ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΚΑΡΟΙ

ΑΘΗΝΑ 28-4-2010.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.
Με αφορμή την πρόσφατη διαμαρτυρία με την χρήση λευκής απεργίας από τους ηρωικούς πιλότους της πολεμικής μας αεροπορίας λόγω του κινδύνου κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης του πτητικού επιδόματος, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη μια κατάφωρα άδικη κριτική του υπουργού εθνικής άμυνας Βενιζέλου. Σ’ αυτή την κριτική ο κ. Βενιζέλος απευθύνει τον λόγο στους πιλότους μας ότι δίνουν στον λαό την εντύπωση ότι εκτελούν τα καθήκοντά τους όχι για λόγους αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς. Και ακόμη ότι δίνουν την αίσθηση ότι μπορεί κάποιος να καταχράται τα μέσα πίεσης που διαθέτει για συντεχνιακούς λόγους την στιγμή που η Πατρίδα χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης.

Ο κ. υπουργός θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός απέναντι στους φρουρούς των αιθέρων και της εθνικής μας ακεραιότητας και να μιλάει με σεβασμό απέναντί τους και μάλιστα σε στάση προσοχής. Είναι εκείνος και οι πολιτικάντηδες που πρέπει να αποδίδουν τιμές στους πιλότους μας κι όχι το αντίθετο. Γιατί οι σύγχρονοι Ίκαροι της Ελλάδος υπερασπίζονται την εθνική μας ασφάλεια με πλήρη αγάπη και αφοσίωση στην Σημαία, την Ιστορία και τους Ηρωικούς Νεκρούς της Ελληνικής Φυλής. Ύψιστα αγαθά, Αξίες και Παρακαταθήκες που η σημερινή Ελλάς οφείλεται την επιβίωσή της και τις στιγμές αφθάστου δόξας που έχει λάβει από τα στρατευμένα παιδιά της. Ειδικά όταν οι Έλληνες πιλότοι έχουν πληρώσει βαρύ φόρο του Τίμιου Αίματός τους. Φόρο που οι πολιτικάντηδες δεν τολμούν καν να σκεφτούν. Κι φυσικά όλα αυτά όταν επινοείται μια δήθεν ανυπέρβλητη οικονομική κρίση προκειμένου να δεχτούμε τα χτυπήματα του Διεθνιστικού Νεοταξισμού στα Εθνικά μας Ζητήματα. Αξίζει λοιπόν να διαβάσουμε την απάντηση των Πιλότων της πολεμικής μας αεροπορίας προς τον κ. Βενιζέλο όπως εστάλη και δημοσιεύθηκε στο defencenet.gr.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Απάντηση των πιλότων της ΠΑ στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλου για την «λευκή» απεργία τους

27-04-2010 17:10:46
Οι πιλότοι της ΠΑ ως απάντηση στις χθεσινές έντονα αποδοκιμαστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου για την "λευκή" απεργία που έκαναν, έστειλαν στο defencenet.gr την ακόλουθη επιστολή-μαρτυρία την οποία και παραθέτουμε αυτούσια:
«Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο...το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο.
Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο να αφοσιωθούμε στηνλατρεία μας... στην "δουλειά" μας.
Σε μια "δουλειά" που πριν φύγουμε το πρωί φιλάμε την οικογένεια και πάμε για απογείωση.
Σε μια "δουλειά" που στο αεροδρόμιο αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο για να μην χρειαστεί αργότερα να σπάσει κάποιος το παράθυρο του οδηγού για να το γυρίσει στα σπίτια μας.
Σε μια δουλειά που ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι....
Θα κάναμε ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνομε όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας. Ο λόγος; Η εξάρτηση της πτήσης, η υπερηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του πατέρα που σώθηκε το παιδί του ή του αγρότη που δεν κάηκε το σπίτι του...
Μην φοβάστε κύριοι ακόμη και με την χθεσινή "λευκή απεργία" ("απεργία" στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά ,τα μεταγωγικά επιχειρούσαν σε αεροδιακομιδές και τα ελικόπτερα συνέχιζαν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε.
Μόνο μια χάρη από όλους εμάς... αύριο το πρωί , σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και φέρτε στο μυαλό σας κάποιους που δεν είναι πλέον μαζί μας... κάποιους που απογειώθηκαν χωρίς ποτέ να προσγειωθούν... κάποιους που το κράτος και οι κοινή γνώμη τους θυμήθηκε και τους ονόμασε ΉΡΩΕΣ μετά το θάνατό τους... αλλά πριν από αυτόν ήταν απλά.... ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ...
Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα.......χαλάλι σας! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: