ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΦΟΒΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ


ΑΘΗΝΑ 27-9-2011.

ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ


Η εύρυθμη ζωή μιας Πολιτείας και η απερίσπαστη ενέργεια του λαού για τη λαϊκή ευημερία και το εθνικό συμφέρον είναι μια διεργασία που έχει άμεση σχέση με τον βαθμό και την ποιότητα της ελευθερίας που απολαμβάνουν οι πολίτες. Αν δηλαδή υπάρχει ελευθερία λόγου και έργου με γνώμονα την ανάπτυξη, την κοινωνική ομαλότητα και την ισχύ της εθνικής κοινότητας δίχως το αίσθημα της εκμετάλλευσης και του φόβου για αλλότριους σκοπούς, ξένους προς την κοινότητα.

Η Πολιτεία υποχρεούται να λειτουργεί αδέσμευτα και να είναι σε θέση να άρει τις πιθανές φοβίες ή τις ανασφάλειες που καλλιεργούν αντεθνικοί και αντιλαϊκοί παράγοντες, σκόπιμα ή και ψευδεπίγραφα, στην εθνικολαϊκή κοινότητα. Αν η ίδια η Πολιτεία δρα ως φοβικός μηχανισμός ή ως καλλιεργητής φοβικών συνδρόμων, τότε έχει μετατρέψει τον εαυτό της σε όχημα εχθρικής προπαγάνδας και επιθετικότητας σε βάρος του λαού της. Ο δε λαός πρέπει να αντιδράσει και να ανακτήσει την ελευθερία του.

Σε κάθε περίπτωση η μόνη αλήθεια είναι ότι ελεύθερος είναι μονάχα εκείνος που φόβο στην καρδιά δεν έχει αλλά τόλμη, ανδρεία και θάρρος παράτολμο για έργα μεγάλα και φοβερά υπέρ Πατρίδος και Λαού. Σήμερα η Ελλάς αντιμετωπίζει σε χρόνο παράλληλο τη σπορά του συναισθήματος του φόβου στο εσωτερικό με σκιάχτρο την κλοπή του πλούτου της χώρας και των παιδιών μας και στο εξωτερικό τον μπαμπούλα της Τουρκίας και τους γνωστούς «συμμάχους», δηλαδή το Σώμα της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Έχουμε δηλαδή μια συντονισμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του ελληνικού λαού.

Επιδίωξη των εχθρών του Ελληνικού Έθνους είναι η καλλιέργεια της ηττοπάθειας και της ανυπαρξίας διεξόδου στα προβλήματα που φέρνουν εμπρός μας. Θέλοντας να κλέψουν την ελευθερία μας, σπέρνουν το συναίσθημα του φόβου γιατί πολύ απλά φοβούνται τον ελεύθερο στο νου και τη θέληση Έλληνα για υπεράνθρωπα έργα και διάκριση.

Σ’ αυτή την περίσταση έρχονται αυθορμήτως στο νου σαν βάλσαμο καρδιάς και πυξίδα ορθής πολιτικής κατεύθυνσης τα λόγια του πολύ σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη: «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι ελεύθερος». Είναι μια ηρωική αντίληψη των πραγμάτων που δείχνει στερεή αντίληψη ότι ο στόχος του Ελληνικού Έθνους ανάχωμα δεν γνωρίζει και πισωγυρίσματα δεν ανέχεται. Ανέκαθεν η ελευθεροφροσύνη και η υψηλή απαίτηση του άρχειν και ου άρχεσθαι από μικρούς, ανόητους και βάρβαρους των Ελλήνων περνούσε από το στάδιο του ζειν επικινδύνως. Πορεία που οδηγούσε με ασφάλεια στην αλήθεια της ουσιαστικής υπεροχής των Ελληνικών Αξιών.

Ο Νίκος Καζαντζάκης ήταν άνθρωπος που έπαιρνε πάντοτε τα ρίσκα του. Ζούσε με πάθος την ελεύθερη έκφραση και την έντονη παρουσία του Ελληνισμού. Δεν συμβιβαζόταν ποτέ με την υποχώρηση του πλέριου και αληθινού Έθνους που πίστευε μπροστά στη ψεύτικη μιζέρια κάποιων άλλων φρόνιμων και δωσίλογων. Το δυστύχημα είναι ότι πολλές φορές, τις περισσότερες τα τελευταία χρόνια, το ψεύδος καταδιώκει την αλήθεια και ο φόβος δολοφονεί το μέλλον του Ελληνισμού.

Δείτε τι συμβαίνει σήμερα. Αλήθεια είναι ότι η Ελλάς είναι περικυκλωμένη από τα λυκόρνεα του νεοταξισμού αφού ο λαός μας εκ της φύσης του είναι ο μεγαλύτερος εχθρός αυτού του εισβολέα και τυράννου των ελεύθερων λαών. Αλήθεια όμως είναι ότι οι συμμαχικές σχέσεις διεφθαρμένων ηγετών έχουν οδηγήσει την Πατρίδα μας να εκλιπαρεί τον εχθρό αντί να τον πολεμά πλάθοντας συμμαχίες με λαούς που διαθέτουν Ιδανικά και Πίστη κρατώντας πρώτιστα την κεφαλή και το σκαλί στην ηγεμονία για τα γαλανόλευκα χρώματα και δίκαιες απαιτήσεις ελληνικές.

Αλήθεια είναι τέλος ότι ο φόβος που σπέρνουνε ανίκανοι ηγετίσκοι και «σύμμαχοι» και «εταίροι» στην καρδιά του ελληνικού λαού στηρίζεται σ’ ένα σιχαμερό ψέμα. Ψέμα ότι χρωστάμε την Πατρίδα μας σε ξένα κεφάλαια και πως πρέπει να την πουλήσουμε για να ξοφλήσουμε. Ψέμα ότι η Τουρκία, το νεοταξικό βαποράκι νεοταξικών θελήσεων στην περιοχή μας, είναι τάχα ανίκητο όταν οι Τούρκοι στρατηγοί λένε για τον στρατό τους ότι είναι για γέλια και τα ατυχήματα στις ασκήσεις τους είναι ατελείωτα. Ψεύτικος φόβος για να προβούμε σε εθνικές ήττες κάκιστης ψυχολογίας.

Όμως του Έλληνα η καρδιά φόβο δεν γνωρίζει. Γιατί έχει γεννηθεί ελεύθερος και τη φύση του δεν την απαρνιέται. Ελεύθερος άπαξ ορκίσθη σε Θεό, σε Προγόνους και στα παιδιά του, ελεύθερος θα μείνει. Που πάει να πει Άφοβος Επαναστάτης που θα σκορπίσει τον φόβο σε δειλούς και εχθρούς. Με τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό μπροστάρη και κήρυκα Μεγάλης και Δυνατής Ελλάδος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: