ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


ΑΘΗΝΑ 24-7-2012.

Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουμε μπει στον τέταρτο μήνα που δεν εκτελούνται εργασίες και δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Τα υποβρύχια του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται στη στεριά και διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο φθορών. Όπως βαδίζουν τα πράγματα, τους βλέπω να εξελίσσονται σαν τους πυραύλους S300. Πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι με τις οικογένειές μας τραβούμε το δικό μας Γολγοθά. Όμως τα κόμματα του κοινοβουλίου ασχολούνται με όσες υποθέσεις έχουν να τους δώσουν άλλου είδους προβολή.

Τα ζητήματα της εργασίας μαζί μ’ αυτά της εθνικής άμυνας αποτελούν οπωσδήποτε αυστηρή προτεραιότητα στην άσκηση της πολιτικής. Τι γίνεται όμως όταν το εργασιακό ζήτημα συναντιέται με το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας όπως συμβαίνει στην περίπτωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά; Τι συμβαίνει όταν μαζί με τη φθορά των υποβρυχίων πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί πάσα δολιοφθορά ενάντια στο πολεμικό ναυτικό και τις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου; Ποιος το εγγυάται αυτό; Μήπως κανείς; Κι όλα αυτά όλως «τυχαία» προ του σταδίου των δοκιμών!

Γιατί αφήνονται ο εξοπλισμός και τα μηχανήματα του μεγαλύτερου ναυπηγείου της Α. Μεσογείου να απαξιώνονται με κίνδυνο μεγάλης ή και οριστικής φθοράς σε ορισμένα από αυτά; Γιατί τέτοια χαρακτηριστική αδιαφορία για τους εργαζομένους των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε; Μήπως η υπόθεση Τσοχατζόπουλου και η έρευνα του ΣΔΟΕ δώσουν επιτέλους λύση στην υπόθεση του «περίεργου» προστίμου των σοσιαλιστικών παράνομων χρηματοδοτήσεων που απειλεί εγκαταστάσεις του εμπορικού τομέα με ξεπούλημα αφού πριν έχουν μείνει κλειστές;

Συνδικαλιστής, πολιτικάντης και κάθε άλλος, πας εις εμπλεκόμενος τυχόν φέρει ευθύνη, ας τύχει των προβλεπομένων εκ της δικαιοσύνης. Και τα λεφτά που φαγώθηκαν προσφορά στο πρόστιμο. Οι κινητοποιήσεις από υπουργείο σε υπουργείο πάντως έχουν πολυφορεθεί. Αν πάντως το «ελληνικό» κυνοβούλιο και τα μαντριά του δεν το μπορούν να φέρουν την λύση, ας αφήσουν να το πράξουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. ΕΛΛΑΣ – ΣΤΡΑΤΟΣ – ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: