ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

ΑΘΗΝΑ 14-10-2010 .

Το πλέον θανάσιμο αμάρτημα ενός λαού είναι να αποκοπεί από τις πνευματικές του ρίζες. Να εγκαταλείψει τις παραδόσεις και τις παρακαταθήκες που άνδρωσαν τον λαό και θέριεψαν την Φυλή. Γιατί αν συμβεί αυτό θα παραβιαστεί ο θεμελιωδέστερος νόμος της ανθρώπινης ύπαρξης, ο βιολογικός. Και ο νόμος της φύσης συμπεριλαμβάνει την συνέχεια του Έθνους μέσα από ένα κανονιστικό σύστημα αξιών που συμπυκνώνει την προγονική σοφία για τον σεβασμό στην Θεία Πίστη, στον πυρήνα της οικογένειας, την κοινοτική αλληλεγγύη, το ήθος, την πλέρια απόδοση ανδρείας και ηρωισμού στην Πατρίδα.

Σ’ αυτό το θανάσιμο αμάρτημα έχει περιπέσει στις μέρες μας ο Ελληνισμός, καθοδηγούμενος από ξενομανία και μιμητισμό, από ανήθικους και ξενομανείς διασκεδαστές, ενημερωτές και δασκάλους, από εκβαρβαρισμένους ταγούς και δοσίλογους δυνάστες. Όμως το Ελληνικό Έθνος είναι εκείνο που εξανθρώπισε την οικουμένη όπως σωστά είπε ο Περικλής Γιαννόπουλος. Επιπλέον το Ελληνικό Έθνος ενσάρκωσε την λογική και την έννοια της συγκροτημένης πολιτείας, ξεχωρίζοντας τους βάρβαρους λαούς από τους πολιτισμένους δίδοντας δίπλα στην Ύλη την Ιδέα. Δίπλα στις βιοτικές ανάγκες το πνευματικό φορτίο. Δίπλα στο ατσάλι του πολέμου το παράγγελμα των αξιών που ορίζουν την πραγμάτωσή τους για την απρόσκοπτη προκοπή του λαού και την ισχυροποίηση της Φυλής.

Και εδώ ακριβώς είναι το μυστικό της παγίδευσης του Ελληνισμού. Η ηθική εξαχρείωση και η αποκοπή του λαού από την Φυλή. Η δημιουργία ενός Έλληνα δηλαδή χωρίς ταυτότητα, εθνική συνείδηση και αρχές που θα εξαγοράζεται εύκολα από τους προσωρινούς δυνατούς του κόσμου. Ένας Έλληνας που θα διατάζεται από τα χθεσινά αγριογούρουνα όπως έλεγε και πάλι ο Περικλής Γιαννόπουλος και θα αδιαφορεί να στρωθεί στην σωτηρία του Γένους του όπως απαιτούσε ο Ίων Δραγούμης.

Όμως σ’ αυτόν τον άγιο τόπο που το ίδιο το χέρι του Θεού μοίρανε, ακόμα και οι πέτρες μιλάνε και φωνάζουνε την μεγάλη αλήθεια. Μια αλήθεια που έρχεται από το βάθος των αιώνων και ζυμώθηκε μαζί με τον πρώτο ανθρώπινο βηματισμό. Ένας βηματισμός που το δίχως άλλο υπήρξε Έλλην βηματισμός. Μιλούσε και έγραφε αναμφίβολα στην γλώσσα την Θεϊκή, την γλώσσα την ελληνική. Αυτή την πραγματικότητα απεικονίζουν τα περίφημα δελφικά παραγγέλματα που χαράχτηκαν στον ναό του θεού Απόλλωνα και συγκεκριμένα στον πρόναο αυτού. Και μάλιστα σε σημεία πολλά και ευκρινή.

Παραγγέλματα 147 στον αριθμό, βγαλμένα από την μέγιστη σπουδή των 7 Σοφών του Ελληνικού Έθνους κατά κύριο λόγο όπως λέγεται. Θείες Εντολές που φέρουν τα χείλη σπουδαίων Ελλήνων ανδρών και αποτελούν φωτισμό του Δομήτορος του σύμπαντος το δίχως άλλο. Για να γίνουν σκυτάλη πεφωτισμένων ανθρώπων σε έναν άξιο λαό. Εντολές που λέγουνε ότι οφείλουμε να τιμούμε τον Θεό, τους γονείς, την πατρίδα, τον άνθρωπο, την οικογένεια, την μάθηση, την αρετή, την αυταπάρνηση υπέρ πάσης ελληνοφόρου αξίας.

Να γιατί ο μεγάλος Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς συνιστούσε στην μεγάλη ελπίδα της Ελληνικής Φυλής, την Ελληνική Νεολαία, να στραφεί στις μεγάλες παρακαταθήκες της Ελλάδος προκειμένου να συμβεί το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Και να γιατί για τον Ελληνικό Εθνικισμό η πρόοδος τής Μεγάλης Ελλάδος περνάει από τον σεβασμό τού παρελθόντος όπως βλέπουμε στο βίντεο αυτό http://www.youtube.com/watch?v=RGkOmCEwc7Y&feature=related

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: