ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΗΧΗΣΤΕ ΟΙ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ – ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΥΠΡΟ


ΑΘΗΝΑ 12-7-2011.

Η τραγωδία της Κύπρου και του Ελληνισμού ολάκερου στη ναυτική βάση της Λεμεσού με την απώλεια ελληνικών ψυχών μετά την έκρηξη ενός κοντέινερ με πυρομαχικά κατασχεθέντα προ καιρού από Ρωσικό πλοίο με κατεύθυνση τη Συρία με συγκλόνισε http://www.youtube.com/watch?v=X3yt8DXhx-w&feature=player_embedded . Διότι οι Κύπριοι αδελφοί μας υπουργέ εθνικής τάχα άμυνας κ. Μπεγλίτη είναι Έλληνες όσο κι αν επιθυμείτε να τους αποσυνδέσετε από το Έθνος μας. Και όταν γνωρίζουμε τα τεράστια γεωπολιτικά συμφέροντα που σχετίζονται με την κυπριακή ΑΟΖ και το φυσικό αέριο σε συνδυασμό με τον πολιτικοοικονομικό πόλεμο που υφιστάμεθα ως Έθνος στον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας με τις μισερές ενέργειες ελληνόφωνων ταγών, τότε αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο που διατρέχουμε.

Σε κάθε περίπτωση μου έρχονται ζωηρές στο νου οι σκηνές που έχουμε μάθει εμείς οι νεώτεροι πως έζησε η Πατρίδα μας στον καιρό της γερμανικής κατοχής, τότε που οι πνευματικοί ταγοί και οι λόγιοι άνθρωποι της Ελληνικής Φυλής βαστούσαν ψηλά τις σημαίες του Γένους και βροντοφωνάζανε τους πόθους του λαού μας. Τότε που στη χώρα τα πλάκωνε όλα και τα σκίαζε η σκλαβιά. Όταν η Ελλάδα του εθνικού ηγέτη Ιωάννη Μεταξά, γαλουχημένη στα νάματα της εθνικής υπερηφάνειας πάσχιζε μονάχη να σηκώσει το κεφάλι και να ανακτήσει την ελευθερία της.

Τα λόγια και οι στίχοι του Κωστή Παλαμά λειτουργούσαν ως ξυπνητήρι και φωνή του έθνους αντάμα. Η πύρινη μορφή του εθνικού μας ποιητή και η μυριόστομη λαλιά ελληνικού μεγαλείου εξέφραζαν τον βαθύτατα πληγωμένο και τρομαγμένο λαό μας. Έναν λαό που γύρευε να σπάσει τις βάρβαρες αλυσίδες και να στήσει ξανά τη ζωή του Έθνους σε στέρεες βάσεις.

Ο Κωστής Παλαμάς εξέφρασε τις ίδιες αυτές επιθυμίες των Ελλήνων ακόμη και με τον θάνατό του. Η κηδεία του κορυφαίου ποιητή μας μετατράπηκε σε ανεπανάληπτη λαϊκή διαδήλωση. Κι αυτό διότι ο νεκρός που βρισκόταν εμπρός τους ήταν ένας δικός τους άνθρωπος, γνήσιος εκφραστής της Μεγάλης Ελλάδος και του κυρίαρχου λαού. Ήταν στην κυριολεξία ο Παλαμάς στον καιρό του και για κάθε αντιπροσωπευτικό καιρό με τον όποιο βαθμό δυσκολίας ο Σημαιοφόρος της Ελληνικής Φυλής και ο Εθνικός Σαλπιστής για την έγερση, το πάλεμα και τον αγώνα τον καμωμένο μονάχα για Νίκη.

Αυτά τα προσδιοριστικά στοιχεία του Μεγάλου Νεκρού εξέφρασε ο Άγγελος Σικελιανός με τον δικό μοναδικό τρόπο απαγγέλλοντας το ποίημα της Τιμής στην κηδεία του Κωστή Παλαμά. Οι στιγμές το καλούσαν και ο Παλαμάς ήταν εκεί, δίπλα στον αγαπημένο του λαό δια χειλέων Άγγελου Σικελιανού. «Ηχήστε οι σάλπιγγες…καμπάνες βροντερές. Δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα. Βογκήστε τύμπανα πολέμου. Οι φοβερές σημαίες ξεδιπλωθείτε στον αέρα»!

Πόσο δίκιο είχε ο Σικελιανός. Γιατί η μεγαλύτερη Τιμή για τον Σημαιοφόρο από τους συντρόφους του είναι να συνεχίσουν τη μάχη που εκείνος κίνησε ως τη τελική Νίκη. Και όσο πιο τραχιές είναι οι δυσκολίες, τόσο πιο σκληρή να είναι η μάχη για την Τιμή του Κωστή Παλαμά.

Σε άλλο πάλι σημείο του ύμνου προς τον Κωστή Παλαμά λέει ο Σικελιανός: «Μα συ λαέ, που τη φτωχή σου τη μιλιά, ήρωας την πήρε και την ύψωσε ως τ’ αστέρια, μεράσου τώρα τη θεϊκή φεγγοβολιά της τέλειας δόξας του. Ανασήκωσ’ τον στα χέρια». Καλό είναι να ξαποστάζουμε κάτω από τον ίσκιο μεγάλων μορφών της Πατρίδος μας. Αλλά πρέπει ταυτόχρονα να έχουμε τη δύναμη να βρίσκουμε τον πλούτο της ελληνικής λαλιάς μας που εκείνοι οι τρανοί Έλληνες φρόντιζαν να κρατήσουμε ζωντανή.

Να μοιραζόμαστε τη φεγγοβολιά του Κωστή Παλαμά και να τον σηκώνουμε διαρκώς στην μνήμη του Ελληνικού Έθνους. Και να τον ανασηκώνουμε με τις πράξεις μας για Ελληνισμό Φοβερό, Μαχητή και Νικηφόρο που θα καταυγάζει με το μεγαλείο και τον πολιτισμό του γερή πατρίδα και την οικουμένη όλη.

Το σημείο μηδέν για την εθνική αντίσταση και την αναγέννηση της Ελλάδος έχει έρθει. Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν. Δεν χρωστάμε μήτε παράδες μήτε και κυρίως ελληνικές ανθρώπινες ψυχές. Και δεν υπάρχει γωνιά του ελληνισμού, μακρινή ή κοντινή, σκλαβωμένη ή «λεύτερη», που να πονάει λιγότερο ή περισσότερο.

Κάθε γωνιά του Ελληνικού Έθνους που βρίσκεται υπό δοκιμασία πρέπει να έχει κοντά της ολόκληρο τον λαό μας. Δεν θέλουμε πρόχειρους ταγούς και κάλπικους συμμάχους. Ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός θέτει μπροστάρηδες Ηγέτες που εμπνέουν τον ελληνικό λαό στον δρόμο του Παλαμά και την δημιουργία μιας Νέας και Ισχυρής Ελλάδος σιμά σε όλα τα παιδιά της. Φυσικά στο πλευρό των πονεμένων αδελφών μας ωσάν τους Κυπρίους. http://www.youtube.com/watch?v=wAI1SnRSxEw.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: