμμετοχή της Ελληνικής Νεολαίας, της Εθνικής Εργατικής Τάξης και του Ελληνικού Στρατού στο όραμα του Εθνικού Κυβερνήτη και Αρχηγού του Κόμματος των Ελευθεροφρόνων και της Εθνικιστικής Επαναστάσεως της 4ης Αυγούστου στο όραμα της Νέας Ελλάδος ήταν έργο ζωής του Ιωάννη Μεταξά. Το έργο του γνωστό και μεγάλο. Από την καθιέρωση του οκταώρου, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας μέχρι την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την αναμόρφωση του Ελληνικού Στρατού και πολλά ακόμη.

Ο θάνατος του Ιωάννη Μεταξά ήρθε σε μια χρονική συγκυρία που βόλευε εξαιρετικά τους εχθρούς του Ελληνικού Έθνους. Ήρθε τη στιγμή που οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις κατήγαγαν ένα περιφανή θρίαμβο στο πεδίο των μαχών ενάντια στις ιταλικές δυνάμεις την ώρα που οι «περιούσιοι» του καιρού εκείνου ήθελαν καταφανώς ηττημένη την Ελλάδα για να την ανοικοδομήσουν τάχα εκ των υστέρων δίνοντας σημαδεμένα δάνεια αντί του γεωφυσικού πλούτου που σκόπευε ο Εθνικός Ηγέτης να αξιοποιήσει υπέρ της κραταιώσεως του Έθνους.

Η ενότητα των Ελλήνων που εξεδηλώθη στην κηδεία του Εθνάρχη Μεταξά με την οδύνη του λαού μας δεν οφειλόταν στη δύναμη του «δικτάτορα» ή μονάχα στην κρίσιμη φάση του πολέμου όπως είπε σήμερα το κρατικό κανάλι της ΝΕΤ αλλά στην δυνατή αγάπη και την συνειδητή αφοσίωση που συνέδεσαν τον ελληνικό λαό με τον Πατέρα του Έθνους Μεταξά. Αγάπη που εκείνη τη στιγμή ενώθηκε με τον ανείπωτο πόνο.

Αλλά ο θάνατος του Ιωάννη Μεταξά δεν υπήρξε φυσικά σε καμία περίπτωση φυσιολογικός. Η καταγραφή των ιστορικών γεγονότων τον συνδέουν με την επίσκεψη του Εθνάρχη στο σπίτι του πατρός Λαμπράκη, του ανθρώπου του Τύπου που διεκρίνετο στο στάδιο του χαμαιλεοντισμού. Πράκτορας πολλαπλών τάσεων και αποστάσεων. Υμνητής της χιτλερικής Γερμανίας και υπέρμαχος μετέπειτα της «δημοκρατίας» δυτικού τύπου. Πολλοί ενοχοποιούν το κέρασμα του πονηρού οικοδεσπότη προς τον Μεταξά και ο γιατρός του Εθνικού Ηγέτη όταν εξεδηλώθη η άγνωστη «ασθένεια» έγινε έξω φρενών για τις συνθήκες της οδύνης.

Ο Εθνάρχης Ιωάννης Μεταξάς στηρίχθηκε στην πορεία του όλη στο δόγμα ότι η Ελλάς υφίσταται για να μεγαλουργήσει από Έλληνες που έχουν μονάχα μια Ιδεολογία, την Πίστη στο Ελληνικό Έθνος. Αυτός είναι ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός του Πατέρα Ιωάννη Μεταξά o οποίος συνεχίζει να ζει μέσα από όλους εμάς, τα παιδιά του. Και το δικό του όραμα της Μεγάλης και Ελεύθερης Ελλάδος θα το πραγματοποιήσουμε οπωσδήποτε.
http://www.youtube.com/watch?v=yy0f_pR_SRU
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: