ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Δημητσάνα,ορκομωσία. Ευχές σεβασμιωτάτου Ιερεμία

ΑΘΗΝΑ 2-1-2011 .

Τις δύσκολες μα και συνάμα ιστορικές στιγμές που βιώνουμε ως Έθνος σ’ όλα τα μέτωπα της καθημερινότητας, από την οικονομία και τις κοινωνικές υποθέσεις έως τα εθνικά ζητήματα και τα ζητήματα Πίστεως, αυτό που χρειαζόμαστε οπωσδήποτε είναι η ενότητα του λαού μας. Η ενότητα και η συντονισμένη δράση της πλειονότητας των Ελλήνων που αγαπούν Χριστό και Ελλάδα ενάντια στην συνάθροιση των ολίγων που θέλουν να μας καταστήσουν άθεα και διεθνιστικά όντα, αληθινά άθλιους εθνομηδενιστές.

Και απέναντι σ’ αυτή τη συνάθροιση της ντόπιας νεοταξικής συμμορίας, απέναντι στα αλαλάζοντα σκύβαλα που μας κουνάνε τα μολυσμένα σύμβολα του «αντιφασισμού», του «αντιρατσισμού», του κομμουνισμού, του μαρξισμού, του σοσιαλισμού και του νεοφιλελευθερισμού, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ, θα πάρουν την Ελλάδα από το χέρι για μια φορά ακόμη οι Έλληνες Εθνικιστές και Πατριώτες και θα αναιρέσουν τα δεσμά της Πατρίδος μας. Δεσμά ελληνόφωνα και ξένα.

Φαίνεται όμως ότι το δηλητήριο του ανθελληνισμού έχει ποτίσει πολύ βαθιά τον νου και τη ψυχή των υποτιθέμενων «λαϊκών» προστατών της Αριστεράς. Ειδικότερα στις σημερινές συνθήκες υπέρτατης σήψης που το μέτρημα του λαού και της Πατρίδος γίνεται με όρους ειρηνικών και χρηματοπιστωτικών αγοραπωλησιών και στα σχολειά μας μαζί με την ιστορία περιθωριοποιείται και το μάθημα των θρησκευτικών. Τώρα που στα σχολεία συρρικνώνεται η επανάσταση του Εικοσιένα και θεωρείται μαθησιακή πρακτική η επίσκεψη των ελληνόπουλων σε Τζαμιά!

Το λέγανε οι παππούδες μας παλιότερα και το έχω ακούσει κι εγώ από τον δικό μου. Από ανθρώπους δηλαδή που υπηρετήσανε δύο και τρεις φορές στον ένδοξο ελληνικό στρατό και πολεμήσανε άλλες τόσες υπέρ Πατρίδος. Ότι ο κατήφορος της κρατούσας πολιτικής τάξης αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στη σύμπτυξη των πολιτικών δυνάμεων σε δύο στρατόπεδα: εκείνο της Δεξιάς και εκείνο της Αριστεράς. Και είχαν κατά νου την πατριωτική παράταξη στο πλευρό της Δεξιάς και την αντιπατριωτική παράταξη στο πλευρό της Αριστεράς.

Σήμερα στην Μεγάλη Πατρίδα Μας Ελλάδα όντως υπάρχουν ουσιαστικά δύο παρατάξεις. Το στρατόπεδο της Δεξιάς πλέον επανδρώνει η Εθνικιστική Παράταξη πάντων των Πατριωτών και Ένθεων Ελλήνων και το στρατόπεδο της Αριστεράς επανδρώνουν τώρα όσοι μισούν Χριστό και Ελλάδα.

Στην ηρωική Δημητσάνα η ορκομωσία της νέας δημοτικής αρχής και η υπερήφανα ελληνική και ορθόδοξη στάση του Άξιου Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία στην πρόκληση που βρήκε εμπρός του επαληθεύουν την ισχύουσα διαμόρφωση των πολιτικών και κοινωνικών ισορροπιών. Όταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του μάρτυρα από τα άνομα τουρκικά χέρια Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου του Ε η Αριστερά δια εκπροσώπου της δεν σέβεται το πρόσωπο του τοπικού Ιεράρχη και κατά συνέπεια την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία μας και αξιώνει την μη παρουσία ιερέων στην ορκομωσία των τοπικών αρχόντων, και μάλιστα επικαλούμενη νόμο των υποτιθέμενων πολιτικών και ταξικών της εχθρών, τότε αποδεικνύεται η πολιτική συμπαιγνία που συμμετέχει και ο αληθής πολιτικός της ρόλος. Ρόλος που θέλει την Αριστερά να διαφωνεί για το θεαθήναι υπέρ τάχα του λαού, που και πάλι επικαλέστηκε ο τοπικός εκπρόσωπός της στη Δημητσάνα, σε μια Ελλάδα όμως που το γενικό κουμάντο θα έχουν τα κομματικά φερέφωνα του ξένου παράγοντα.

Στην επισήμανση λοιπόν του εκπροσώπου της Αριστεράς ότι δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία ιερέων στην ορκωμοσία, επισήμανση που εκδηλώθηκε μετά το τέλος του λόγου του Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία υπέρ μιας κοινής προσπάθειας για το καλό της περιοχής και του λαού της, η αντίδραση του Δεσπότη και η τοποθέτησή του στον άθεο ελληνόφωνο υπήρξε λεβέντικη και ελληνόψυχη. Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιερεμίας με βροντερή φωνή γεμάτη εθνικό παλμό και την ποιμαντορική ράβδο να ηχεί με δύναμη στην αιματοβαμμένη ελληνική γη του απάντησε ότι θέλει αυτός και οι όμοιοί του να κάνουν την Ελλάδα άθεα. Παρατήρησε όσους ανέχονται αυτές τις απόψεις και κινώντας να αποχωρήσει, τού υπενθύμισε την πορεία του Γρηγορίου του Ε από τη γενέτειρά του έως τον τόπο του μαρτυρίου και ακόμη ανέφερε τους αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία υπέρ Χριστού και Ελλάδος. Και ακόμη ότι ο πατέρας του πολέμησε το 1940 και δεν σκοτώθηκε στα 25 του χρόνια για να αμφισβητηθούν σήμερα οι Αξίες του Ελληνικού Γένους. Ας ακούσουμε το σχετικό βίντεο εδώ http://www.youtube.com/watch?v=Ktwo-ISYQv4&feature=player_embedded

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: