ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Λιαντίνης - Τα συμπτώματα της παρακμής και της κρίσης

ΑΘΗΝΑ 16-3-2011 .

Βασική διαπίστωση για το πρόβλημα ουσιαστικής βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας είναι ότι αυτό πηγάζει σε βαθιά εσωτερικά δομικά αίτια του πολιτικού μας συστήματος και της Πολιτείας. Δομικά αίτια που σχετίζονται με το χρόνιο σάπισμα των θεμελιωδών θεσμών και αξιών μας, στοιχειοθετώντας την καθεστωτική διάθεση εσωτερικής αποσύνθεσης του Ελληνικού Έθνους. Μιλάμε για θεσμούς και αξίες που αποτελούν τα ασφαλέστερα αντισώματα για την γερή και υγιή κατάσταση της Φυλής μας. Την Εθνική μας Παιδεία, την πνευματική επάρκεια, την συναισθηματική ακεραιότητα, την ρομαντική διάθεση, το αγωνιστικό πνεύμα.

Πρόκειται για στοιχεία που προϋποθέτουν την στόχευση της πολιτικής αυτοτέλειας και της εθνικής υπεροχής κι όχι της υποχώρησης του εθνικού συναισθήματος και του ξεπουλήματος της Πατρίδος μας που πραγματοποιούν γραικύλοι πολιτικάντηδες ενός καθεστώτος που βρωμάει ανθελληνισμό σε όλο του το φάσμα. Καταπολεμείται λοιπόν σήμερα η εθνική μας παιδεία που έχει καταργηθεί σοσιαλιστικά και δημοκρατικά ακόμη και ως ορισμός διότι κατ’ εντολή του Διεθνιστικού Νεοταξισμού πρέπει να αμβλυνθεί η εθνική μας αυτογνωσία. Η ιστορία μας, η γλώσσα μας, η ελληνική φιλοσοφία, το Ελληνικό Αίμα, οι ελληνικές θυσίες, το πρότυπο του Ηρωικού Έλληνα που δίνεται ολοκληρωτικά σε Πατρίδα και Λαό. Και μαζί της καταπολεμούνται η πνευματική επάρκεια που παρέχει διδαχές και πρότυπα ελληνικά.

Καταπολεμείται ακόμη η συναισθηματική ακεραιότητα που έχει να κάνει με το ηθικό και ενάρετο τρόπο ζωής και την οικογένεια που αποτελούν την ομορφότερη έκφραση του ανθρώπινου συναισθηματικού κόσμου που στην ελληνική βιοθεωρία υπηρετεί τον πολίτη και την φυλή δίχως να εμπορευματοποιεί και τελικά να ευτελίζει τον πολίτη του Έθνους. Η χαρά του έρωτα που κατά τους σοφούς του Γένους μας μένει ανίκητος στο πεδίο της μάχης ως γνήσια αποθέωση της ανθρώπινης φύσης ανθρωπογενεί και αναζωογονεί δίνοντας πνοή στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του Έλληνα. Και μάλιστα υπακούοντας στους εθνικούς και φυλετικούς δεσμούς εις μάτην παντός αντιρατσιστή. Η ρομαντική διάθεση αποτρέπει την είσοδο του ανθρωποκτόνου και εθνοκτόνου υλισμού στα εδάφη του ελληνικού ιδεαλισμού που δεν αποκτηνώνει και δεν αποξενώνει λαό, φυλή και πατρίδα αλλά διατηρεί την ενότητα των θεμελίων λίθων της Πολιτείας με δεσμούς αγάπης, προσήλωσης, βαθιάς και ανυπόκριτης υποταγής στο κοινό καλό.

Καταπολεμείται ακόμη το αγωνιστικό πνεύμα, η άσκηση ενός ρωμαλέου σώματος ως υπερασπιστής και εκφραστής του πνευματικού υπόβαθρου του Έλληνα που περιφρουρεί το κρατικό οικοδόμημα και σφυρηλατεί την πολεμική ετοιμότητα του αρχέτυπου πολίτη – οπλίτη, καλλιεργώντας παράλληλα τη συντροφικότητα των μελών της Εθνικής Κοινότητος. Η φυσική υπεροχή και η διεκπεραίωση του εθνικού συμφέροντος μέσα από την όξυνση της στρατηγικής ευφυΐας περνούν μέσα από το ελληνικό γυμναστήριο κι όχι τα σημερινά κολαστήρια.

Την πλήρη εικόνα των συμπτωμάτων της κρίσης και της παρακμής που έχει φτάσει με ορμή στο σήμερα ως προϊόν μακρού καθεστωτικού χρόνου μας έδωσε εγκαίρως προ εικοσαετίας ο αείμνηστος και σπουδαίος Έλληνας, Καθηγητής και Άνθρωπος Λιαντίνης. Ο κ. καθηγητής έδωσε την απόλυτη ερμηνεία του τι σημαίνει η λεκτική υπερβολή πως «πέθανε» ο Θεός. Μας είπε πως σημαίνει ότι πέθανε ο κλασσικός ορισμός του Έλληνα δάσκαλου που μεταδίδει ελληνίδα μόρφωση διαμορφώνοντας τον χαρακτήρα του συνειδητού Έλληνα Πολίτη. Και ακόμη ότι ο δάσκαλος αντικαταστάθηκε από τα διαβρωτικά ανθελληνικά ΜΜΕ που κατάργησαν την παιδευτική μόρφωση από την μιμητική διαμόρφωση του ανήθικου και υπάκουου πολίτη που δεν διαθέτει εθνική ταυτότητα. Και μαζί πέθανε και το βιβλίο που διαμόρφωνε σταθερές νοηματικές διαδρομές και κανόνες ζωής, αποκλείοντας την πολλαπλότητα αποπροσανατολιστικών ερμηνειών. Μέχρις ότου παρεδόθη στα πολυπολιτισμικά παρδαλά σκιρτήματα του Νεοταξισμού κι αυτό.

Ο καθηγητής Λιαντίνης μας είπε πως πέθανε και ο ποιητής που γέμιζε με ολόδροση ελληνική αγωγή την ψυχή μας και υμνωδούσε την ανθρώπινη ύπαρξη μαζί με την Πατρίδα. Φανταστείτε να είχαμε σήμερα ανάμεσά μας έναν πνευματικό Έλληνα του τρανού διαμετρήματος του Κωστή Παλαμά. Ο Κωστής Παλαμάς θα είχε αστράψει και θα είχε αμολήσει κεραυνούς μεγάλους για τους πασάδες, τους «περιούσιους» και τους νενέκους που μας έχουν ζώσει. Ο καθηγητής μας είπε ακόμη ότι πέθανε ο θεσπέσιος ελληνικός έρωτας στον δρόμο για τη διάλυση της ελληνικής οικογένειας που οδηγεί σήμερα τα καθεστωτικά βήματα στην παράφρονα οικογενιοποίηση της ομοφυλοφιλίας. Τον θάνατο αυτό δε ο Λιαντίνης τον παρομοίωσε εύστοχα με τις σειρήνες της Ομήρου Οδύσσειας που στέλνανε κάλεσμα στην ανούσια ηδονή και τον εκφυλισμό. Μας είπε ακόμη ότι πέθανε ο αθλητισμός αλλοιωμένος από το μικροσυμφέρον και την αλητεία σαν ένα ετεροχρονισμένο Κολοσσαίο.

Ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός είναι ο εκφραστής της Ελληνικής Φυλετικής Παράδοσης και της Ελληνικής Αναγεννήσεως για την μετουσίωση των ηγετικών πεπρωμένων της Φυλής μας που απαρασάλευτα ορθοτομούσε ο αείμνηστος καθηγητής Λιαντίνης στον οποίο αφιερώνουμε τούτο το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=GzwwPkDH-vk&feature=player_embedded

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/









Δεν υπάρχουν σχόλια: