ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ - ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ


ΑΘΗΝΑ 30-7-2012.

Σε τούτη εδώ τη Γη Μαρτύρων και Ηρώων πρέπει να συμβεί άμεσα η έγερση των Ζωντανών στη συνείδηση Ελλήνων όπως ζητούσε επίμονα ο μεγάλος διανοητής του Ελληνισμού Ίων Δραγούμης. Να γίνουμε όλοι μαζί, καθείς από το δικό του μετερίζι, από ένα ξυπνητήρι των αποκαμωμένων αδελφών μας και να σαλπίσουμε από κοινού, μονοιασμένοι, το μέγα προσκλητήρι των καιρών για Ελληνίδα Νίκη ενάντια σε γραικύλους και εισβολείς.

Να προφυλάξουμε τα άγια χώματα της Μακεδονίας μας όπως έπραξε ο μαχητής και κήρυκας του Ελληνισμού Ίωνας Δραγούμης βαδίζοντας έως το κατεχόμενο από τους Σκοπιανούς Μοναστήρι, εργαζόμενος ακόμη για τα δικαιώματα κάθε αδούλωτου Έλληνα.

Να ενστερνιστούμε τις σπουδαίες διδαχές του Εθνομάρτυρα και υπέρμαχου της Μεγάλης Ελλάδος Ίωνα Δραγούμη με πρώτη τη φλόγα στην καρδιά και την ασίγαστη πίστη πως από εμάς μονάχα θα έρθει ο λυτρωμός και η σωτηρία της Φυλής. Να συντρίψουμε την αστική αντίληψη της κοινοβουλευτικής αλαζονείας και δουλικότητας που οδηγεί στην εξαχρείωση, την εξαθλίωση και τον διχασμό που στέρησε τον Ελληνισμό από τον οραματιστή της Νέας Ελλάδος και του Νέου Ελληνικού Πολιτισμού.

Έχουμε απόλυτη ανάγκη να κάνουμε λεύτερο κτήμα μας τον Θείο Έρωτα του Ίωνα για την Πατρίδα μας, για τους Ανθρώπους της, για την Ελληνική Ομορφιά και την Ελληνική Φύση. Κι έτσι θα πάρουμε την μεγάλη και απαραίτητη απόφαση να ζήσουμε ως Παιδιά της δίπλα στην Μητέρα Ελλάδα. Ως Εργάτες και Εραστές μαζί μες στην ελληνική φύση απολαμβάνοντας τους δροσερούς χυμούς της, παίρνοντας δύναμη από τη δική της ενέργεια και έμπνευση πάνω μας, προστατεύοντας το κάλλος και την ευρωστία της από βαρβάρου πόδι.

Κι ύστερα να γίνουμε οι Πολεμιστές του Ελληνικού Μεγαλείου, οι Άξιοι Μαθητές της Προγονικής Γνώσης, οι Φιλόσοφοι της Νέας Ελληνικής Σκέψης, οι Ευλαβείς Προσκυνητές στα Άγια Βήματα της Πίστης Μας, οι Εξουσιαστές της Ζωής μας, οι Διδάχοι των Ελληνοπαίδων, οι Απελευθερωτές Ελλήνων, οι Μαχητές των Ιδεών μας.

Τότε θα έχει αληθινά δικαιωθεί ο αγώνας και η θυσία του Ίωνα Δραγούμη που δολοφόνησαν οι σφαίρες του βενιζελικού διχασμού. Τότε ο Έλληνας Ήρωας θα αναγεννηθεί και η Ελλάς θα λάμψει εκ νέου στα χαρούμενα πρόσωπα Ελλήνων όπως ήθελε και αποζητούσε ο Μεγάλος Έλληνας Διανοητής.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: