ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1936.

ΑΘΗΝΑ 4-8-2022.

 

Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου.

http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

 

Στις 4 Αυγούστου 1936 ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς μετασχηματίζει την κυβέρνησή του σε άμεσο Λαϊκό, Εθνικό και Επαναστατικό Καθεστώς ευρείας αποδοχής. Ο Ιωάννης Μεταξάς είχε εισέλθει στο κοινοβούλιο ως Αρχηγός τού Κόμματος των Ελευθεροφρόνων με εκλογές και ένα ποσοστό τής τάξεως τού 4%.

 

Τα κόμματα τού κοινοβουλευτικού τόξου τής αστικής δημοκρατίας όπως πάντα εκτελούσαν τις εντολές των γνωστών ψευτοσυμμάχων που μάς είχαν στερήσει εθνικά εδάφη μέσω των γειτονικών μας βαρβάρων και είχαν μετατρέψει το Ελληνικό κράτος σε προτεκτοράτο οικονομικό και πολιτικό. Τα κόμματα τού ψευτορωμέικου μέσα στο κοινοβούλιο έριζαν μεταξύ τους και δίχαζαν το λαό προκαλώντας ακυβερνησία. Έτσι λοιπόν και μετά από διερεύνηση σχηματισμού κυβέρνησης, με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων και τού βασιλιά Γεωργίου, το Εθνικό Κόμμα των Ελευθεροφρόνων σχηματίζει κυβέρνηση μειοψηφίας. Το πολιτικό περιβάλλον παρέμενε ασταθές, οι δε ελληνόφωνοι κομουνιστές ετοίμαζαν ένοπλη επανάσταση εκμεταλλευόμενοι την φτώχεια και τη δυσαρέσκεια τού ελληνικού λαού.

 

Ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς ζητά και λαμβάνει έγκριση από τον βασιλιά Γεώργιο να αρθούν τα άρθρα τού Συντάγματος προκειμένου να σχηματιστεί Λαϊκή και Επαναστατική Κυβέρνηση αληθινά Εθνικής Ενότητας. Ο Ιωάννης Μεταξάς λαμβάνει την σχετική έγκριση τόσο από τον βασιλιά όσο και από το κοινοβούλιο για δεύτερη φορά.

 

Αυτό ήταν. Η Εθνική Κυβέρνηση τής 4ης Αυγούστου 1936 μόλις είχε σχηματιστεί. Η κομμουνιστική ανταρσία απετράπη. Η Ελλάς ήταν πλέον αντικοινοβουλευτική καθώς μετατράπηκε σε Έθνος Ενωμένο, απαλλαγμένο από διλήμματα και κομματικά διαχωριστικά τείχη, με διάθεση επίλυσης των προβλημάτων. Η Εθνική Κυβέρνηση τής 4ης Αυγούστου τού Ιωάννη Μεταξά δημιούργησε ένα αληθινά Ελληνικό Κράτος Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Εθνικής Ισχύος.

 

Ο Μεταξάς σύντομα κάλεσε κοντά του έναν αριστερό αρχισυνδικαλιστή, τον Δημητράτο, και τού έδωσε εντολή να αναλάβει υπουργός εργασίας εφόσον πίστευε στην επίλυση των εργατικών ζητημάτων. Τις σχετικές πληροφορίες τις γνωρίζω προσωπικά από την εγγονή τού Δημητράτου που υπήρξε συνάδερφος μου. Ο Δημητράτος ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα, ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς και η 4η Αυγούστου συνέταξαν ολόκληρο το Εργατικό Δίκαιο τής Ελλάδος, ο εργατικός κόσμος ενώθηκε και ο Δημητράτος έγινε συνειδητός Εθνικιστής και συνεργάτης τού Ιωάννη Μεταξά.

 

Το καθεστώς τής 4ης Αυγούστου έκτισε σύγχρονο και δυνατό στρατό, κοινωνία ενωμένη, οικονομία δυνατή και παραγωγική, μια Ελλάδα σφριγηλή, ένα γνήσιο Εθνικό και Λαϊκό Κράτος υποδειγματικό. Τον Δεκαπενταύγουστο τού 1940 οι Ιταλοί θέλησαν να μάς προκαλέσουν με την βύθιση τού εύδρομου καταδρομικού Έλλη. Οι πρώτοι Εθνομάρτυρες τού Ελληνικού Έθνους στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο έπεσαν στα γαλανά νερά τής Τήνου. Το Κράτος Εθνικής Ασφαλείας επαγρυπνά και γνωρίζει τα πάντα. Ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς θα δώσει την πρέπουσα Εθνική Απάντηση με το Όχι τής 28ης Οκτωβρίου και ο ελληνικός στρατός θα βαδίσει νικηφόρα έναντι των Ιταλών εισβολέων έως ότου δολοφονηθεί ασθενής και κλινήρης ο Μεταξάς από ψευτοσυμμαχικό ιατρικό δάκτυλο. Ιωάννης Μεταξάς, Αθάνατος!!! Ανίκητος Ενωμένος και Πιστός Ελληνισμός είναι ο Εθνικιστής και Εθνικοκοινωνιστής Ελληνισμός. Για να ανατείλει η Χρυσή Αυγή τού Ελληνισμού μας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: