ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΑΘΗΝΑ 26-9-2010 .

Η δικαίωση των Ελλήνων Εθνικιστών για την νεοταξική επιδίωξη περί της προσβολής της εθνικής μας κυριαρχίας με όχημα το φυτευτό οικονομικό πρόβλημα που είχε εκφραστεί πριν τις τελευταίες εθνικές εκλογές καθίσταται δυστυχώς ολοκληρωτική. Όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει μόνο ένα φανερό δεσμευτικό μνημόνιο για την συρρίκνωση της εθνικής οικονομίας και της εθνικής εργατικής τάξης, αλλά και ένα αφανές ανθελληνικό μνημόνιο που ακολουθεί την μέθοδο των μυστικών διαβουλεύσεων και παζαρεύει την παράδοση εθνικής γης.

Αυτό το δεύτερο μνημόνιο δεν είναι βέβαια άσχετο με το πρώτο ούτε πρόκειται ποτέ να μας το δείξουν. Το βρίσκουμε όμως συνέχεια μπροστά μας μέσα από πράξεις ανθελληνικές. Όταν ο σημερινός πρωθυπουργός είχε μιλήσει για την μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας λόγω του οικονομικού ζητήματος, ελάχιστοι είχαν προσέξει τα λόγια αυτά, όπως και την ερμηνεία της ειρηνικής κατάληψης της χώρας που εμπεριείχαν με την μυστική διαπραγμάτευση των δουλικών μας ταγών. Με την αποδοχή δηλαδή οδυνηρών τετελεσμένων.

Στο ζήτημα της Κύπρου δεν είναι δυνατόν να παραμένει η κυβέρνηση Χριστόφια στις συζητήσεις με τους εγκάθετους της Άγκυρας όταν επιχειρείται η αποσύνδεση του περιουσιακού από το εδαφικό. Και δεν γίνεται να συζητά όταν η τουρκική πλευρά μαγειρεύει την ίδρυση ενός «συνεταιρισμού διαχείρισης ακινήτων» με την συμμετοχή μισών Τούρκων και μισών Ελλήνων που θα αξιοποιεί τις περιουσίες δίχως την πρακτική τους απόδοση, με τους Έλληνες που θα επιστρέψουν να μην ξεπερνά το 15% Τούρκων και τουρκοκυπρίων και τον οικονομικό έλεγχο όλων των περιουσιών που έχουν αφαιρεθεί από τους νόμιμους ιδιοκτήτες να πηγαίνει στην Τουρκία.

Με τον Νταβούτογλου από την έδρα του ΟΗΕ να επιρρίπτει ευθύνες στους Κυπρίους για το ότι δεν έσκυψαν τελειωτικά το κεφάλι στις ραγιάδικες ανανικές λύσεις και να λέει ότι αν λυθεί το κυπριακό θα δημιουργηθεί ένας οικονομικός ορίζοντας, μια οικονομική ζώνη στην ανατολική μεσόγειο. Με τα τουρκικά δημοσιεύματα να μιλάνε για τον χρυσό της Κύπρου όταν ο Τούρκος στρατηγός εν αποστρατεία Γιρμιμπέσογλου παραδέχεται την ανατίναξη τεμενών στην Κύπρο την περίοδο 1950 – 1970 από τους Τούρκους προκειμένου να κατηγορηθούν οι ελληνοκύπριοι!

Και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν γίνεται ο υπουργός εξωτερικών Δρούτσας να απορρίπτει τις επικρίσεις περί μυστικής διπλωματίας και την ίδια στιγμή να λέει για τον μυστικοσύμβουλο του πρωθυπουργού Παπανδρέου Άλεξ Ρόντο ότι δεν έχει καμία θεσμική θέση και δεν υπάρχει καμία θεσμική συνεργασία με το υπουργείο εξωτερικών. Ειδικότερα όταν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου σε Αθήνα και εξωτερικό διαμαρτύρονται ότι συναντούν συχνά τον Ρόντο δίχως να γνωρίζουν την αποστολή του, ενώ ουδέποτε έχει διαψευστεί η εμπλοκή του στις συνομιλίες για τα Σκόπια και τις επαφές με το Ισραήλ.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Γκρούεφσκι δεν παρίσταται στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απορρίπτοντας την υποτιθέμενη θέση της ελληνικής κυβερνήσεως περί μιας ονομασίας έναντι όλων με γεωγραφικό προσδιορισμό. Κάνει λόγο ωστόσο για την πιθανότητα η θέση αυτή να εκφράζεται για εσωτερική κατανάλωση έναντι των ελληνικών αυτοδιοικητικών εκλογών προκειμένου να ενισχυθεί η θέση του ΠΑΣΟΚ.

Ο δε Δρούτσας παρουσιάζει την ελληνική άποψη στον Νίμιτς που λέει ότι ο χρόνος για τις τελικές προτάσεις δεν είναι τώρα. Ο Νίμιτς τάχα προβληματισμένος διατείνεται ότι οι περισσότεροι Σκοπιανοί άρχισαν να αποδέχονται τις «ειλικρινείς θέσεις» της ελληνικής κυβέρνησης. Ότι δηλαδή οι Σκοπιανοί σε μια δήθεν κίνηση καλής θέλησης θα δεχτούν την προδοτική για την Ελλάδα θέση του σύνθετου «μακεδονισμού». Όταν ενισχύονται οι φωνές που δείχνουν ελληνική εγκατάλειψη της μιας ονομασίας έναντι όλων.

Στο πεδίο των ελληνοτουρκικών ζητημάτων και την έκτη συνδιάσκεψη Τούρκων και Ελλήνων δημοσιογράφων στη Σμύρνη αποφασίστηκε μια ακόμη ενδοτική ελληνοτουρκική συνύπαρξη. Η ίδρυση μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που θα συμμετέχουν εξίσου Έλληνες και Τούρκοι δημοσιογράφοι οι οποίοι θα δημιουργήσουν τις συνθήκες ώστε οι δυο πλευρές να παρουσιάζουν η μία την άλλη «όπως είναι». Να παρουσιάζουν δηλαδή τις υποτιθέμενες «αλήθειες» της εθνοκτόνου «ελληνοτουρκικής φιλίας».

Το δε τουρκικό προξενείο Κομοτηνής διεκδικεί τον τοπικό δήμο μέσα από ένα ψηφοδέλτιο αμιγώς μουσουλμανικό, τουρκικό για τους πράκτορες της Άγκυρας. Με επικεφαλής του τουρκίζοντος ψηφοδελτίου την πρώην αντινομάρχη Ροδόπης και πρώην υποψήφια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σιμπέλ Μουσταφάογλου η οποία δηλώνει Τουρκάλα και παρουσίασε το ψηφοδέλτιο έχοντας στο πλευρό της γνωστούς τουρκόσπορους, όπως τον ψευτομουφτή Ξάνθης Μετέ.

Διαφορετική άποψη με τους ραγιάδες των Αθηνών που ενεργούν ερήμην του ελληνικού λαού έχει η Αίγυπτος. Πρόσφατα λοιπόν αλλάξανε στα σχολικά βιβλία την ερμηνεία της τουρκικής παρουσίας επί 400 χρόνια στην χώρα τους από απελευθέρωση σε κατάκτηση, ενώ εκφράσανε δυσφορία για την αυξανόμενη επιρροή και τον ρόλο της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή.

Στην χώρα μας πάμε αντίστροφα «ξεχνώντας» με μυστικές διπλωματίες και αντεθνικές πράξεις την τουρκική κατάκτηση και το ελληνικό αίμα. Αυτό το μνημόνιο εξωτερικής πολιτικής που ασελγεί στο Αίμα των Ηρωικών Νεκρών της Ελληνικής Φυλής θα ξεσκίσουμε απαντώντας με την συλλογική εθνική μνήμη και την δύναμη του Ελληνικού Εθνικισμού για μια Μεγάλη Ελλάδα που δεν θα ανέχεται τουρκικό ποδάρι και προσκυνημένο ραγιά στα άγια χώματά μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspotcom/

Δεν υπάρχουν σχόλια: