ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΑΘΗΝΑ 5-12-2010 .

Διαρκείς αποκαλύψεις και κυοφορούμενες γεωπολιτικές και «συμμαχικές» ανακατατάξεις δημιουργούν το περιβάλλον μιας εκτεταμένης σύγκρουσης διακρατικών συμφερόντων στην περιοχή μας. Συγκρούσεις που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα μείνουν μόνο σε οικονομικό επίπεδο. Οι δε αποκαλύψεις τόσο στην γνωστή ιστοσελίδα Wikileaks όσο και στον τοπικό τύπο καταδεικνύουν τον νεοραγιαδισμό της μειοδοτικής Καθεστηκυίας Τάξεως της Πατρίδος μας στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα μιας ανύπαρκτης εθνικής πολιτικής όταν οι σε βάρος μας εχθρικές πράξεις και διεκδικήσεις συνεχίζονται με αυξημένο θράσος.

Το πλέον εξωφρενικό είναι ότι οι ανθελληνικές ενέργειες γίνονται είτε κάτω από το σκοτάδι της ανέντιμης μυστικής διπλωματίας που έχουν το θράσος να αρνούνται οι γραικύλοι πολιτικάντηδες είτε υπό καθεστώς πλήρους συσκότισης από τα συστημικά ΜΜΕ. Και τούτο φυσικά συμβαίνει προκειμένου να εμφανιστούν οι ήττες στις εθνικές μας υποθέσεις ως αναπόφευκτες επιλογές προκειμένου να πειστεί ο τάχα κυρίαρχος λαός ότι υπηρετούνται δήθεν τα εθνικά συμφέροντα. Αλλά κι αν ακόμη εκείνος δεν πειστεί, αναλαμβάνουν τα διάφορα παπαγαλάκια την αυθαίρετη ερμηνεία ενός περίπου πανηγύριζοντος λαού.

Ακούσαμε λοιπόν για τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που υπάρχουν μεταξύ άλλων περιοχών μας στην Κρήτη. Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος μίλησε για την δυνατότητα της Ελλάδος να εξοικονομήσει 279 δισεκατομμύρια δολάρια από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην Νότια Κρήτη. Ωστόσο στην λίστα των χωρών που εμφανίζονται από το Wikileaks να έχουν διαρροές εγγράφων βλέπουμε κι ένα υποτιθέμενο κράτος Κρήτη! Να γιατί κάποιοι έχουν εμφανίσει την Κρήτη κατά καιρούς ως ανεξάρτητη, τούρκικη και οτιδήποτε άλλο εκτός από ελληνική.

Στο μεταξύ από το wikileaks δίνεται η επαλήθευση μέσα από εμπιστευτικό τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα σχετικά με την ανεκπλήρωτη πρόθεση του τουρκικού στρατού να εισβάλει στη χώρα μας και να καταβάλει τον Βόρειο Έβρο στα πλαίσια του σχεδίου Βαριοπούλα. Μάλιστα υπάρχει αναφορά ότι «είναι πολύ πιθανόν να επιχειρηθούν ξανά τέτοιες ενέργειες από τον τουρκικό στρατό στο πλαίσιο της σύγκρουσης με την ισλαμική κυβέρνηση». Αυτή την σύγκρουση που βολεύει κάποιους προκειμένου να ανακαλύπτουν «καλούς» Τούρκους.

Στις ίδιες διαρροές μαθαίνουμε πως στις 16 Σεπτεμβρίου 2009 ένας διπλωματικός ακόλουθος έλεγε πως μια καινούρια ελληνική κυβέρνηση θα βοηθήσει στη λύση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων. Μιλούσε για έναν πιο ευέλικτο ελληνικό εταίρο στις διαπραγματεύσεις. Μαθαίνουμε ακόμη για έναν Τούρκο αξιωματούχο πως είπε ότι ο σημερινός Έλληνας πρωθυπουργός έχει δείξει σημάδια καλής θέλησης για την αναθέρμανση των σχέσεων Ελλάδος και Τουρκίας. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι Τούρκοι αναθέρμανση θεωρούν την είσοδο σε Θράκη και Αιγαίο.

Και στην απόσυρση των ελληνικών δυνάμεων από την ετήσια άσκηση του ΝΑΤΟ «Noble Aspect», τα ελληνικά διαβήματα αποκρούστηκαν από τον Αμερικανό αρχηγό του αεροπορικού στρατηγείου Σμύρνης με την αιτιολόγηση των Διαδικασιών για την πολιτική του Αιγαίου με τις οποίες οι νατοϊκοί επιτελείς εξαιρούν από το σχεδιασμό ασκήσεων και άλλων νατοϊκών προγραμμάτων το Ανατολικό Αιγαίο. Ωστόσο μετά την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα και με το νέο δόγμα που έχει ήδη υιοθετηθεί, η Ελλάδα χάνει τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου δίχως να κατορθώσει να περάσει τη θέση για τον έλεγχό του μέσω των ελληνικών ραντάρ. Η δε Άγκυρα επιθυμεί την κοπή του ελέγχου του Αιγαίου στα δύο. Στη νέα δομή έχουμε νατοϊκή επιδιαιτησία για τον επιχειρησιακό έλεγχο στο Αιγαίο, κατάργηση στρατηγείων και διαβίβαση σύμφωνα με πληροφορίες του ελέγχου στο στρατηγείο του Ραμστάιν στη Γερμανία.

Μάθαμε ακόμη ότι κατά την ραγιάδικη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΝ στην Τουρκία, η τουρκική αεροπορία προέβαινε σε 20 παραβιάσεις στο Κεντρικό Αιγαίο με 36 F16 μόνο σε δύο μέρες από την εβδομαδιαία επίσκεψη του κ. Ελευσινιώτη. Παραβιάσεις που προφανώς ο Αμερικανός διοικητής του νατοϊκού στρατηγείου Σμύρνης θα τις ξαναβαπτίσει νατοϊκές ασκήσεις. Επιπλέον μάθαμε ότι κατά τις δηλώσεις των δύο αρχηγών οι Τούρκοι εξαφάνισαν την ελληνική σημαία αφήνοντας μόνο την τουρκική, ενώ οι δηλώσεις έγιναν μπροστά από την αφίσα του τουρκοσιωνιστή Κεμάλ Ατατούρκ.

Και λίγο πιο πάνω στα Σκόπια, ένα νέο αλβανικό κόμμα επιχειρεί την καντονοποίηση των Σκοπίων με την εμφάνιση ενός αλβανικού καντονιού, ενώ οι αλβανικές προθέσεις που υπάρχουν και στο Κοσσυφοπέδιο κοιτάζουν και τη δική μας Ήπειρο. Αλλά εμείς ως οι μόνοι αληθινά δικαιούχοι δεν διεκδικούμε τίποτα.

Και μην μας λένε ότι δεν είναι εφικτό ή δεν έχουμε συμμάχους και συγκυρίες ευνοϊκές. Η Ρωσία ήδη τα σπάει με το ΝΑΤΟ με το βαμβάκι και ο Πούτιν προειδοποιεί ότι αν η Ρωσία μείνει έξω από την αντιπυραυλική ασπίδα θα συνεχιστεί η ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων και δυνάμεων κρούσεως. Ο δε Μεντβέντεφ έρχεται το 2011 στην Ελλάδα.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι η ανάπτυξη μιας πολιτικής καταστάσεως που θα θελήσει να προβεί στην αναγέννηση της Ελλάδος δίχως νεοραγιάδες και ολιγόψυχους. Μια εθνικιστική διακυβέρνηση που θα ανασυντάξει το Ελληνικό Έθνος στο δρόμο για το μεγάλωμά του όταν οι σημερνοί δυνατοί και τα κρατίδια που μας ενοχλούν φαγωθούν μεταξύ τους. Τότε η Ελλάς πρέπει να είναι έτοιμη και δυνατή.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: