ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1955 ΚΑΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ

ΑΘΗΝΑ 7-9-2010 .

Τη νύχτα της 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου 1955, η ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης έγινε στόχος απρόκλητων βιαιοτήτων. Μέσα σε λίγες ώρες εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες, σπίτια, ακόμα και οι εκκλησίες των Ελλήνων μετατράπηκαν σε ερείπια. Τα γεγονότα αυτά σήμαναν την αρχή του τέλους της κοινότητας των Ελλήνων της Πόλης.

Η ιστορία της Ελλάδος με τα ατελείωτα παραδείγματα απαράμιλλων ηρωισμών, γεμάτη με σελίδες χρυσές που γράψανε τα παιδιά της, μα και ζυμωμένες με ποταμούς καθαγιασμένου αίματος, δίνει τις αποστομωτικές απαντήσεις στους φανατικούς ραγιάδες και τις γλοιώδης «φιλίες» τους. Μια τέτοια σελίδα γράφτηκε και κείνο τον μαύρο Σεπτέμβρη του Ελληνισμού. Όμως ούτε αυτή η φρικαλεότητα και οι άλλες οι γνωστές στάθηκαν εμπόδιο στις απόπειρες της ελληνοτουρκικής «φιλίας» ανθρώπων που στάθηκαν υποχείρια του χειρότερου είδους ανθελληνισμού.

Και από την «φιλία» του Ελευθερίου Βενιζέλου με τον αιμοσταγή αρχιδολοφόνο Κεμάλ που ακολούθησε την μικρασιατική καταστροφή φτάσαμε στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των κτηνότουρκων τον Σεπτέμβριο του 1955. Αφού οι νέες προσεγγίσεις των γραικύλων πολιτικάντηδων δημιούργησαν το κλίμα για την εξουδετέρωση και την τελική απομάκρυνση των Ελλήνων της σκλαβωμένης και Αιώνιας Πρωτεύουσας του Ελληνισμού Κωνσταντινούπολης. Προϋποθέσεις που είχαν την απαρχή τους στον γνωστό ασύδοτο έλεγχο των τουρκικών προξενικών αρχών επί κάποιων μουσουλμάνων με ρευστή εθνική συνείδηση που είχαν δεχθεί το δηλητήριο του τουρκισμού. Επιστρατεύτηκε λοιπόν ένας μουσουλμάνος φοιτητής στην Θεσσαλονίκη, εγκάθετος του τουρκικού προξενείου με τοποθεσία της προβοκάτσιας το διαβόητο σπίτι του αρχισφαγέα Κεμάλ.

Το σχέδιο των Τούρκων απλό. Μια βόμβα στο υποτιθέμενο σπίτι του Κεμάλ από τον εγκάθετο του προξενείου και η διασπορά της είδησης στις απέναντι ακτές. Ο δράστης θεωρήθηκε προφανής για τις τουρκικές αρχές και το παρακράτος τους. Τον είπαν Έλληνα δίχως την παραμικρή απόδειξη. Και αμέσως σχηματίστηκε ένας άτακτος στρατός από αφιονισμένους ανθέλληνες από κάθε άκρη της Τουρκίας. Και ξεκίνησαν οι επιθέσεις σε σπίτια, καταστήματα, αλλά και νεκροταφεία Ελλήνων. Οι κτηνώδεις πράξεις των υπανθρώπων της Ασίας δεδομένες. Σκοτωμοί, βιασμοί και εμπρησμοί. Αναφέρθηκαν ακόμα και βιασμοί έως και νεκρών, αφού ανοίχτηκαν ακόμη και μνήματα. Ο διωγμός των Ελλήνων συνεχίστηκε έως την παραμονή τώρα μερικών εκατοντάδων Ελλήνων στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, αφού η μεγάλη πλειοψηφία της εποχής εκείνης που διασώθηκαν πέρασαν στην Ελλάδα.

Σ’ αυτήν την περίπτωση και τις άλλες τις παρόμοιες φαίνεται η μεγάλη προδοσία των πολιτικάντηδων κάθε πολιτικής απόχρωσης. Κάθε φορά το ίδιο σκηνικό. Οι ενταύθα πολιτικάντηδες μετατρέπουν σε «φιλίες» τις παραχωρήσεις τους έναντι της Άγκυρας και ο Αγαρηνός σκύλος με την σειρά του στήνει σκηνικά κατάληψης εδαφών μας, είτε πολεμικά είτε «ειρηνικά». Κύπρος, Ίμια, ελληνοτουρκική κυριαρχία σε Αιγαίο, Κύπρο ακόμα και Θράκη. Προβοκάτσιες σαν το προξενείο που επαναλήφθηκαν πριν λίγο καιρό. Και βρώμικο μελάνι να μολύνει το τίμιο ελληνικό αίμα.

Αφιερώνουμε το πιο κάτω βίντεο στα γεγονότα της νύχτας της 6ης προς 7ης Σεπτεμβρίου 1955 με την υπόσχεση της δικαίωσης των θυσιών των πατέρων μας και την επιστροφή στα πάτρια εδάφη της Ιωνίας, του Πόντου και της Πρωτεύουσας του Μεγάλου Ελληνικού Έθνους Κωνσταντινούπολης.
http://www.youtube.com/watch?v=kKTrOX9U6Xo

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: