ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΣΥΜΒΟΛΑ

ΑΘΗΝΑ 11-12-2010 .

Ο Ελληνικός Εθνικισμός υπερασπίζεται αρχέγονα σύμβολα του Ελληνικού Έθνους που έχουν υποστεί έναν βάρβαρο ετεροπροσδιορισμό και τα οποία έρχονται κατευθείαν από το βάθος της ελληνικής ιστορίας ως ύψιστη άϋλη περιουσία και ζώσα ιστορία. Ο Ελληνικός Εθνικισμός είναι δε η μόνη ιδεολογία που έδωσε πολιτικό περιεχόμενο στον Πατριωτισμό, δίνοντας σαφές προβάδισμα στην Ιδέα της προάσπισης της Πατρίδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή και την διαμόρφωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, με γνώμονα το φυλετικό κριτήριο και το κοινό αίμα της εθνικής καταγωγής.

Αφού παγίωσε το αξιακό του σύστημα, τότε προχώρησε στην συστηματοποίηση και την ονοματολογία της Ιδεολογίας. Στην ουσία δηλαδή το Ελληνικό Έθνος και ο Ελληνικός Εθνικισμός γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν μαζί, υπακούοντας και λαμβάνοντας το σχήμα τους από την Ελληνική κοσμοθεωρία και την αντίστοιχη βιοθεωρία που καθορίζουν την συμπεριφορά του πολίτη της Εθνικής Κοινότητας απέναντι στους λαούς, ξεκινώντας από την ορθή συμπεριφορά μέσα στην ίδια την κοινότητα με γνώμονα τον σεβασμό της προγονικής ιστορίας και το χρέος για την ισχυροποίηση της Φυλής.

Οι αξίες του μεγαλώματος της Πατρίδος, της αρίστης φυσικής και πνευματικής κατάστασης και υπεροχής του πολίτη, της επικλήσεως της Θείας Συνδρομής και της προασπίσεως των Ιερών και των Εστιών της Φυλής, αξίες που γνωρίζουμε από το σύνθημα Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια, βρίσκουν την απεικόνισή τους μέσα από την διαπεραστική ισχύ των συμβόλων του Αρχέγονου Ελληνισμού. Συμβόλων απολύτου ελληνικής εθνικής καταγωγής. Είναι τα πασίγνωστα σύμβολα του αγκυλωτού σταυρού, του μαιάνδρου και του κέλτικου σταυρού.

Ο αγκυλωτός σταυρός αποτελεί αρχαίο ελληνικό σύμβολο της Απολλώνιας ηλιακής θεότητας στο αρχαιοελληνικό δωδεκάθεο. Πρέσβευε εξίσου με τον θρησκευτικό συμβολισμό του την δημιουργική φύση του Ελληνικού Πολιτιστικού Φωτός και την φυσική υπεροχή του Ελληνικού Έθνους. Απέδιδε δε την ευγνωμοσύνη, τον σεβασμό, αλλά και την επίκληση του εξίσου πολεμικού και εκπολιτιστικού λαού μας προς τον Θεό - Δημιουργό. Είναι χαρακτηριστικό της προέλευσής του ότι ο αγκυλωτός σταυρός αποτελούσε στα πρώτα της χρόνια έμβλημα της αθλητικής ομάδος του Απόλλωνα Σμύρνης, μετέπειτα Απόλλωνα Αθηνών.

Ο μαίανδρος είναι ο γνωστός μας ελληνικός σπειροειδής σταυρός που συνδυάζει εξίσου με τον αγκυλωτό σταυρό την θρησκευτικότητα και τον δυναμισμό της Φυλής των Ελλήνων. Και τα δύο αυτά σύμβολα απαντώνται στην καλλιτεχνική λαϊκή τεχνοτροπία και στους αρχαιοελληνικούς ναούς, αλλά και σε σημαντικά κτήρια. Σε αμφορείς, αλλά και στο γνωστό νομισματοκοπείο των Αθηνών που φυσικά δεν είναι δημιουργήματα Γερμανών ή άλλων λαών, αλλά Ελλήνων. Ο δε Κέλτικος σταυρός είναι το βασικό σύμβολο του υπερβόρειου ελληνογενούς λαού των Κελτών, η δε απεικόνισή του υπάρχει σε πολλούς ελληνικούς χριστιανικούς ναούς στο εξωτερικό μέρος και επάνω από τον τρούλο.

Το δε πορφυρό χρώμα του Ελληνισμού και του Ελληνικού Εθνικισμού, που απαντάται ακόμη και στην πολεμική σημαία του Βυζαντίου, καθρεπτίζει την ανάπτυξη της φυσικής ρώμης του Ηρωικού Έλληνα που οφείλει να κάνει την υπέρβαση επάνω από τα ανθρώπινα όρια για την ύπαρξη μιας Μεγάλης και Δυνατής Εθνικής Κοινότητας που παρέχει την ασφάλεια των πολιτών και την εθνική ισχύ. Όσον αφορά τον χαιρετισμό με το δεξί χέρι αναπεπταμένο προς την πλευρά του ηλιακού φωτός που συνόδευσε τον Ελληνικό Εθνικισμό και υπήρχε ακόμη και στην Ελλάδα του Πατέρα του Όχι Ι. Μεταξά, διαθέτει φυσικά εξίσου ελληνική εθνική προέλευση και απεικονίζει την διαχρονική σημασία της Φυλής μας στις έννοιες του Πολιτισμικού Φωτός και του Ηλίου της Δικαιοσύνης. Θυμίζουμε τον Απόλλωνα του Δωδεκαθέου, αλλά και τον Προφήτη Ηλία της Ελληνοορθοδοξίας με το ηλιακό άρμα.

Αποδίδοντας τον σεβασμό στην βαριά ιστορία των συμβολισμών του Ελληνικού Έθνους και μαχόμενοι για την Μεγάλη Ελλάδα και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, για Θεό, Πατρίδα και Λαό, αφιερώνουμε τούτο το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=TkPSP23J2Uo&feature=player_embedded

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: