ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΗΝΑ 13-6-2012.

Ήταν Ιούνιος του 323 π.Χ όταν ο σπουδαιότερος Βασιλεύς και Στρατηγός των Ελλήνων, ο Κοσμοκράτορας Μεγαλέξανδρος έφευγε για το ταξίδι προς την αιωνιότητα γράφοντας με ολόχρυσα ανεξίτηλα γράμματα το όνομά του στο πάνθεον των ηρώων της Φυλής μας. Ο γιος του Φιλίππου και της Ολυμπιάδας υπήρξε ο φωτεινός αστέρας που ενέπνευσε την κραταίωση της Πανελλήνιας Συμμαχίας κατατροπώνοντας την μέχρι τότε πανίσχυρη περσική αυτοκρατορία.

Ο εξαίρετος μαθητής του μεγάλου φιλόσοφου Αριστοτέλη από πολύ νωρίς είχε εμπεδώσει τα νάματα της αρετής και της φιλοπατρίας και είχε γαλουχηθεί στο πνεύμα της Ελληνικής Ηγεμονίας μέσα από τον συνδυασμό της πολεμικής υπεροπλίας, της πολιτισμικής υπεροχής και της απονομής του αισθήματος δικαιοσύνης της Ελληνικής Κοσμοκρατορίας που μεταλαμπάδευσε σε όλες τις χώρες από τις οποίες πέρασε. Συνάντησε στο ξεκίνημα της αυτοκρατορίας του τις έντονες αντιδράσεις των πρότερων παραδοσιακών δυνάμεων του ελληνικού κόσμου και κατόρθωσε με την προσωπικότητα και την ακτινοβολία του στο στρατιωτικό και κυρίως στο διπλωματικό πεδίο να πετύχει την ενοποίηση των αυτόνομων ελληνικών πόλεων – κρατών της εποχής.

Το τέλος της περσικής αυτοκρατορίας σηματοδότησε την απαρχή του μεγαλόπνοου σχεδίου για την δημιουργία της ελληνικής αλεξανδρινής αυτοκρατορίας κατακτώντας όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Διαβαίνοντας από την Ιωνία με τους εκείθε Έλληνες ελεύθερους πλέον, συνέχισε στην Περσία, το Αφγανιστάν και έφτασε έως τις παρυφές της Ινδίας. Στην Αίγυπτο θεμελίωσε τη δυναστεία που συνέχισε ο Πτολεμαίος και στα εδάφη του σημερινού Πακιστάν έδωσε μαζί με το ελληνικό πολιτισμικό φως την γνωστή φυλή των Καλάς που εξακολουθούν να τηρούν τα ελληνικά ήθη και τα έθιμα έως σήμερα.

Οι προθέσεις του Μεγαλέξανδρου για την εξέλιξη της εκστρατείας του περιλάμβαναν την Αραβία και το βλέμμα του έφτανε έως Δυσμάς. Ο θάνατός του συνέβη ακριβώς σ’ αυτό το σημείο κορυφώσεως της ελληνικής αυτοκρατορίας που είχε πλέον προσλάβει τις διαστάσεις της κοσμοκρατορίας. Τα αίτια του θανάτου του που έχουν καταγραφεί στην ιστορία αφορούν τον τυφώδη πυρετό ή την δηλητηρίαση. Δεδομένου ότι το σκληρό κλίμα και οι πλέον αντίξοες συνθήκες των πολεμικών πεδίων στις εκστρατείες είχαν αφήσει ανέπαφο τον Αλέξανδρο και ότι την προηγούμενη τής φαινομενικά αιφνίδιας νόσου που τον κατέβαλε ήταν σε άριστη κατάσταση, η δηλητηρίαση εμφανίζεται ως η πιθανότερη αιτία θανάτου του. Τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του άλλωστε ενοχλούσαν πολλούς.

Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Μέγιστος των Ελλήνων πέρασε στην αιωνιότητα ευρισκόμενος στη Βαβυλώνα στο παλάτι του Ναβουχοδονόσορα του Β. Υπήρξε ο θεμελιωτής μιας Ελληνικής Τάξεως Πραγμάτων που βασίστηκε στην στρατιωτική πυγμή και την πνευματική ακτινοβολία της Φυλής μας συγκεντρώνοντας τον απόλυτο σεβασμό των αντιπάλων του και λατρεύτηκε δικαίως από τους Έλληνες ως ημίθεος. Έδειξε τον αληθινό δρόμο των Ελλήνων που οφείλουν να άρχουν των βαρβάρων κι όχι να άρχονται από αυτούς.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: