ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ ΛΟΓΟΥ



ΑΘΗΝΑ 11-4-2013.


Το θρησκευτικό συναίσθημα δεν υπήρξε ποτέ ξεκομμένο από τις εθνικές υποθέσεις τού Ελληνισμού μας. Η Ορθοδοξία δεν είναι απλώς το κυρίαρχο θρησκευτικό δόγμα στην Πατρίδα μας. Είναι η Πίστη των Πατέρων μας προς τον ζώντα αληθινό Θεό μα και το στερέωμα ελληνικότητας στους δύσκολους καιρούς του Γένους μας.

Στη στήριξη της εθνικής μας ταυτότητας, στη διάδοση των ελληνικών γραμμάτων, στους απελευθερωτικούς πολέμους, στις εκστρατείες για τον πολιτισμό μας και την τείχιση του Έθνους έναντι πάσης μορφής βαρβάρων, στην ενίσχυση του κράτους σε πόρους, έργα και ενίσχυση των αδυνάτων η Ελληνοορθοδοξία ήταν και είναι παρούσα. Δεν είναι λοιπόν μια απόκοσμη λατρεία αλλά μια κιβωτός Ορθού Θείου Λόγου και κραταιώσεως του Ελληνικού Έθνους μετέχοντας ενεργά στη ζωή του.

Το στοιχείο της Θείας Επικλήσεως δύναμης και χάριτος επί των ενεργειών λυτρώσεως και αναδείξεως του Ελληνικού Έθνους υπήρξε ανέκαθεν μέγα στήριγμα από τα πρώιμα κιόλας χρόνια της Φυλής μας. Η Ελληνική γενναιότητα και πίστη υπήρξαν αχώριστοι σύντροφοι αφού το ήθος και η κυριαρχία των Ελλήνων στην κορυφή των εθνών δημιούργησαν ελληνικές κοσμοκρατορίες μα και παράδειγμα αυτοθυσίας για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και λευτεριά. Η δε γνώση του Θεού και των Αγίων Κανόνων Του σηματοδότησαν την παγκόσμια αναγνώριση στο πρόσωπο του Ελληνισμού ως Θείου Αποστολικού Έθνους που έδωσε τα νάματα της Πίστης και σ’ άλλα έθνη.

Ελληνισμός και Ορθοδοξία λοιπόν συνυπήρξαν μέσα στα κρυφά σχολεία της οθωμανικής τυραννίας, στον ιερό όρκο της Φιλικής Εταιρίας που έδεσε στον καιρό της Παλιγγενεσίας τους σκλαβωμένους Έλληνες με το τάμα της Μεγάλης Ελλάδος, στα ταμπούρια του μπαρουτοκαπνισμένου αγώνα με το καριοφίλι και το γιαταγάνι στα χέρια κληρικών και λαϊκών. Ίδια όμορφη ιστορία Εθνικής και Ιερής Παραδόσεως στους βαλκανικούς πολέμους, στο μικρασιατικό μέτωπο, στον δεύτερο μεγάλο πόλεμο, παντού και πάντα. Στα κακά μα και στα καλά όταν μια ελληνική εκστρατεία έπαιρνε ευλογία Θεού κι όταν γινόντουσαν δοξολογίες για τις ελληνικές νίκες.

Σήμερα όμως οι ανθέλληνες διαστροφείς της πραγματικότητας αποδεικνύουν την κοινή έχθρα που τρέφουν για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Οι μειωτικές εκφράσεις και οι νουθεσίες της συμφοράς για τον διαχωρισμό αυτών των τεράστιων αξιών και εθνικών περιουσιακών στοιχείων διανθίζονται με την κακοποίηση της ελληνικής ιστορίας. Φτάσαμε στο σημείο να ακούγεται από την μια πλευρά η υποτιθέμενη απόσταση της Πίστης από τους απελευθερωτικούς μας αγώνες και από την άλλη πως η Φιλική Εταιρία και τρανοί ήρωες είχαν σχέση και υπάγονταν στην μασονία.

Αλλά οι μασονόπληκτοι «φωστήρες» δεν έχουν ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα να παραθέσουν για τον ιερό όρκο της Φιλικής Εταιρίας που εδίδετο στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδος. Δεν έχουν να πουν τίποτα στο άκουσμα των θεσπέσιων λόγων των Επαναστατών του Έθνους μας πως όσα συνέβησαν στον καιρό των Γενναίων Ελλήνων συνέβησαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.

Η βουβαμάρα των ανθελλήνων και των σκοταδιστών έχει αιτία. Διότι το «περιούσιο» τούτο κλαδί των αιρέσεων, όπως κι όλες οι άλλες κακοδοξίες, δεν αντέχει να σταθεί μήτε στο φως της καθαρότητας μήτε ενώπιον του Εσταυρωμένου. Οι λεπτομέρειες της μασονίας μένουν στο περιθώριο ενός κλειστού κλαμπ και η αποστροφή της προς την Ελληνοορθοδοξία είναι απόλυτη. Ο δε αφορισμός της Πίστης μας προς τη μασονία είναι η στερεά απάντηση της Ορθοδοξίας που καταδικάζει τόσο την ίδια την μασονία όσο και τους χριστιανούς, κληρικούς και λαϊκούς, που τυχόν θελήσουν να τη συναναστραφούν.

Οι δε γελοιότητες των ανθελλήνων και άθεων μαρξιστών πως οι εθνικοαπελευθερωτικές επαναστάσεις του Γένους Μας από το Εικοσιένα και εντεύθεν έγιναν για κοινωνικούς και ταξικούς λόγους έναντι των …κεφαλαιοκρατών των δύσκολων καιρών δένουν ιδανικά με την διεθνιστική θέαση της Πίστης μας που θρέφουν και διάφορα σχετικά συνέδρια με επίορκους της Πίστης μας. Την ίδια στιγμή οι εχθροί Χριστού και Ελλάδος ξεφτιλίζονται όταν συναναστρέφονται τους τυράννους της πατρίδος μας και αποδέχονται τις σύγχρονες διεκδικήσεις τους σε βάρος ελληνικών εδαφών. Οι δε νεοφιλελεύθεροι και οι σοσιαλιστές έχουν επιδοθεί σε μια μέγιστη πρεμούρα για την αποδοχή των ανιστόρητων ψευδών στα σχολικά συγγράμματα.

Όλοι τούτοι είναι διώκτες των αξιών μας μα και του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος που στηρίζει με πάθος τις Εθνικές και Θρησκευτικές μας Παραδόσεις. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που καλοδέχονται τους λαθρομετανάστες νεομπραίμηδες που οι πρόγονοί μας εκδίωξαν ως τμήμα των Οθωμανών Τούρκων, με τις χώρες τους να στηρίζουν ακόμη ανθελληνικές θέσεις. Είναι οι ίδιοι που σκίζονται για να χτίσουν τα Τζαμιά τής νέας κατοχής και των «ιερών» πολέμων. Και φυσικά είναι οι ίδιοι που πέφτουν στα πόδια της σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης που γυρεύει την σύγκλιση των θρησκειών στην πανθρησκεία των δικών της σκήπτρων.

Καμία πανθρησκεία και καμία αλλοίωση της εθνικής μας και της θρησκευτικής μας ταυτότητος δεν πρόκειται να περάσει στην Γη των Αγίων και των Ηρώων. Για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα η Ελλάς είναι Εθνικό Κράτος με κυρίαρχο δόγμα την Ορθοδοξία. Και έτσι ακριβώς θα παραμείνει με την έξοδο των ξένων στοιχείων εισβολής και κατοχής.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

   

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: