ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ


ΑΘΗΝΑ 4-2-2012.

Νους υγιής εν σώματι υγιές λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι προσδιορίζοντας με ακρίβεια τα δομικά στοιχεία του υπεύθυνου και απροσκύνητου πολίτη της Ελληνικής Πολιτείας που μορφοποιεί ο ίδιος τη χρηστή διοίκηση της φυλετικής κοινότητος και την περιφρουρεί ταυτόχρονα από κάθε λογής κινδύνους. Είναι η πραγμάτωση μιας Αριστοκρατίας Πνεύματος και Σώματος στην οποία ο πολίτης είναι διανοητής και εξουσιαστής, φρουρός και πολέμαρχος της φυλής του.

Θέλουμε έναν πολίτη ικανό να πράξει έργα που αποτελούν προϊόν δικής του σκέψης ακέραιης για την αγάπη της Πατρίδος κι όχι εντολές ολέθρου από ελληνόφωνους πολιτικάντηδες δίχως καρδιά ελληνική και συναίσθηση καθήκοντος.

Στο ιδεατό κράτος του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού η σχέση πολίτη και πολιτικού ταυτίζεται μέσα από τη συμμετοχή στη δημόσια ζωή και τη ζύμωση της στρατηγικής που ακολουθείται στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Ο χρήσιμος πολίτης είναι αυτός που φροντίζει το ίδιο τη σωματική ρώμη με τη δυνατή διανοητική του διαδρομή στα πλαίσια μιας εθνικής και κοινωνικής διαπαιδαγώγησης.

Είναι η άσκηση της βιοθεωρίας που θέλει τον πολίτη της εθνικής κοινότητος να μην υποκύπτει σε ψεύτικα θέλγητρα και να μη φθείρεται από δάνειες δυνάμεις και προσφορές από δημαγωγούς και γυρολόγους αλλά να οδηγεί ο ίδιος τη ζωή των ανθρώπων του στα πεπρωμένα δυνατής οντότητας με την ισχυρή προσωπικότητα ανθρώπου απροσκύνητου. Και ύστερα αφού δαμάσει τα δικά του πάθη, τότε είναι σίγουρο πως θα αναδείξει τις καλύτερες κεφαλές να κατευθύνουν τον τόπο.

Η προσωπικότητα του πολίτη είναι σημαντική υπόθεση που δεν χωράει ανθρωπιστικές ψευτοδιανοήσεις ούτε μικροπολιτική εκμετάλλευση. Είναι σωστό και αναγκαίο να δομούμε συμπαγείς κι όχι εύθραυστους πολίτες που σύρονται στις ορέξεις της εξουσίας τύπων λαοπλάνων. Το δικό μας πρότυπο πολίτη δεν είναι εφεύρημα τωρινό αλλά αρχέγονη ελληνική πράξη που τον μετατρέπει σε ζωντανό και αδιαπέραστο τείχος μα και αντίσωμα για επίδοξους καιροσκόπους και φορείς αλλοτινών συμφερόντων.

Και μην βιαστούν να μιλήσουν κάποιοι ανοητίζοντες ότι μιλάμε τάχα για την εξόντωση ασθενικών μας συνανθρώπων. Διότι αυτοί έχουν μέσα τους συναίσθηση ελληνικότητας πηγαίας όσοι δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουν οι άλλοι, οι βαλτοί, που αξίζουν εξόντωσης όταν ασκούν εξουσίες κατά τη μεριά που λάμπει το χρυσάφι. Γι’ αυτό άλλωστε κάνουν τα πάντα για να ευνουχίσουν την Ελληνική Παράδοση και να δημιουργήσουν πολίτες εξαρτώμενους.

Πολλά σημεία και τέρατα έχουν ακουστεί επάνω στο θέμα της υγιούς προσωπικότητος του πολίτη και την αριστοκρατία πνεύματος και νου προκειμένου να συκοφαντηθεί ο Εθνικοκοινωνισμός που όντως δίδει την οφειλόμενη ύψιστη προτεραιότητα στο ζήτημα της αρμονίας φύσης και ανθρώπου. Διότι αυτή η αρμονία χτίζει στη συνέχεια τον ισορροπημένο χαρακτήρα που θα βαστήξει την πολιτεία ικανή να αναπτυχθεί δίχως παλινωδίες και σύνδρομα κατωτερότητας.

Αυτός λοιπόν ο Έλληνας που κανονίζει τις τύχες ενός ολόκληρου λαού πρέπει να είναι σε θέση να κόβει το μυαλό του και να έχει ταυτόχρονα κοφτερό σπαθί. Να βγάζει σωστές γνώμες και να αποδιώκει τους εχθρούς που προσποιούνται τάχα τους δικούς μας και τους φίλους. Να φροντίζουν δυο φορές παραπάνω την προστατευτική τους ικανότητα αφού αυτοί έχουν επιφορτιστεί την ακεραιότητα του λαού με τη γνώμη που έχει βγάλει αναμεταξύ της η λαϊκή κοινότητα ενός σφριγηλού έθνους.

Αυτή η ένταξη στην Εθνική Κοινότητα δεν είναι το αποτέλεσμα μιας γέννας απλής σε μια στιγμή του ιστορικού χρόνου. Είναι μια διαδικασία αέναη που σμιλεύει τον πνευματικό κόσμο με τις εξωτερικές παραστάσεις και δοκιμασίες του πολίτη.

Το πρώτο μέλημα αυτής της στενής σχέσης είναι η εξασφάλιση των κανόνων του ήθους και του σεβασμού στη φύση ώστε να συνεχίσει η φυλή ομαλά να γεννά Έλληνες που θα κρίνουν ευνοϊκά τις πρότερες γενιές και θα δώσουν γερές και ελληνικές τις μέλλουσες γενιές. Και το επόμενο μέλημα είναι ο υγιής στο σώμα Έλληνας να λάβει το πνευματικό εφόδιο του πατριωτισμού και της συντροφικότητας στον στίβο της Παιδείας και στον άλλο στίβο, αυτόν της πάλης για το τράνωμα της Κοινότητος που θα είναι συνδυασμός δυνάμεως και συνειδήσεως μαζί.

Άριστος στο σώμα και το πνεύμα, γυμνασμένος στο κορμί και το μυαλό. Δόρυ απέναντι σε προδότες και εξωτερικές προκλήσεις. Και ασπίδα για αδυνάτους και πατρίδα. Αυτός είναι ο πολίτης της Εθνικοκοινωνικής Αριστοκρατίας Πνεύματος και Σώματος του δικού μας Ελληνισμού. Ανεπίδεκτος στις δουλείες, κύριος του εαυτού του και κυρίαρχος στον κόσμο που τον περιβάλλει.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com
http://karachalios-spiros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: