ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΝΕΥΡΩΝ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ


ΑΘΗΝΑ 29-5-2011.

Οι προκλήσεις σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας έχουν μπει στο στάδιο της ασκήσεως των νεύρων και της ετοιμότητας των πατριωτικών αντανακλαστικών του ελληνικού λαού. Στα πλαίσια της προσυμφωνημένης οικονομικής απαξίωσης της Ελλάδος φθαρμένοι και διεφθαρμένοι ηγετίσκοι προκαλούν μείζον πρόβλημα διάσπασης τόσο για την πατρίδα όσο και για το λαό. Το ύψιστο διακύβευμα που αντιμετωπίζουμε είναι ο κατακερματισμός της εθνικής μας συνοχής που επιδιώκουν Τουρκία και νεοταξικές δυνάμεις να επιτύχουν άνευ όρων και αντιστάσεων της πατρίδος μας.

Στο ζήτημα της πολιτικής αντιμετώπισης της Τουρκίας ακούσαμε τον πρωθυπουργό εν μέσω ανακατώματος ομολόγων, δανείων, στρεμμάτων εθνικής γης και μέτρων οικοδόμησης δήθεν εμπιστοσύνης να δηλώνει σε συνέντευξή του στην κυβερνητική φυλλάδα «Έθνος» πως «έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις». Να μας λέει ακόμη ότι τα ελληνοτουρκικά δεν θα λυθούν μόνα τους και δεν πρέπει να διαιωνίζονται. Και ακόμη να φουσκώνει σαν παγώνι για το διαβόητο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, τις διερευνητικές επαφές και τις ελληνοτουρκικές μπίζνες.

Μήπως δικαιωθήκαμε στο ζήτημα των σκλάβων ελληνικών πατρίδων και γυρίσαμε στα εδάφη μας; Μήπως σταματήσανε οι τουρκικές διεκδικήσεις; Μήπως δικαιωθήκαμε για τους ποταμούς ελληνικούς αίματος που προκάλεσαν οι φίλοι των γραικύλων πολιτικάντηδων; Όχι βέβαια. Τα εδάφη μας παραμένουν σκλαβωμένα, οι διεκδικήσεις των τουρκομογγόλων εμπλουτίζονται και η επιδιωκόμενη πτώχευση φέρνει τον παραλογισμό της ταυτόχρονης εκκίνησης στο στρατιωτικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Έτσι λοιπόν οι Τούρκοι ενισχύουν την πολεμική τους βιομηχανία και κατασκευάζουν ευέλικτα στρατιωτικά μέσα όπως μικρά αποβατικά σκάφη που η δομή τους είναι προσαρμοσμένη στην επιχείρηση κατάληψης ελληνικών νησιών. Παράλληλα ενισχύεται η παρουσία γεφυροφόρων τεθωρακισμένων αρμάτων που προορίζονται για την περιοχή του Έβρου. Οι δε προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Μπαγίς στη Θράκη Μας παρά τω πλευρό της συζύγου Ερντογάν ότι οι τουρκικές αρχές βρίσκονται πιο κοντά από άλλες περιοχές της Τουρκίας αποδεικνύουν τον απίστευτο βαθμό στον οποίο ασκεί επιρροή στην Ελεύθερη Θράκη η Άγκυρα εντελώς ανεμπόδιστη από το ψευτορωμέϊκο.

Το ίδιο αναπάντητες στην ουσία περάσανε οι προκλήσεις του τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος για τη δήθεν τουρκικότητα του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου. Και μπορεί τουρκικές σημαίες να μην στήθηκαν στα νησιά μας, αλλά η ακύρωση των δύο μεγάλων τουρκικών ασκήσεων Deniz Gordu και Efes 2011 επιστρατεύτηκε λέγεται προκειμένου να ματαιωθεί από το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο εξωτερικών η ελληνική άσκηση έρευνας και διάσωσης μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου τον Ιούνιο, πράγμα που διαψεύστηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι η Τουρκία όταν κάνει κάπου πίσω ετοιμάζεται σε κάποιο άλλο σημείο να κάνει εμπρός. Εν μέσω της αποστολής αντιπροσωπείας του ελληνικού ΓΕΕΘΑ με σκοπό την συζήτηση των υποτιθέμενων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του έτους 2012, οι Τούρκοι μας φιλοδώρησαν με αυξημένες παραβιάσεις από αέρος. Οι Τούρκοι άλλωστε δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν την Ποντιακή Γενοκτονία ως στρέβλωση της ιστορίας όταν στην κυβερνητική ιστοσελίδα της Ανοικτής Διακυβέρνησης http://opengov.gr τα ποντιακά, τα αρβανίτικα και τα βλάχικα αναφέρονται ως ξένες γλώσσες, ανοίγοντας κερκόπορτες «μειονοτικές».

Στο μεταξύ η Άγκυρα είναι έτοιμη να βάλει χέρι στις μεταφορές της χώρας μας. Αυτό θα συμβεί αν προχωρήσει το ενδιαφέρον της τουρκικής εταιρίας Limak Holding για την εξαγορά των λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης που θα αποκρατικοποιηθούν με το διαβόητο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ο δε υπουργός πολιτισμού Γερουλάνος μετέβη λέει στην κατεχόμενη πρωτεύουσά μας Κωνσταντινούπολη για να προωθήσει την τουριστική «συμμαχία» Ελλάδος – Τουρκίας με κρουαζιέρες, θρησκευτικούς και πολιτιστικούς τουρισμούς, ενώ υποσχέθηκε ευρωπαϊκή λύση για τους Τούρκους στο θέμα της βίζας για να μπαινοβγαίνουν εύκολα. Ζήτησε ακόμη την τουρκική λέει συνδρομή στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Οι αρχές όμως του υπουργείου δήθεν προστασίας του πολίτη έχουν πληροφορίες για επικείμενη απελευθέρωση 6 – 10000 προσωρινά κρατούμενων λαθρομεταναστών από τις τουρκικές φυλακές. Όμως την ίδια στιγμή το «ελληνικό» κράτος ασχολείται με την ανακήρυξη του δήθεν σπιτιού του αρχιδολοφόνου Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη ως μνημείου με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Παράλληλα μαθαίνουμε πως παραπέμπουν στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου εξωτερικών τον πρόξενο της Ελλάδος στο Βανκούβερ με το ερωτηματικό της προσωρινής ή οριστικής παύσης διότι σε μια παλιότερη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ερζερούμ τόλμησε να πει ότι από τις ανακοινώσεις θα πληροφορηθούν οι διπλωμάτες μας την ελληνική εξωτερική πολιτική, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει καμία διαδικασία ενημέρωσής τους.

Και ενώ απαξιώνονται οι διπλωμάτες μας όπως άλλωστε και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, κανείς αρμόδιος δεν ενδιαφέρεται για την καταγραφή της Φλώρινας κάτω από τη σκοπιανή σημαία στην παγκοσμίως γνωστή ιστοσελίδα πρόγνωσης καιρού weather – forecast.com. Και κανέναν δεν ενοχλεί η απαίτηση της τρόικας να δοθεί ως εγγύηση για το νέο δάνειο ένα μεγάλο νησί! Αυτό φέρεται να ζήτησαν για την παροχή των 57 δις ευρώ για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών των ετών 2012 – 2013. Τα έσοδα από ακίνητα του δημοσίου ακόμα και από ελληνικά νησιά.

Ως εδώ. Τέρμα τα ραγιάδικα παζάρια. Δεν πουλάμε την Ελλάδα. Επεκτείνουμε την Ελλάδα μέσα από τις γραμμές του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: