ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΔΙΚΟ ΑΙΜΑ

ΑΘΗΝΑ 30-7-2010 .

Περίεργο το σημερινό δυστύχημα που συνέβη με την πτώση του ελικοπτέρου Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού και τον θάνατο των δύο έμπειρων στελεχών του στην Πάχη Μεγάρων. Όλα τα στοιχεία είναι ύποπτα. Η συντριβή κατά την αιώρηση και την διενέργεια ελέγχων. Η αναφερόμενη κάθετη πτώση του ελικοπτέρου σαν «μολύβι» μετά την διαπίστωση και την αναφορά του χειριστή για βλάβη στο κύριο στροφείο. Κάτι που σημαίνει ολικό μπλοκάρισμα, αφού τα συστήματα του ελικοπτέρου προσφέρουν την δυνατότητα αιώρησης ανάγκης και αναγκαστικής προσγείωσης. Περίεργη εμφανίζεται και η φωτιά που απανθράκωσε τους ηρωικούς πιλότους μας, αφού το ελικόπτερο διαθέτει ειδικά συστήματα απορρόφησης κραδασμών και αποφυγής πυρκαγιάς.

Υπάρχουν μάλιστα κάποιες πληροφορίες για κάποια έκρηξη, ενώ και η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Αμύνης Βενιζέλου με την εξαγγελία πραγματοποίησης προανάκρισης από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου οδηγούν στην διερεύνηση όλων των ενδεχομένων. Τριήμερο πένθος έχει ήδη αναγγελθεί. Τι συμβαίνει με τα υπερσύγχρονα ελικόπτερα Απάτσι με τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας που είναι καινούρια και εμφανίζονται από τα πλέον αξιόμαχα ελικόπτερα της κατηγορίας του στην Ευρώπη; Και από την στιγμή που όπως διαβάζουμε από το defencenet.gr τα συγκεκριμένα ελικόπτερα είχαν παραληφθεί καθυστερημένα μετά από προβλήματα στην αρχική σύμβαση.

Για να τα πούμε απλά τα πράγματα. Είναι ντροπή να χάνονται τόσο άδικα σε καιρό ειρήνης νέα παιδιά, δικά μας παιδιά, που υπηρετούν με υποδειγματική αφοσίωση την μόνη αξιόπιστη και πατριωτική έπαλξη της Ελλάδος, τον Εθνικό Στρατό μας. Επιτέλους, ας ανταποκριθεί το κράτος στις υποχρεώσεις του για την ασφάλεια των Ένοπλων Φρουρών του Έθνους μας. Κι ας φτάσει ο Στρατός μας το μαχαίρι πολύ πιο βαθιά στην πραγματική αλήθεια. Όχι άλλο άδικο αίμα. Και εμείς πάντα εκεί. Στο πλευρό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για περισσότερο ενεργό ρόλο, για περισσότερο σεβασμό στην αξιοπρέπεια και την ζωή των παιδιών μας. Για να αποβληθούν από την Πατρίδα μας οι δήμιοι των Ελλήνων.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο χειριστών του ελικοπτέρου μας. Θερμά συλλυπητήρια και για το άλλο παλικάρι του Στρατού μας που έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα επίσης επάνω στο ιερό καθήκον προς την Ελλάδα μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: