ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΓΑΖΑ

ΑΘΗΝΑ 1-6-2010 .

Το επεισόδιο της 31ης Μαΐου με την επιδρομή των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στο τουρκικό σκάφος που μετέφερε ένα μέρος των ακτιβιστών ως τμήμα της συνολικής νηοπομπής για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα και η δραματική κατάληξη που είχε χαρακτηρίζεται από μια σειρά στοχευμένων κι όχι τυχαίων καταστάσεων και αποτελεσμάτων.

Πρώτα απ’ όλα κάθε νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί παρά να καταδικάσει την δολοφονία άμαχων ως πράξη ειδεχθή, απεχθή και αποτρόπαια που τελείται με το στοιχείο της μαζικής και σκοπούμενης εξόντωσης ανθρώπων και μάλιστα από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ. Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο που πραγματοποιείται ας μην ξεχνάμε μεταξύ δύο χωρών που αφενός μεν έχουν πρωταγωνιστήσει άπειρες φορές με αρνητικό, δόλιο και επιθετικό τρόπο σε βάρος της Ελλάδος και αφετέρου σηματοδοτεί την μετωπική πλέον σύγκρουση Τουρκίας και Ισραήλ με τρόπο αναμφισβήτητο.

Πρόκειται για μια σύγκρουση που προβλέπεται να εξασθενήσει και τις δύο αυτές χώρες. Μια σύγκρουση που κατά την γνώμη μου θα επιφέρει την διάλυση της λιγότερο δυνατής και την ανάδειξη των ενοχών της περισσότερο δυνατής, κάνοντάς την ευάλωτη. Κατά την άποψή μου λοιπόν η λιγότερο δυνατή που θα συντομευθεί η διάλυσή της είναι η Τουρκία, αφού σίγουρα ο μουσουλμανικός κόσμος παρουσιάζεται ευάλωτος και προφανώς καμένο χαρτί που εύκολα ελέγχει ο Διεθνιστικός Νεοταξισμός που περιθάλπει στους κόλπους του με ηγετική θέση το Ισραήλ.

Ο περισσότερο δυνατός που θα πρέπει να αισθάνεται λιγότερο σίγουρος από την γενική κατακραυγή που έφερε το φονικό της Γάζας, κατακραυγές όχι όλες ειλικρινής βέβαια, και θα εισπράξει τα καρφώματα των ενοχών του είναι το Ισραήλ. Σίγουρα όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι η ισραηλινή επίθεση στο τουρκικό σκάφος έγινε με απόλυτα επιλεκτικό τρόπο κι όχι τυχαία. Αρκεί να πούμε τι σημείωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωστρατηγικών αναλύσεων Stratfor που σε άλλες αναφορές έχει κάνει «προβλέψεις» για την υπαγωγή της Ελλάδος στην σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Προβλέψεις που προφανώς στηρίζονται στην εκτέλεση των νεοταξικών εντολών των ενταύθα πολιτικάντηδων που μοιράζουν στους κρατικούς νεοταξικούς δορυφόρους δικαιώματα επί της εθνικής μας κυριαρχίας.

Λέει λοιπόν το Stratfor για το περιστατικό της δολοφονίας των Τούρκων ακτιβιστών: "Τόσο η τουρκική πλευρά όσο και η ισραηλινή πλευρά γνώριζαν ότι οδεύουν σε σύγκρουση. Η τουρκική πλευρά επιχειρούσε να προβάλλει το δράμα των Παλαιστίνιων που βρίσκονται στα χέρια του Ισραήλ, κάτι που θα έδινε την ευκαιρία στην Τουρκία να διεκδικήσει τον ρόλο του ισχυρού υπερασπιστή των Παλαιστινίων στη Γάζα. Η ισραηλινή πλευρά επιχειρούσε να εμφανίσει την νηοπομπή ως υποστηρικτές τρομοκρατών που έχουν βάση τη Γάζα. Η βία όμως που εκδηλώθηκε ανάγει το Ισραήλ ως τον χαμένο αυτού του επικοινωνιακού πολέμου".

Από την Ελλάδα μένει πλέον να αναδείξει μια νέα υπεύθυνη, Εθνική και Λαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει από μια διαφορετική καθεστωτική πρακτική και θα αναδείξει με ηγετικό πρόσωπο μια νέα συμμαχία Ελευθέρων Εθνών παίρνοντας την θέση που της αρμόζει. Την θέση μιας Μεγάλης και Δυνατής Ελλάδος που δεν θα παρακολουθεί με δέος τις εξελίξεις από θέση ουραγού, αλλά από την θέση του ισχυρού. Γιατί ο κόσμος αλλάζει και αυτό είναι πλέον φανερό.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: