ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΘΗΝΑ 25-4-2010 .

Ανύπαρκτη αποδεικνύεται διαρκώς η συνάφεια των ενεργειών και ο συγχρωτισμός στόχων και συμφερόντων τού κράτους και τού συνολικού Ελληνισμού, τού καλώς προσλαμβανόμενου ως Ελληνικό Έθνος. Στην πραγματικότητα το κράτος έχει συνειδητά και εμπράκτως εγκαταλείψει το Έθνος μέσα από την εξυπηρέτηση και την εκδούλευση που προσφέρει στον παγκόσμιο μηχανισμό εξουσίας τού Διεθνιστικού Νεοταξισμού. Μια διεργασία που μπορούμε να αποδώσουμε ως ξεπούλημα των εθνικών μας υποθέσεων.

Κάθε ημέρα που θρονιάζεται στην εξουσία τής χώρας μια πολιτική κατάσταση εξόχως επικίνδυνη επιτείνεται η ζημιά σε σχέση με το πραγματικό διακύβευμα. Διακύβευμα που απεικονίζεται στην εξάρτηση τής εθνικής πολιτικής και την συρρίκνωση τής εθνικής κυριαρχίας κι όχι στην οικονομία και την σκόπιμη εξαχρείωσή της ωστόσο με την εγκατάλειψη των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και την τελική προσφυγή στους διεθνείς τοκογλύφους.

Αλήθεια, πόσο καιρό έχετε να ακούσετε από τα ΜΜΕ τού Συστήματος και τής διαπλοκής μια έστω και μικρή πτυχή των διαπραγματεύσεων των εθνικών μας υποθέσεων και κάποια πρόκληση των εχθρών τής χώρας μας; Πρόκληση είτε σε επίπεδο πολιτικών δηλώσεων είτε σε επίπεδο επιθετικών και διεκδικητικών ενεργειών. Ασφαλώς για πάρα πολύ καιρό δεν έχετε ακούσει τίποτα. Κι όμως συμβαίνουν διαρκώς και η εφημερίδα αυτή τα παρουσιάζει με εθνική συνέπεια και προτάσεις.

Νέα παραφιλολογία μας προέκυψε από τα παπαγαλάκια τού Συστήματος, εξουσιαστές και ενημερωτές, με την ανάδειξη τού «ακροδεξιού» Έρογλου στην ηγεσία τού ψευδοκράτους στην Κύπρο μας. Παραφιλολογία που στηρίχθηκε στην αναφορά που είχε γίνει προεκλογικά ότι η Άγκυρα θα στήριζε τον Ταλάτ. Προφανώς κάποιοι βολεύονται από την ύπαρξη κάποιου κακού δράκου στο παραμύθι τής δήθεν επίλυσης που γυρεύει η «καλή» τουρκική κυβέρνηση. Ένας δράκος Έρογλου που έχοντας μιλήσει εγκαίρως για δύο κράτη και μια συνομοσπονδία θα χρεωθεί πιθανά αδιέξοδα την ώρα που η Άγκυρα θα προωθεί ύπουλα τα αληθινά της σχέδια για την τουρκοποίηση τής Κύπρου Μας.

Φυσικά ο Έρογλου δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες δίχως να παραχωρήσει κάτι, δίνοντας χρόνο στην τουρκική διπλωματία των κανονιοφόρων, των υπερπτήσεων και της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα. Οι θέσεις τού Έρογλου διευκολύνουν ουσιαστικά και την κυβέρνηση Χριστόφια, αφού επιχειρείται να εμφανιστεί η άποψη περί διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ως τάχα εθνική και συμφέρουσα άποψη.

Όμως οι τουρκικές προκλήσεις έχουν και συνέχεια. Προ ολίγων ημερών μια τουρκική φρεγάτα που λάμβανε μέρος σε άσκηση διέσχισε το Κεντρικό Αιγαίο, έφτασε μέχρι έξω από την Μύκονο και έχοντας πραγματοποιήσει τρεις εισόδους στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κατευθύνθηκε στο ναύσταθμο τού Ακσάζ. Η τουρκική φρεγάτα κινήθηκε διαπλέοντας την γραμμή κατά μήκος τού 25ου μεσημβρινού που θεωρεί η Άγκυρα ως το νοητό σύνορο Ελλάδος – Τουρκίας, προσέγγισε τα Ψαρά ενώ πραγματοποίησε τις βόλτες της επίσης έξω από Αμοργό και Κω.

Επιπλέον την ώρα που Δρούτσας και Νταβούτογλου συναντιόντουσαν στην Εσθονία και μιλούσαν για στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, η Τουρκία ανακοίνωνε την διενέργεια άσκησης έρευνας και διάσωσης στις «τουρκικής αρμοδιότητας περιοχές SAR», όπως έλεγε, μεταξύ Σκύρου – Λέσβου – Αγ. Ευστρατίου – Ψαρών και μεταξύ Χίου – Λέσβου. Χαρακτήριζε δηλαδή όλο το Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο περιοχή έρευνας και διάσωσης τουρκικής ευθύνης. Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς έπρεπε οι Τούρκοι να έπαιρναν την άδεια από την ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ( ΥΠΑ ) αποδεχόμενοι ότι η άσκηση πρόκειται να γίνει εντός του FIR Αθηνών και σε περιοχή ελληνικής αρμοδιότητας. Αντιθέτως καμία αίτηση δεν υπήρξε και καμία έγκριση δεν ζητήθηκε, η δε ΥΠΑ έδωσε την συγκατάθεση μιλώντας για την ελληνική αρμοδιότητα δίχως περαιτέρω απόκρουση των τουρκικών αιτιάσεων.

Σε συνάντηση που είχε ο Σκοπιανός υπουργός εξωτερικών Μιλοσόσκι με τον υπουργό εσωτερικών της προεδρεύουσας της ΕΕ Ισπανίας Μορατίνος, ο τελευταίος εξέφρασε την ισπανική υποστήριξη στην ένταξη των Σκοπίων και την πεποίθηση ότι αυτό μπορεί να συμβεί πριν από το τέλος τής ισπανικής προεδρίας. Ο δε Σκοπιανός υπουργός σε ερώτηση για τα περί «Βόρειας Μακεδονίας» τού Δρούτσα απάντησε ότι καλύτερο είναι να υπάρξουν απευθείας συνομιλίες για να βρεθεί ο τρόπος για να ξεπεραστεί η εκκρεμότητα.

Αλλά και στην Β. Ήπειρο τα πράγματα δεν πάνε καλύτερα όταν υπάρχουν ελληνικές οργανώσεις που υποβιβάζουν αριθμητικά τον αριθμό των Βορειοηπειρωτών, την Χιμάρα σε απλό χριστιανικό θύλακα και την ελληνική μειονότητα σε επιδοτούμενη κοινότητα. Κι ακόμα όταν το κόμμα τού Αλβανού υπουργού εξωτερικών Μέτα προβαίνει σε συμμαχία με το κόμμα των Τσάμηδων και κάνει λόγο για ευρωπαϊκή ένταξη όταν οι τσάμηδες μιλάνε για διεκδικήσεις σε βάρος μας. Αλλά και όταν στους Αγίους Σαράντα οι τοπικές αρχές μιλάνε για κρατικές προσπάθειες αρπαγής ελληνικών περιουσιών. Και αυτά συμβαίνουν γιατί η Ελλάδα εγκατέλειψε την διεκδίκηση τής ένωσης τής Β. Ηπείρου με την Μητέρα Ελλάδα.

Είναι άμεση ανάγκη προτού η ψεύτικη οικονομική κρίση διαλύσει τις πραγματικές αντοχές μας και ψαλιδίσει την εθνική μας κυριαρχία, που είναι ο αληθής στόχος τού Διεθνιστικού Νεοταξισμού, να οδηγήσουμε το πολιτικό μας σύστημα στην οριστική δική του κρίση. Και τούτο μπορεί να συμβεί μόνον με την εγκατάσταση μιας γνήσιας και καθάριας Εθνικής και Λαϊκής πολιτικής εξουσίας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: