ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


ΑΘΗΝΑ 25-6-2012.

Το κράτος – προτεκτοράτο του μνημονίου είναι εδώ. Και μπορεί βέβαια οι μνημονιακές δυνάμεις να συνέπτυξαν κυβέρνηση αλλά η Πατρίδα μας εξακολουθεί να αποδυναμώνεται καθημερινά όλο και πιο πολύ. Μια οικονομική άβυσσος ανοίγεται μπροστά στους Έλληνες με τα επερχόμενα μέτρα που θα σαρώσουν τα έσχατα αποθέματα του λαού σε μια κοινωνία που βυθίζεται στην ανασφάλεια, το έγκλημα, την ανεργία και την απελπισία. Το δε κατοχικό καθεστώς και τα νεοταξικά αφεντικά του στοχοποιούν το Εθνικιστικό Κίνημα δίχως να ενοχλούνται από την αριστερή «αντιπολίτευση» που περιμένει τις εντολές της για να αρχίσει το «πετροβόλημα».

Η εικόνα με την πρόσφατη αρπαγή όπλων από το αστυνομικό τμήμα της Κω σε μια περίοδο που οργιάζουν οι Τούρκοι και οι πράκτορές τους σε Αιγαίο και Θράκη δεν συνάδει με την εικόνα ενός κράτους ασφάλειας. Βέβαια η ανυπαρξία ελληνικών αρχών καταδείχτηκε και στην τελευταία συμμετοχή μιας ποδοσφαιρικής ομάδος με την ονομασία «εθνική Τούρκων Δ. Θράκης» σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση μειονοτήτων!

Θαρρείς ωστόσο ότι θα φροντίσει κάποιος για τη ζωή των Ελλήνων στην καθημερινότητα. Μάταια, αφού τα γνωστά γεγονότα με τις λεηλασίες της γνωστής «ευπαθούς» ομάδος στα Άνω Λιόσια μετά το θάνατο ενός νέου Έλληνα αστυνομικού σε αναφερόμενο τροχαίο συμβάν και οι συνεχιζόμενες δολοφονίες Ελλήνων από λαθρομετανάστες δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ πάντως είναι τα μοναδικά που πανηγύρισαν το σχηματισμό ελληνόφωνης κυβέρνησης υπέρ του ασθενικού ευρώ και των αιμάτινων περικοπών στις δαπάνες που πρόκειται να εφαρμοστούν συντόμως. Οι Γερμανοί και ο επικεφαλής του Eurogroup Γιούνκερ μάς ξεκαθάρισαν από νωρίς αυτό που ουσιαστικά ξέρανε οι πάντες. Το μνημόνιο θα μείνει ανέγγιχτο δίχως καμία έκπτωση και οι διαβόητες «μεταρρυθμίσεις» θα εφαρμοστούν πλήρως. Η μόνη έκπτωση που συζητείται είναι μια παράταση στην υλοποίηση του ανθελληνικού προγράμματος για τη ρύθμιση του αόρατου χρέους με το αζημίωτο βέβαια σε βάρος μας.

Μεταρρυθμίσεις βέβαια σημαίνουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέες απολύσεις, νέα λουκέτα ελληνικών επιχειρήσεων, νέοι φόροι για εισοδήματα που πλέον δεν υπάρχουν. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας όπου οι θέσεις εργασίας μειώνονται κατά 5400 το μήνα. Το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα οι απασχολούμενοι μειώθηκαν από τα 440864 άτομα στα 375576, σε ποσοστό δηλαδή 14,8%. Και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά από τις 18 Απριλίου υπάρχει εργασιακό αδιέξοδο με τους απλήρωτους εργαζόμενους και τα υποβρύχια του Πολεμικού μας Ναυτικού να κρατούνται όμηροι της κυβερνητικής ένδειας και της μιας μέρας εκ περί τροπής εργασίας.

Στο μεταξύ στο γραφείο του ασθενούντος νέου υπουργού εργασίας Ράπανου, του γνωστού εκρηκτικού αριστερού τραπεζίτη, υπάρχει η μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών που θέτει ως προτεραιότητα την λήψη μέτρων για την είσπραξη 11,5 δις ευρώ. Προτείνονται μεταξύ άλλων ως τρόποι εξοικονόμησης η επιβολή ενός πλαφόν στο σύνολο των συντάξεων και η περαιτέρω αύξηση της χρήσης των φτηνών γενοσήμων φαρμάκων. Η νέα μνημονιακή κυβέρνηση εντέλλεται να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό, να οριστικοποιήσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, να προχωρήσει στο ξεπούλημα των αποκρατικοποιήσεων και άλλα παρόμοια εισπρακτικά και απαξιωτικά.

Ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών ωστόσο απέστειλε στον ΟΗΕ μια επείγουσα αναφορά που κάνει ευθέως αναφορά στην μετατροπή της κρίσης χρέους σε κρίση ανθρωπιστική που δεν θα πρέπει να αφήσει κανένα αδιάφορο μπροστά στην απώλεια ανθρωπίνων ζωών. Γίνεται ακόμη αναφορά στην αδυναμία των νοσοκομείων να καλύψουν τη φαρμακευτική περίθαλψη και την αδυναμία χορήγησης των φαρμάκων από τα φαρμακεία λόγω της στάσης πληρωμών των ασφαλιστικών φορέων.

Η ελληνική κοινωνία όμως καίγεται κυριολεκτικά και μεταφορικά. Από τη μια οι πυρκαγιές που επέδραμαν ήδη σε όλη τη χώρα με τους πυροσβέστες μας να καταβάλλουν ηρωικές προσπάθειες με τα διαθέσιμα πενιχρά μέσα έχοντας ήδη την πρώτη απώλεια σε έμψυχο δυναμικό. Φωτιές ύποπτες που πάντα συνοδεύουν τις περιόδους στημένων κρίσεων όπως συνέβη το 2007. Και από την άλλη οι επιδρομές λαθρομεταναστών όπως στον Πύργο Κορινθίας που φονεύτηκε ένας 82χρονος συμπατριώτης μας που χτυπήθηκε με το κοντάκι κυνηγετικού όπλου, τον ηλικιωμένο Έλληνα στη Λευκάδα που βασανίστηκε από αλλοδαπούς ακόμη και με ηλεκτροσόκ, την επίθεση Αφρικανών λαθρεποίκων σε τυφλή Ελληνίδα στο κέντρο των Αθηνών, τις αυτοκτονίες απελπισίας ενός 45χρονου και ενός 70χρονου στην Κρήτη και πάμπολλες ακόμη ανάλογες περιπτώσεις.

Ωστόσο η ΝΔ του κ. Σαμαρά δέχεται ως λέγεται να μην καταργηθεί ούτε να τροποποιηθεί ο επαίσχυντος νόμος Ραγκούση για την απονομή ιθαγενείας σε αλλοδαπούς ενώ με την σοσιαλιστική συγκατοίκηση δίνει άφεση αμαρτιών στους φέροντας το μνημόνιο. Άλλωστε οι ευθύνες από το δεύτερο μνημόνιο είναι ήδη κοινές. Κατά τ’ άλλα πειράχτηκαν κάποιοι επειδή η Ελληνίδα ηθοποιός Ελένη Λιάσκα υπερασπίστηκε τις θέσεις της Χρυσής Αυγής ενάντια στο ξεπούλημα της Ελλάδος και την λαθρομεταναστευτική πλημμυρίδα μέμφοντας την ξενολάγνα συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Και το Ισραήλ γυρεύει περιορισμό των «κακών» Εθνικιστών.

Οι Έλληνες Εθνικιστές απαρτίζουν τη μόνη δυνατή εθνική αντιπολίτευση και θα συγκροτήσουν σύντομα μια ακόμη δυνατότερη πατριωτική κυβέρνηση. Γιατί η Ελλάς προορίζεται να ζήσει και να μεγαλώσει από χέρια ελληνικά και μόνον.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: