ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΕΥΖΩΝΑΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ



ΑΘΗΝΑ 8-10-2012.

Έχουμε χάσει λίγο το βηματισμό μας κι έχουμε αμελήσει την αποστολή μας είναι αλήθεια. Όμως τα χτυπήματα που δεχόμαστε είναι οδυνηρά και το ξύπνημα από το λήθαργο είναι απότομο μα ολότελα απαραίτητο. Μαζί με την αξιοπρέπεια υπάρχει κι ο στοιχειώδης καλοήθης εγωισμός που πρέπει να έχει κάθε ελεύθερος άνθρωπος. Μα κι αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα το είχαμε ως τώρα χάσει μη όντες αληθινά ελεύθεροι. Τώρα λοιπόν είναι καιρός να αναλάβουμε εκ νέου καθήκον και αποστολή εθνική.

Κάποτε, όπως μας λέει το δημοτικό τραγούδι Δώδεκα Ευζωνάκια που εξυμνεί τον ελληνικό ηρωισμό, οι στρατιώτες μας ξεκινούσαν ταξίδι χρέους προκειμένου να περάσουν τη Μαύρη Θάλασσα και να φτάσουν στην Πόλη της καρδιάς μας, την Αιώνια Πρωτεύουσα Κωνσταντινούπολη για να τη λευτερώσουν. Στο δρόμο έπιασε φουρτούνα μεγάλη που κατά πως μας πληροφορεί το τραγούδι ξέσχισε τα πανιά. Εκεί επάνω ακούμε τον συμβολισμό που πρέπει να τον αφουγκραστούμε καλά. Δεν είναι λέει τα πανιά μήτε το καράβι, αλλά τα νιούτσικα παιδιά που παρακαλούμε να γλιτώσει η Παναγιά της οποίας θα ασημώσουμε όλα τα καντήλια.

Κι είναι ορθό το μήνυμα διότι καράβια θα ξαναφτιάξουμε και πανιά θα ξανασηκώσουμε. Όμως τα παιδιά της Ελλάδος τα χρειαζόμαστε όρθια και ακέραια διότι αυτά είναι που χρειαζόμαστε και θα ξανασηκώσουν το μεγαλείο της Ελλάδος. Τα παιδιά της Ελλάδος είναι ολάκερη η ψυχή και η ουσία της Πατρίδος δίχως τα οποία θα παύσει κι αυτή να υπάρχει και θα σβήσει. Η δε Πίστη είναι η ζωογόνος εκείνη δύναμη που φλογίζει τις καρδιές και θωρακίζει τις γνήσιες ελληνικές υπάρξεις ώστε να ξεπερνούν τα εμπόδια, να δαμάζουν τη φύση και να σκορπούν τον εχθρό.

Μα κι ο Στρατός μας δεν υφίσταται για να υπηρετεί την ασφάλεια των ριψάσπιδων και να ανέχεται το θράσος εισβολέων και κατακτητών σε γη ελληνική, λεύτερη και σκλαβωμένη. Ο Στρατός μας δεν φυλακίζεται για να καλοπερνάνε διορισμένοι δημοκράτες και λογιστές της οικουμένης. Ο Ελληνικός Στρατός υπάρχει, ζει και αναπνέει για να λάβει τα κλειδιά του Ελληνικού Γένους στα στιβαρά του χέρια και να ανοίξει τις σφαλισμένες πόρτες, εκείνες που ανοίγουν μονάχα με τις λόγχες τις περήφανες και ελληνικές. Οι Φρουροί της Φυλής μας είναι καμωμένοι για να σπάζουν τις αλυσίδες της σκλαβιάς και να τρανώνουν τον Αυτοκρατορικό Ελληνισμό. Διοικούνται από Έλληνες και υπηρετούν μονάχα Έλληνες.

Η ώρα σήμανε. Ο πόθος για τη λευτεριά θα πληρωθεί μέσα στην ίδια την πατρίδα μας στην αρχή για να κατακαύσει τους ανθέλληνες ολούθε. Τώρα πέφτουν οι νενέκοι με τους λαθροεισβολείς και ευθύς αμέσως τα έτερα νεοταξικά μαντρόσκυλα, οι πειρατές της γειτονιάς μας με τα ψευδοκράτη τους. Η φλόγα του πολέμου που ανάβουν οι ψευτοσύμμαχοι στην ευρύτερη περιοχή μας είναι πιο μεγάλη από το μπόι τους και θα τους καταπιεί.

Τότε ακριβώς κάποια άλλα ευζωνάκια, πολύ περισσότερα από δώδεκα, θα είναι έτοιμα να ανοίξουν τις Πύλες της Λευτεριάς στις Αιώνιες Ελληνικές Πατρίδες. Η δική μας Μεγάλη Εθνικοκοινωνική Ελλάς θα ολοκληρώσει την μισοτελειωμένη πρότερη Εθνική μας Επανάσταση. Ο Θεός θα είναι στο παράγγελμα. Και η Παναγιά θα ευλογεί ως Μάνα τα παιδιά της. Και η Θεία Αποστολή θα πάρει σχήμα ολοκληρωμένο σε μια Ελληνική Τάξη Πραγμάτων.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: