ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΘΗΝΑ 11-10-2010 .

Η γάγγραινα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, δηλαδή η επιβολή μιας παγκόσμιας εξουσίας μέσα από ελεγκτικές διαδικασίες στην κοινωνική και την εθνική πολιτική κάθε θεωρητικά ελεύθερου κράτους, έχει προσλάβει τον χαρακτήρα μιας φοβικής καταστάσεως. Αν μια κοινωνία δεν πειστεί να προσχωρήσει οικιοθελώς στους μηχανισμούς «σωτηρίας» της σκοτεινής υπερεθνικής εξουσίας ακυρώνοντας την εθνική της αυθυπαρξία και τα λαϊκά δικαιώματα, τότε ο φόβος μιας τρομοκρατικής ενέργειας, μιας «τυχαίας» κοινωνικής αναταραχής ή μιας «ξαφνικής» πολεμικής εμπλοκής παραμονεύει.

Στην Ελλάδα όμως ο ραγιαδισμός έρχεται με όλους τους κανόνες της υποταγής όπως αποκαλύπτεται τελευταία. Είχαμε λοιπόν καταρχήν τον πρώην υπουργό οικονομικών της Γερμανίας κ. Στάινμπρουκ στο βιβλίο του «ο απολογισμός» να αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου γνώριζε την ακριβή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας από τον Ιανουάριο του 2009. Και πως όταν ζήτησε την γνώμη του κ. Στάινμπρουκ για τα ελλείμματα, ο Γ. Παπανδρέου αναρωτήθηκε αν ήθελε να κερδίσει τις εκλογές. Προφανώς τον πείσανε τα μεγάλα αφεντικά να πει πως λεφτά έχει ο ελληνικός λαός και εκείνος πρέπει να τα εισπράξει!

Στην συνέχεια μας ήρθε ο πρόεδρος της επιτροπής των χωρών της ζώνης του ευρώ, ο κ. Γιούνκερ, για να μας πει ότι και εκείνος γνώριζε για την κακοδιαχείριση της ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν μίλαγε αφού οι εδώ πολιτικάντηδες είχαν δοσοληψίες με την Γαλλία και την Γερμανία.

Κάποια γνωστή συγγραφέας και ακτιβίστρια, η Καναδή κ. Κλάιν μας λέει ότι η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη και ότι προσπαθούν να μας καλλιεργήσουν το σύνδρομο του ενόχου. Ένα σύνδρομο βέβαια που το συναντούμε σε κάθε εκδήλωση της ζωής μας ως λαός. Μας είπε ακόμη ότι το ίδιο το ΔΝΤ στην κρίση του 2008 είχε πρόβλημα οικονομικής και ιδεολογικής επιβίωσης και ότι διασώθηκε χάρη στην δουλεία κάποιων εθελόδουλων Ευρωπαίων όπως η Ελλάδα.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, έρχεται ο προϋπολογισμός του 2011 να σαρώσει ότι έχει μείνει όρθιο. Ένας προϋπολογισμός λαϊκών απωλειών με μείωση του ΑΕΠ, του παραγόμενου προϊόντος δηλαδή, κατά 2,6%, αύξηση της ανεργίας από το 11,6% στο 14,5%, μείωση του πληθωρισμού στο 2,2% και μείωση των επενδύσεων στο 7%, παρά τις πολυδιαφημισμένες επενδύσεις του Κατάρ και της Κίνας που μπορεί να διευκολύνουν τράπεζες και μεγαλοεπιχειρηματίες, αλλά δεν φτάνουν έως το ταμείο του Έλληνα Εργάτη. Όλη η εισπρακτική τακτική της σοσιαλιστικής κυβέρνησης επικεντρώνεται στην αύξηση των φόρων και την εξασθένιση της μικρομεσαίας ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Στον ΟΤΕ ο πρόεδρος του κ. Βουρλούμης, προαναγγέλλοντας την αποχώρησή του ως το τέλος του χρόνου, εισηγήθηκε την γενναία μείωση του αριθμού των εργαζομένων και το πάγωμα των μισθών προκειμένου να μειωθεί το εργασιακό κόστος! Για όσους μάλιστα απολυθούν πρότεινε ως «φάρμακο» τις ευπρεπείς αποζημιώσεις!

Ευπρεπείς αποζημιώσεις και φοροεπιδρομές λοιπόν προτείνονται από διάφορες πλευρές όταν ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ λέει ότι η παγκόσμια οικονομία για το 2011 θα επιβραδυνθεί κατά 0,2%, από το +3,5% στο +3,3%. Όταν ακόμη και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro γράφει στον τίτλο σχετικού με την Πατρίδα μας άρθρου της ότι «η Ελλάδα πωλείται σε ξένους επενδυτές». Και μάλιστα εκποιούν τον εθνικό μας πλούτο σε τιμή ευκαιρίας.

Παράλληλα σε έρευνα της εταιρίας Interview μια στις τρεις επιχειρήσεις είναι αποφασισμένη στο προσεχές διάστημα να προχωρήσει σε απολύσεις, καθώς το 50% των επιχειρήσεων κρίνουν την κατάστασή τους κακή και το 67% αυτών παρουσιάζει μείωση πωλήσεων.

Ωστόσο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Διαμαντοπούλου, σ’ ένα διάλειμμα της απαξίωσης της Εθνικής μας Ιστορίας και της Ορθοδοξίας από την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων, κατά την διάρκεια του ευρωπαϊκού Φόρουμ Δεξαμενών Σκέψης στην Βαρκελώνη τάχθηκε υπέρ της μονιμοποίησης του «Ευρωπαϊκού» Μηχανισμού Στήριξης. Και μαζί της συμφωνεί ο πρόεδρος της Δεξαμενής Σκέψης Notre Europe Schioppa, o γνωστός πρωθυπουργικός σύμβουλος εκ του ΔΝΤ.

Όμως ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για την Δημαρχία των Αθηνών Καμίνης στην συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παπουτσή επιλέγει ως προτεραιότητα να χαρακτηρίσει προσβολή τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα ενάντια στην γκετοποίηση της περιοχής τους από τους λαθρομετανάστες, ενώ ζήτησε συντονισμό «ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον καμία κατάληψη δημοσίου χώρου από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο». Δεν τολμάει όμως να ζητήσει το ίδιο για τις αναρχοαριστερές παρακρατικές καταλήψεις. Μάλιστα ο κ. Καμίνης μας είπε ότι «στην Αθήνα δεν υπάρχουν άβατα»!

Και ενώ σε Ευρώπη και ΗΠΑ επιδίδονται στην αποσόβηση πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος από τον ταραγμένο ισλαμικό κόσμο, εδώ ασχολούνται μόνο με το να περνούν με προεδρικό διάταγμα το ισλαμικό Τζαμί των Αθηνών, να προωθούν την Κάρτα του Πολίτη με το πλήρες ηλεκτρονικό φακέλωμα του λαού μας ένα βήμα πριν το χάραγμα και να μας ζητούν να δεχτούμε τον αφελληνισμό του κράτους μας.

Τούτη εδώ η Γη όμως ανήκει μονάχα σε Ελεύθερους Έλληνες. Και δεν την παραδίδουμε στον έλεγχο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και των πειθήνιων πολιτικάντηδων. Αλήθεια που θα επιβληθεί από ένα Εθνικό και Λαϊκό Κράτος, ένα Κράτος βαθιά ελληνικό και εθνικιστικό.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: