ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΣΗ

ΑΘΗΝΑ 12-7-2012.

Οι διαπραγματευτές της εθνικής μας ελευθερίας και αξιοπρέπειας, οι κυβερνητικοί και «αντιπολιτευτικοί» δηλαδή πραματευτάδες της πατρίδος μας στις νεοταξικές θυρίδες, έχουν λυσσάξει να βρουν τρόπους ανάσχεσης του εθνικιστικού κινήματος. Είναι κάτι το αναμενόμενο δεδομένου ότι στην κατοχική Ελλάδα οι Έλληνες Εθνικιστές συνιστούν τη σύγχρονη εθνική αντίσταση ενάντια στους γραικύλους πολιτικάντηδες και το διεθνιστικό νεοταξισμό. Και έτσι οι ραγιάδες του ψευτορωμέϊκου πιάσανε μεταξύ άλλων την κουβέντα για την ποιότητα των εθνικιστών ψηφοφόρων.

Φιλότιμη η προσπάθεια των αφιλότιμων απάτριδων να ερμηνεύσουν τον πατριωτισμό των Ελλήνων αλλά είναι εξόχως ατυχής. Πρώτα απ’ όλα ο Έλληνας Εθνικιστής δεν είναι μέλος μιας αγελαίας μάζας ψηφοφόρων δίχως εθνικό προσανατολισμό αλλά αναπόσπαστο τμήμα ενός συνειδητοποιημένου λαού με σαφή ταυτότητα και αξίες. Στην δική μας κοινωνία Ελλήνων πρώτα σχηματίστηκε η ελληνική φυλή και έπειτα σχηματίστηκε η Εθνική Ιδέα ως φωνή του ελληνισμού. Από το σημείο αυτό πρέπει να ξεκινήσει η θεώρηση του εθνικισμού και της κοινωνικής διαστρωμάτωσης που τον συνοδεύει.

Οι δικοί μας Έλληνες δεν τρέφονται από τον πλούτο του ελληνικού δημοσίου αλλά τον παράγουν με τα ίδια τους τα χέρια. Δεν είναι διορισμένοι ταγοί ή φερτοί πολίτες που θέλουν να δείξουν πως είναι κάτι ενώ αντιπροσωπεύουν το κενό. Οι δικοί μας Έλληνες είναι σάρκα από τη σάρκα της φυλής μας και επαναστάτες πολεμιστές του έθνους των εθνών. Είναι σκαπανείς και θεμελιωτές της Ελληνικής Πολιτείας που τιμούν το ψωμί τους γιατί το έχει ποτίσει ο τίμιος ελληνικός ιδρώτας.

Το πνευματικό υπόβαθρο των Ελλήνων Εθνικιστών είναι εκείνο που θεμελίωσε τον ανθρώπινο πολιτισμό από την πρώτη χρυσή αυγή της ελληνικής ιστορίας. Είναι άνθρωποι ευφυείς και φιλομαθείς που ασκούν διαρκώς τις νοητικές τους διαδρομές για να εμβαθύνουν στην διαρκή γνώση του ελληνισμού. Η σκέψη του Έλληνα Εθνικιστή είναι αφιερωμένη στην πρόοδο της κοινωνίας και την ανάπτυξη του έθνους αξιοποιώντας την ελληνική γη και τα φυσικά χαρίσματα του λαού μας την ίδια στιγμή. Δεν σπαταλάει ποτέ την εθνική περιουσία και δεν δένεται σε κανένα άρμα που έχει ξένο στο τιμόνι. Είναι άρχων και αρχόμενος της Ελλάδος και δημιουργεί διαρκώς δικό του καθάριο πολιτισμό.

Ο Έλληνας Εθνικιστής διαθέτει ακλόνητη Πίστη στον Θεό και την αποστολή που έχει να επιτελέσει το Ελληνικό Έθνος. Ο δικός μας Έλληνας έχει συνείδηση της φύσης του και της οφειλόμενης ευγνωμοσύνης προς τον Δημιουργό του σύμπαντος κόσμου. Την Πίστη του στον Χριστό και την Ελλάδα την κάνει πράξη στην καθημερινότητα. Γνωρίζει ότι χαίρεται και απολαμβάνει την εκ Θεού ελληνικότητα που αξιώθηκε να δώσει την γλώσσα της και τη δομή της στον Ορθό Λόγο. Άλλωστε από τα πρώιμα χρόνια της ελληνικής αρχαιότητας διαθέταμε το πνεύμα της θυσίας αρμονικά δεμένο με την πολεμική αρετή και τη βαθιά αγάπη για το Θεό, την Πατρίδα και την Ηθική.

Αυτός ο Έλληνας βρίσκεται παντού μέσα στην ελληνική κοινωνία. Και η κοινωνική διαστρωμάτωση που αντιστοιχεί στον Ελληνικό Εθνικισμό είναι ολάκερη η Ελληνική Κοινωνία. Ο δικός μας Έλληνας είναι εργάτης, αγρότης, υπάλληλος, δάσκαλος, επιστήμονας και επιχειρηματίας. Έχει βγάλει το δημοτικό και είναι μηχανοδηγός του ελληνισμού. Έχει βγάλει το πανεπιστήμιο και είναι φάρος του ελληνισμού. Ζουν και οι δύο αυτοί Έλληνες αρμονικά δεμένοι και ανασαίνουν ο ένας από την ενέργεια του άλλου. Το κοινό μυστικό τους είναι ότι έχουν την εθνική και φυλετική τους συνείδηση επάνω από εισοδήματα και θέσεις. Είναι υπηρέτες της Ελλάδος διότι όταν ρωτάς την ιδιότητα που φέρουν πρώτα λένε τη λέξη ΕΛΛΗΝΕΣ.

Η δική μας κοινωνία δεν τρέχει πίσω από ένα δώρο απατηλό με αντίδωρο τη ψυχή και τα οράματά μας. Δεν είναι ο βολεμένος που έχει αφεθεί να σαπίσει σ’ ένα ψεύτικο περιβάλλον ασφάλειας που υπαγορεύει το χρήμα του δυνάστη. Ο Έλληνας Εθνικιστής είναι ο αγωνιστής της ζωής που περιφρουρεί την ελληνική κοινωνία και ζει το πρόβλημα του αδελφού του στο έθνος και τη φυλή με την προσφορά άδολης και ισόβιας αλληλεγγύης.

Ο δικός μας Έλληνας δεν γυρεύει διαφορετικό δυνάστη αλλά Έλληνα πρωταφέντη της αγιοτόκου και ηρωοτόκου Ελλάδος. Δεν ανοίγεται στης πλάσης τους γυρολόγους και εμπόρους των εθνών γιατί ο δικός του παράδεισος βρίσκεται στα δικά του χέρια. Βαδίζει στα άγια ελληνικά χώματα που βάδισαν σπουδαίοι πρόγονοι και έχει βαλθεί να γίνει ακόμα καλύτερός τους.

Ο Έλληνας Εθνικιστής βρίσκεται παντού και θα σας κάνει τη μεγάλη ζημιά ανθέλληνες, ελληνόφωνοι και βαρβαρόφωνοι. Είναι ο Έλληνας των βωμών και των ιερών που διατηρούν τη φλόγα του Ελληνισμού άσβεστη. Είναι ο Έλληνας που δεν αναλώνεται στις φυτευτές πάλεις των φτωχών και των πλουσίων, γιατί ο πλούτος ο υλικός στερεώνει την Πατρίδα και ο πλούτος ο ψυχικός ενώνει το λαό. Στην δική μας κοινωνική διαστρωμάτωση ο Έλληνας φοράει το κοστούμι, βάζει την φόρμα εργασίας, φοράει τη στολή του πολεμιστή σε μια ελάχιστη στιγμή του χρόνου και είναι πάντα ο ίδιος.

Στην εθνικιστική διαστρωμάτωση ο Έλληνας είναι ο συνάδελφος, ο αδελφός, ο συμπολεμιστής. Είναι ο Έλληνας που χαίρεται με το χαμόγελο του ελληνόπουλου, το ζεστό ελληνικό σπίτι, την ένδοξη Ελλάδα.  
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια: