ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ…ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ

ΑΘΗΝΑ 27-3-2011 .

Οι προσβολές και οι προκλήσεις σε βάρος της Πατρίδος μας συνεχίζονται σε ρυθμό ανάλογο με την κλιμάκωση των αναταραχών στην Λιβύη και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Η επιχείρηση της τουρκικής διείσδυσης στα ελληνικά χωρικά ύδατα με συμμαχικές διεργασίες και η υποχωρητική απάθεια του καθεστωτικού ψευτορωμέϊκου δίνουν πλέον ορατές διαστάσεις στον κίνδυνο της απώλειας εθνικής κυριαρχίας. Και ενώ λοιπόν η Μεσόγειος κυριολεκτικά φλέγεται, το νεοταξικό καθεστώς χτενίζεται και σφυρίζει αδιάφορα ζωσμένο από εχθρούς πανταχόθεν.

Στην πόλη της Κοζάνης είχαμε τους βανδαλισμούς σε βάρος προτομών ηρωικών μορφών του μακεδονικού αγώνα όπως αυτής του Ίωνος Δραγούμη που άγνωστοι την γκρέμισαν με χαρακτηριστική άνεση σε ώρα που υπήρχε κίνηση στο δρόμο. Ενέργειες που λαμβάνουν χώρα με μεγάλο θράσος μέσα σ’ ένα διαλυμένο κράτος όταν τα Σκόπια σέρνουν την Ελλάδα κατηγορούμενη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995 επειδή δεν βάλαμε ακόμη τους γυφτοσκοπιανούς στους διεθνείς οργανισμούς. Αντί η Ελλάς να εγκαλεί τα Σκόπια για λαθροχειρία στο όνομα της Μακεδονίας Μας, γραικύλοι πολιτικάντηδες αφήνουν γυφτοσκοπιανούς να μπαινοβγαίνουν στην χώρα μας και κάποιους πεμπτοφαλαγγίτες να ασελγούν στην ιστορία και τις προτομές των μακεδονομάχων ηρώων μας.

Και στην Καβάλα μαθαίνουμε ότι το Κέντρο Οθωμανικών Σπουδών που ιδρύθηκε με τις ενέργειες του Ινστιτούτου Μωχάμεντ Άλι και του φιλότουρκου Αμερικανού καθηγητή Heath Lawry εκδίδει προπαγανδιστικό υλικό που λέει ότι «μοιράζουμε τα σύνορα, μοιράζουμε το παρελθόν». Προβαίνει μάλιστα σε εκδηλώσεις όπως διαλέξεις για τον ρόλο του Ιμπραήμ Πασά και του Μεχμέτ Αλί Πασά στην πόλη της Καβάλας, σεμινάρια για Έλληνες και Τούρκους διπλωματικούς και ελληνοτουρκικές καλλιτεχνικές συνευρέσεις!

Τι και αν δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν από το υπουργείο εθνικής αμύνης οι ναυτιλιακές εταιρίες προκειμένου να μεταφερθούν οι στρατιώτες μας εγκαίρως στις μονάδες του νοτιοανατολικού Αιγαίου που εποφθαλμιούν οι Τούρκοι. Αφού λεφτά υπάρχουν για την ανέγερση Τζαμιών σαν κι αυτό του Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο αξίας 4εκ ευρώ.

Όμως την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ ζήτησαν από τους Τούρκους να εκπροσωπούν τα διπλωματικά τους συμφέροντα στη Λιβύη. Και αυτό επιτεύχθηκε με αφετηρία την επιχείρηση απελευθέρωσης τεσσάρων δημοσιογράφων της εφημερίδος Times της Νέας Υόρκης. Επιπλέον η Τουρκία έθεσε ως όρο για την συμμετοχή της στις επιχειρήσεις στη Λιβύη να αναλάβει τον έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής ανάμεσα στην Κρήτη και τη Λιβύη. Η Τουρκία απαίτησε ξεκάθαρα τον έλεγχο της νότιας ΑΟΖ της Ελλάδος. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Παπανδρέου ανέφερε ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη να αναλάβει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και να αναπτύξει ναυτικές δυνάμεις για τον έλεγχο της περιοχής ανάμεσα σε Βεγγάζη και Κρήτη.

Η Ελλάδα έχει δώσει γη και ύδωρ μέσω αεροναυτικών υποστηρίξεων έστω και δίχως άμεση εμπλοκή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, με τον υπουργό εξωτερικών Δρούτσα να παραδέχεται πάντως ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την άμυνα της χώρας σε περίπτωση αντιποίνων από τον Καντάφι. Και ενώ ο υπουργός εθνικής αμύνης Βενιζέλος υποβαθμίζει την έννοια της ΑΟΖ στο επίπεδο της σύνδεσης με τα κύματα, τον αέρα και τους ζώντες οργανισμούς όταν η Τουρκία πατάει στο ζήτημα ΑΟΖ για να υφαρπάξει ελληνική κυριαρχία και υδρογονάνθρακες, οι Τούρκοι επιχειρούν ξεκάθαρα να καρπωθούν την υφαλοκρηπίδα νοτίως της Καρπάθου επεκτείνοντας την τουρκική υφαλοκρηπίδα μέχρι το όριο της ελληνικής χωρικής θάλασσας στα ανατολικά της Κρήτης.

Αυτή είναι η τουρκική επιδίωξη μετά την γνωστή παρεμπόδιση του ιταλικού ερευνητικού σκάφους με την παράλληλη έκδοση της τουρκικής αγγελίας προς ναυτιλλομένους ( NAVTEX ) που εξεδόθη πριν την οφειλόμενη ελληνική ένεκα της ημέτερης ολιγωρίας. Ακόμη και το διάβημα προς την Τουρκία έγινε με καθυστέρηση τριών ημερών. Παράλληλα η Τουρκία δεσμεύει πολύ μεγάλη θαλάσσια έκταση για την πραγματοποίηση μιας από τις μεγαλύτερες αεροναυτικές της ασκήσεις στα νότια και νοτιοανατολικά του Καστελόριζου. Ακριβώς δηλαδή στην περιοχή που θέλει να εισχωρήσει προκειμένου να κάνει ενεργειακές έρευνες όταν το ελλαδικό προδοτικό κατεστημένο εξακολουθεί να αδρανεί στο ζήτημα του καθορισμού ΑΟΖ, ενώ οι κυβερνητικές συσκέψεις στο επίσης ενεργειακό ζήτημα του αγωγού Πύργου – Αλεξανδρούπολης έρχονται και παρέρχονται άνευ αποτελέσματος. Οι δε Ρώσοι από την Σερβία όπου πραγματοποίησε επίσκεψη ο Ρώσος πρωθυπουργός Πούτιν εξαγγέλλουν την κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού South Stream από το 2012.

Ωστόσο τα κόμματα του νεοταξικού καθεστώτος ανέχονται τις αλβανικές προκλήσεις που σχετίζονται τόσο με την προσπάθεια αρνητικού επηρεασμού και προσεταιρισμού των Ελλήνων της Β. Ηπείρου σαν τους Βλάχους ενόψει απογραφικών διεργασιών με στημένες δημοσιογραφικές έρευνες και εκφοβισμούς είτε με την εκμετάλλευση ελληνικών παρουσιών σε εκδηλώσεις Τσάμηδων. Και οι μεν Βλάχοι δίνουν τις πρέπουσες ελληνικές απαντήσεις. Ο βουλευτής Πρεβέζης της ΝΔ Τσουμάνης τι δουλειά είχε στην εκδήλωση του κόμματος των Τσάμηδων «MEGA»;

Το νεοταξικό καθεστώς νομίζει ότι μπορεί να αποκοιμίζει για πολύ καιρό ακόμη τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό. Όμως η εθνική συνείδηση των Ελλήνων είναι ζωντανή και ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός έχει αναλάβει να τη μετουσιώσει σε πολιτική και εξουσιαστική πράξη εκδιώκοντας ανθέλληνες και βέβηλους από το Σώμα και τη γειτονιά της Μεγάλης Ελλάδος μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: