ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ
Οι ειρηνικές ονειρώξεις, οι ραγιάδικοι διάλογοι και οι αναθεωρήσεις της εξωτερικής και της αμυντικής πολιτικής έρχονται σ’ ένα χρονικό σημείο βολικό για τους εχθρούς της Πατρίδος μας. Από την μια πλευρά έχουμε το εθνοκτόνο μνημόνιο να υπεισέρχεται στην περιοχή των εξοπλιστικών και ενεργειακών ζητημάτων μας και από την άλλη οι μεταβολές στην ελληνική πολιτική έπονται των τουρκικών εξαγγελιών για την άρση του εμπολέμου και το τουρκικό δημοψήφισμα για τον «εκδημοκρατισμό» της Τουρκίας. Με την διαφορά όμως ότι ουδέποτε συζητάς με τον κλέπτη ελληνικών εδαφών παρά μόνον για να πάρεις τα εδάφη σου και να τον διώξεις.
Στην Κύπρο τα αληθινά αφεντικά των ανθελλήνων δείχνουν το απαίσιο πρόσωπό τους ξεκάθαρα. Ενώ λοιπόν η ενδοτική κυβέρνηση Χριστόφια συνεχίζει την ανίερη κουβέντα για το περιουσιακό, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης μπλοκάρει τις διεκδικήσεις των Ελληνοκυπρίων στις περιουσίες τους στα κατεχόμενα μέσω του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και παραπέμπει τις διεκδικήσεις αυτές στην «Επιτροπή Περιουσιών» του ψευδοκράτους. Θεωρεί μάλιστα αυτήν την «επιτροπή» επαρκή για την επαναεκχώρηση των ελληνοκυπριακών περιουσιών. Στην δε Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης όλως…τυχαίως προεδρεύουν οι σύμμαχοι της Τουρκίας Σκοπιανοί και από τον Νοέμβριο η Τουρκία. Πλήρης χρεοκοπία των ανθελληνικών διαλόγων και μέγιστη υποκρισία των Ευρωπαίων πολιτικάντηδων που βάζουν σε θεσμικά όργανα τους υποψήφιους δούρειους ίππους της Ευρωπαϊκής ηπείρου.
Η συνδιαλλαγή βέβαια των πολιτικάντηδων με τους συμμάχους της παγκόσμιας διακυβέρνησης είναι και συνειδητή και προγραμματισμένη. Λίγο καιρό λοιπόν μετά την γνωστοποίηση της τοποθέτησης της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια υπέρ της διπλής ονομασίας με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη» με διατήρηση της συνταγματικής «Μακεδονίας», γίνεται γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Παπανδρέου εγκαταλείπει την πάγια εθνική θέση για μια ονομασία έναντι όλων. Αναφέρεται η θέση της αμερικανικής πρεσβείας ως η νέα πρόταση του Νίμιτς και εμφανίζεται πρώτη η ελληνική πλευρά να αποδέχεται το ξεπούλημα της Μακεδονίας Μας πριν και από τα Σκόπια. Αυτό προκύπτει και από το ρεπορτάζ της εφημερίδας Παρόν.
Στην Αλβανία η εφημερίδα Gazeta Shqiptare συνεχίζει να χαρακτηρίζει την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα ατύχημα και χαρακτηρίζει ανόσια τον δολοφονηθέντα αδελφό μας «Αλβανό» από την Χιμάρα που μιλούσε ελληνικά. Ακόμη επιτίθεται στον δήμαρχο Χιμάρας Μπολάνο και τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Ντούλε χαρακτηρίζοντάς τους ουσιαστικά φορείς ενός ελληνικού επεκτατισμού, που μακάρι να υπήρχε, και απαιτούν να ζητήσουν συγνώμη από τον αλβανικό λαό, γιατί υπερασπίστηκαν τα δίκαια των βορειοηπειρωτών. Την ίδια στιγμή όμως το κόμμα των Τσάμηδων, που έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο αλβανικό κοινοβούλιο, σε επίσκεψη του προέδρου του Muhedini στις ΗΠΑ μετέφερε το θέμα της δήθεν γενοκτονίας των Τσάμηδων και του διωγμού τους από τους Έλληνες σε Αμερικανούς γερουσιαστές και έλαβε την υπόσχεση κάποιων μελών του κογκρέσου να προωθήσουν σχετικό ψήφισμα, να κινήσουν επαφές με ελληνικές και αμερικανικές πρεσβείες και να κάνουν σχετικές επισκέψεις. Κινήσεις που ασφαλώς στηρίζει η Αλβανία διά του Μπερίσα που βλέπει ζήτημα «ανθρωπισμού».
Η Ελλάδα για να μπορέσει βέβαια να ανταποκριθεί επαρκώς στην ανάγκη ισχυροποιήσεώς της θα έπρεπε να έχει διεκδικητική διπλωματία και δυνατό στρατό. Τουναντίον η εξαγγελθείσα αλλαγή του δόγματος εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που κοινοποιήθηκε πομπωδώς από τα αρμόδια υπουργεία κινείται αντίθετα. Ο υπουργός εξωτερικών Δρούτσας αναφέρθηκε σε υποτιθέμενες διεθνείς πιέσεις προς τα Σκόπια ενώ για την Τουρκία είπε ότι το αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος θα λύσει τα ανθρωπιστικά χεράκια του υποψήφιου «Ευρωπαίου» Ερντογάν που ξαναπροσκλήθηκε από τον Παπανδρέου για επίσκεψη στην Ελλάδα. Και στην άμυνα η κυβέρνηση αναθεωρώντας την αμυντική βίβλο ακυρώνει το εκ βορά κίνδυνο, μειώνει προσωπικό και στρατιωτικές μονάδες στην Βόρεια Ελλάδα, προτείνει αναδιάταξη του στρατεύματος με έμφαση στον εξ Ανατολών κίνδυνο και μειώνει τις εξοπλιστικές δαπάνες σε μέγιστο βαθμό.
Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι αν θα θωρακισθεί η Ελλάς με τον ρωσικό αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, αφού και από οικονομικής άποψης οι Ρώσοι τον προτιμούν τείνοντας πλέον να εγκαταλείψουν τον αγωγό Σαμψούντα – Τσεϊχάν. Εκτός κι αν μας δοθούν άλλες εξηγήσεις και λύσεις για τις ασκήσεις του ελληνικού στρατού για ανακατάληψη βραχονησίδας ή για την άσκηση προστασίας του πληθυσμού από πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα και η οποία έχει αποφασιστεί να γίνει στην Πελοπόννησο.
Στηρίζουμε απόλυτα τον ελληνικό στρατό όπως πιστοποιήθηκε στο πρόσωπο του αρχηγού της ΕΛΔΥΚ Συμεών Κεβεντζίδη που μίλησε στα πενηντάχρονα της ΕΛΔΥΚ για τον στόχο να ξανακυματίσει η ένδοξη σημαία της στον Πενταδάκτυλο. Αμήν, και στην Πόλη! Και αξιώνουμε να δώσουμε στην Μεγάλη Πατρίδα μας Ελλάδα μια πολιτική διακυβέρνηση και μια διπλωματία αντίστοιχων αξιώσεων. Μια κυβέρνηση δηλαδή λαϊκή και εθνικοκοινωνική.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου