ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Φοβισμένοι και φθονεροί ή Έλληνες;

ΑΘΗΝΑ 21-12-2010 .

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ http://www.elliniki-grothia.com

Πριν τρεις ημέρες συνέβη ένα πρωτοφανές περιστατικό για τον χώρο του διαδικτύου. Ο αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από τους διαχειριστές δύο ιστολογίων- ένα από τα δύο ιστολόγια ήταν το έγκυρο πατριωτικό ιστολόγιο Hellenic Revenge (Ελληνική Εκδίκηση) - προσέφυγε στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ζητώντας την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τους δύο διαχειριστές και την ποινική τους δίωξη. Πιο συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι τα δύο προαναφερθέντα πρόσωπα είχαν αναρτήσει δημοσιεύσεις που έθιγαν τον ίδιο και την ταλαντούχα κόρη του, ενώ παραλλήλως έλαβε τηλεφωνήματα από αγνώστους οι οποίοι του ζήτησαν χρήματα για να αποσυρθούν οι αναρτήσεις. Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν άμεση με αποτέλεσμα οι δύο διαχειριστές να οδηγηθούν στην ΓΑΔΑ. Πέρα από τις παραδοξότητες – ένας εκβιασμός πραγματοποιείται πριν αποκαλυφθεί κάποιο σκάνδαλο (εντός ή εκτός εισαγωγικών) και όχι μετά, ενώ επίσης πίσω από μια τηλεφωνική γραμμή μπορεί να ευρίσκεται ο οποιοσδήποτε-η συγκεκριμένη υπόθεση θίγει ένα πολύ μεγαλύτερο ζήτημα: Το ζήτημα της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο. Με αυτή την υπόθεση δημιουργήθηκε ένα κακό προηγούμενο, καθώς από εδώ και πέρα όποιος επιθυμεί να φιμώσει ένα ιστολόγιο θα δύναται να υποστηρίζει ότι κάποιος, κάπου, κάποτε του τηλεφώνησε και τον εκβίασε!

Και ενώ θα περίμενε κανείς, λοιπόν, πως όλα τα ιστολόγια θα καταδίκαζαν την προσπάθεια φίμωσης, αντί αυτού επικράτησε άκρα του τάφου σιωπή. Με την εξαίρεση μικρού αριθμού ιστοσελίδων και ιστολογίων, που δεν υπερέβαιναν τα δέκα με δεκαπέντε, ουδείς άλλος συμπαραστάθηκε στους διαχειριστές των δύο ιστολογίων. Δεν κατανοούν κάποιοι ότι η ελευθερία έκφρασης, η ελευθερία μας, βρίσκεται πλέον υπό διωγμό; Δεν κατανοούν κάποιοι ότι το Σύστημα προσπαθεί να ελέγξει τον χώρο του διαδικτύου, ίσως τον μοναδικό χώρο που δεν ελέγχει απολύτως; Η αλήθεια είναι ότι από την aristera δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Όλοι έχουν δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα εκτός από τους πατριώτες, σύμφωνα πάντα με την «ανεκτική» τους λογική. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν η στάση των πατριωτικών οργανώσεων και των πατριωτικών ιστολογίων.

Αλήθεια, τόσο εύκολα λησμονούν κάποιοι; Όταν η Ελληνική Εκδίκηση προέβαλε τις δράσεις τους ήταν όλα καλά, όταν αναδημοσίευε τα άρθρα τους και κατά συνέπεια αυξανόταν η αναγνωσιμότητα τους ήταν όλα καλά, όταν προέβαλλε τις κομματικές τους εκδηλώσεις ήταν όλα καλά. Τώρα, όμως, στα δύσκολα, εκεί που αποκαλύπτονται οι αληθινοί φίλοι και οι πραγματικοί συναγωνιστές, σφυρίζουν αδιάφορα. Ποιος ξέρει; Ίσως φοβούνται τον πολέμαρχο των πολεμάρχων, τον στρατηγό των στρατηγών, τον Φράγκο Φραγκούλη, τον ατρόμητο τουρκοφάγο, τον άνθρωπο που ανέχεται τον «εκσυγχρονισμό» του Ελληνικού Στρατού μέσω της καταργήσεως στρατιωτικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα και μέσω της μείωσης του υπηρετούντος προσωπικού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι «κύριοι» του πατριωτικού χώρου αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Από φόβο μην προκαλέσουν την οργή του Συστήματος ή από φθόνο προς όποιον άλλο δεν ανήκει στο μαντρί τους, στο μαγαζάκι τους, δεν τείνουν χείρα βοηθείας και αλληλεγγύης προς τους διωκόμενους από το Σύστημα Έλληνες πατριώτες. Η στάση των εν λόγω «κυρίων» στην υπόθεση Περίανδρου, στην υπόθεση Παπαδημητρίου, στην επίθεση κατά των μελών της Ελληνικής Γροθιάς στο Σύνταγμα- όπου διαπιστώσαμε πολλά για πολλούς…- και τώρα στην δίωξη της διαχειρίστριας της Ελληνικής Εκδικήσεως αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Δεν είναι τυχαίο ότι η aristera κατέχει την ιδεολογική ηγεμονία στην χώρα μας. Αυτοί, προς τιμήν τους, συσπειρώνονται γύρω από κάθε διωκόμενο «σύντροφο». Δεν απολογούνται, αλλά αντιθέτως κινούν γη και ουρανό για να τον βοηθήσουν. Εάν δεν απαλλαγούν ορισμένοι από το πάθος του φόβου και από το πάθος του φθόνου οι aristeroi θα συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο ανενόχλητοι. Και όταν το έργο της καταστροφής θα έχει συντελεσθεί, τότε θα συνειδητοποιήσουν πόσο λάθος έκαναν . Ας αντικρίσουν, λοιπόν, τον εαυτό τους σε μια στιγμή περισυλλογής και ας απαντήσουν στο ερώτημα: Τι θέλουν να είναι; Φοβισμένοι και φθονεροί ή Έλληνες; Φοβισμένοι και φθονεροί ή Ελεύθεροι Άνθρωποι;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΟΘΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: