ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Ο ΜΑΥΡΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


ΑΘΗΝΑ 6-9-2011.

Ήταν 6 του Σεπτέμβρη, το έτος 1955. Η ημέρα που σημάδεψε με μαύρο πένθιμο χρώμα την ιστορία και την παρουσία του Ελληνισμού στην Αιώνια Πρωτεύουσα και Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη. Τότε που ο αιμοσταγής και δολοφόνος Τούρκος, ένας εσμός σκοτεινών, βάρβαρων και μισελληνικών ψυχών αποφάσισε να εξανδραποδίσει τον Ελληνισμό της Πόλης εν μέσω φόνων, βιασμών, λεηλασιών και καταστροφών.

Τριάντα υπήρξαν οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι Ελλήνων, εκατοντάδες οι τραυματίες, έως 2000 οι βιασμοί με τους 200 επισήμως καταγγελθέντες. Τάφοι ελληνικοί συλήθηκαν, εκκλησίες καταστράφηκαν, ιερείς βασανίστηκαν μέχρι θανάτου μαζί με τους Πιστούς που προσπάθησαν να σώσουν, καταστήματα και σπίτια ισοπεδώθηκαν. Οι τάφοι των Πατριαρχών συλήθηκαν ομοίως και ο μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Γεννάδιος παραφρόνησε από τα βασανιστήρια και μετά από λίγο απεβίωσε. Υπάρχουν ακόμη μαρτυρίες ότι οι αιμοσταγείς Τούρκοι δολοφόνοι υπέβαλλαν έναν ιεροδιάκονο σε αναγκαστική περιτομή.

Από τους 130000 Έλληνες οι 110000 έχασαν τα πάντα και μη έχοντας άλλη λύση, άρχισαν τη διαδικασία της μετεγκατάστασης στην Ελεύθερη Ελλάδα. Ούτε ο συγκλονιστικός λόγος του τότε Πατριάρχη Αθηναγόρα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τους δυστυχείς αδελφούς μας στις εστίες τους. «Είδατε τα κόκαλα; Ξεθάφτηκαν για να σας μιλήσουν, για να σας πουν το χρέος που έχετε να μείνετε σε τούτη τη γη που γεννήθηκαν οι πατέρες σας, οι πατέρες των πατέρων σας, εσείς, τα παιδιά σας».

Και πως στήθηκε το σκηνικό της φρίκης; Με τρόπους που έχουμε ζήσει έως τις μέρες μας και απειλούμαστε να ξαναζήσουμε. Μια σκηνοθετημένη τοποθέτηση και έκρηξη βόμβας στο υποτιθέμενο σπίτι του αρχισφαγέα Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ, τότε τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης, από Τούρκους πράκτορες και διασπορά της παραποιημένης ειδήσεως στην Τουρκία δια του Τύπου. Και παράλληλα με την κινητοποίηση της παρακρατικής οργάνωσης «Η Κύπρος είναι τουρκική» που διοργάνωσε αστραπιαία διαδηλώσεις Τούρκων από την Κωνσταντινούπολη αλλά και μεταφερόμενων από άλλες απομακρυσμένες περιοχές. Οι επιθέσεις πλέον είχαν ξεκινήσει σε βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και το προσχεδιασμένο κακό έγινε μέσα σε εννιά ώρες.

Θυμηθείτε τις «περίεργες» συλήσεις μουσουλμανικών νεκροταφείων που έχουν γίνει έως τις μέρες μας στην Ελεύθερη Θράκη από τουρκεμένους μειονοτικούς και πράκτορες της Άγκυρας. Θυμηθείτε τις απειλές της Τουρκίας για την επανάληψη των τραγικών γεγονότων της Κύπρου με τον Αττίλα αν συμβεί η εξόρυξη του γεωφυσικού πλούτου της Κύπρου. Θυμηθείτε τους Ηρωικούς Πεσόντες σε Ελεύθερη Ελλάδα, Κύπρο και κάθε σκλάβα ελληνική γη που δεν ξέχασαν. Γιατί ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: