ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ 2-7-2010 .

Μια πάγια και εύκολη ρητορεία που χρησιμοποιείται από τους γραικύλους πολιτικάντηδες της Πατρίδος μας είναι αυτή που μιλάει για μια μικρή πλην τίμια και πάντοτε αδύναμη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που αδυνατεί να τα βάλει με τους ισχυρούς της γης και προσδιορίζεται λίγο - πολύ πληθυσμιακά στα δέκα εκατομμύρια ψυχές εντός συνόρων και άλλα τόσα εκτός, σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Βέβαια οι οπαδοί της θεωρίας της ισχνής ποσότητος των Ελλήνων ξεχνούν εσκεμμένα ότι η Ελλάς τα έχει βάλει πολλές φορές και μάλιστα νικηφόρα με υπεράριθμους αντιπάλους, αποδεικνύοντας ότι το θέμα είναι σαφώς ποιοτικό κι όχι ποσοτικό. Η υπεροχή ενός Έθνους δεν μετριέται ούτε με γρόσια ούτε με το στρέμμα ούτε με την φρονιμάδα των πολλών, αλλά με της καρδιάς το Αίμα όπως μας μάθανε οι Πατέρες της Φυλής Μας και με την τρέλα των λίγων που σηκώνουν από τον λήθαργο και τους υπόλοιπους.

Αλλά και αυτή η θεωρία πάλι των λίγων Ελλήνων, βολική για την μακαριότητα των ραγιάδων ηγετών μας, πάλι ψεύτικη είναι, αφού ξεχνούν πάλι εσκεμμένα και τους Έλληνες των Σκλάβων Πατρίδων και τους λαούς που εμείς χτίσαμε στην οικουμένη και για τους οποίους θα μιλήσουμε στο επόμενο σημείωμά μας και τους αδίκως λησμονημένους Έλληνες της Μεγάλης Ελλάδος ή Κάτω Ιταλίας. Αυτούς τους σπουδαίους Έλληνες που βαστούν όρθια την Πατρίδα και ελληνική γλώσσα μέσα από την ντοπιολαλιά τους στην Ιταλική χερσόνησο την ώρα που το υπουργείο αντεθνικής υπνοπαιδείας προτιμά την αγγλική γλώσσα αντί της αρχαιοελληνικής στα σχολεία, ενώ περικόπτει δαπάνες για το διδασκαλικό προσωπικό και την ελληνομάθεια στο εξωτερικό.

Αυτοί οι ωραίοι Έλληνες σκαρφαλωμένοι στην γη και τα βράχια της, μεγαλωμένοι με την αρχαία ελληνική γλώσσα και τα ανυπέρβλητα μνημεία του ελληνικού πολιτισμού, μαθημένοι υπερήφανοι απόγονοι μεγάλων προσωπικοτήτων όπως ο Αρχιμήδης, βρέθηκαν εκεί από το λυκαυγές της ανθρωπότητος και μας υπενθυμίζουν την ελληνική προέλευση της Ιταλίας ολόκληρης και του πολιτισμού της που εκτράφηκε από τον εργώδη νότο. Μας θυμίζουν ότι περισσότερο και από το ούνα φάτσα ούνα ράτσα ισχύει το ούνα ράτσα, ούνα ράτσα γκρέκα. Από τον καιρό της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας του Ρώμου και του Ρωμύλου. Αλλά και στην συνέχεια όταν η ελληνική παρακμή έκανε το θλιβερό της πέρασμα και το αίσθημα της ελληνικότητας χτυπήθηκε από τους δυνατούς του καιρού εκείνου, όμοιους με τους σημερινούς, οι Έλληνες της Μεγάλης Ελλάδας μείνανε όρθιοι στις επάλξεις και την προγονική γη. Πάντα Έλληνες. Απομονωμένοι δυστυχώς από την άρχουσα τάξη του ψευτορωμέϊκου, με περισσότερα αναγνωρισμένα δικαιώματα από το ιταλικό κράτος που τους αντιμετωπίζει ως Έλληνες, να μας θυμίζουν ότι και εκείνοι υπάρχουν, αγωνιούν και αγωνίζονται για την Μητέρα Ελλάδα.

Η δική μας Μεγάλη Ελλάδα, το Ελληνικό Έθνος των Ελλήνων Εθνικιστών και Πατριωτών τους θεωρούμε ως αυτό που πραγματικά είναι. Αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνισμού. Και τους φέρνουμε πιο κοντά μας μέσα από αυτό το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=ToZf8hWn8GE&feature=player_embedded .

Και στο βίντεο αυτό http://www.youtube.com/watch?v=HxLw8AagrUA&feature=related θα ακούσουμε τους οπαδούς της ομάδος Crotone (Κρότωνας), να φωνάζουν στα ιταλικά το σύνθημα «Προσκυνήστε, εδώ είναι η Μεγάλη Ελλάδα».

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: