ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


ΑΘΗΝΑ 11-12-2011.

Η πολιορκία της Ελλάδος κορυφώνεται μέσα από το ξεδίπλωμα όλων των εθνικών μας υποθέσεων με οδηγό των εξελίξεων τα ενεργειακά μας πεδία. Πέραν της ολοφάνερης σύνδεσης της φτιαχτής οικονομικής κρίσης με την αφαίρεση της εθνικής μας κυριαρχίας, τώρα πλέον γίνεται ορατή δια γυμνού οφθαλμού η αιτία που αμφισβητείται η ελληνικότητα των ακριτικών σημείων της Πατρίδος μας, αφού ακριβώς αυτά τα σημεία της εθνικής μας επικράτειας διαθέτουν άφθονο γεωφυσικό πλούτο. Από χρυσό και χαλκό μέχρι πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ουράνιο.

Αλλά η υψηλή περιεκτικότητα του ελληνικού πλούτου φανερώνει με τη σειρά της και άλλη μια αλήθεια. Ότι πίσω από την Τουρκία και τους λοιπούς ανθελληνικούς κρατικούς δορυφόρους βρίσκεται ο διεθνής νεοταξικός παράγοντας της διαβόητης παγκόσμιας διακυβέρνησης. Η δε μαζική αμφισβήτηση των εθνικών μας δικαίων και συμφερόντων συναντάει την ύποπτη αναβλητικότητα του ψευτορωμέϊκου.

Σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσεται η επανεκκίνηση της σκοπιανής προκλητικότητας επί της Μακεδονίας Μας. Η οδήγηση της καταγγελίας της περιλάλητης ενδιάμεσης συμφωνίας εξαιτίας του γνωστού μπλοκαρίσματος της νατοϊκής εισόδου των νεοκομιτατζήδων στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης με τρόπο προκατασκευασμένο και προσυμφωνημένο αποδεικνύει τη σκευωρία του πράγματος. Με μια καταδίκη της χώρας μας στημένη έτσι ώστε να επιτρέπεται η άσκηση εκβιαστικών πιέσεων προς κάθε κατεύθυνση.

Η καταδίκη του βέτο, η παράλληλη ανοχή σ’ ένα μελλοντικό ελληνικό βέτο, η ξαφνική επισήμανση του σλαβικού χαρακτήρα των Σκοπίων από τον προηγούμενο πρωθυπουργό Γκεοργκιέφσκι και η δήλωση ραγιάδικου σεβασμού του ψευτορωμέϊκου προς το διεθνές δικαστήριο μας θέτει σε ετοιμότητα για έναν επικείμενο εξευτελιστικό συμβιβασμό. Ειδικά όταν ο γνωστός νεοταξικός διαμεσολαβητής Νίμιτς επανέρχεται στο προσκήνιο και μιλάει για επαφές και εποικοδομητικές ευκαιρίες, σχέσεις και «λύσεις».

Η επιφυλακή για την εθνικά επιβαλλόμενη απάντηση στο ζήτημα της Μακεδονίας Μας επιβάλλεται όταν οι δήθεν σύμμαχοί μας αποφασίζουν στο συγκεκριμένο διάστημα να μας δώσουν το δάνειο των 2 δις ευρώ από το ΔΝΤ. Κίνηση που διαθέτει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αντιπαροχής έναντι της ελληνόφωνης υποχώρησης. Παράλληλα η Τουρκία με αφορμή το διεθνές δικαστήριο εκφράζει την ευχαρίστηση για τη δικαίωση των σκοπιανών προστατευομένων της και τη συνέχιση της υποστηρίξεως στην ένταξη του μορφώματος – δεσμωτηρίου της Βορείου Μακεδονίας Μας στους διεθνείς οργανισμούς.

Στο μεταξύ στη συζήτηση του ελληνικού προϋπολογισμού στη Βουλή είδαμε τον τουρκεμένο βολευτή του ΠΑΣΟΚ Χατζηοσμάν να αναφέρεται σε συνάρτηση με τη φτώχια της Θράκης Μας στο αίτημα δημιουργίας της Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης που θα προσφέρει ειδικές «επενδυτικές» διευκολύνσεις στην επιχειρηματική εισβολή της Τουρκίας. Και είναι γνωστό ότι οι συγκεκριμένες επενδύσεις κρύβουν από πίσω τους τις ορέξεις της Άγκυρας για την τουρκοποίηση της Ελεύθερης Θράκης.

Ο Χατζηοσμάν αναφέρθηκε επίσης στο αίτημα της απευθείας εκλογής του μουφτή από τους πράκτορες της προσωρινής γείτονος και στο ζητήματα των βακουφίων και της μειονοτικής εκπαίδευσης υπενθυμίζοντας τις πρότερες επαφές με τον Παπανδρέου. Μίλησε μάλιστα πονηρά για μια Θράκη «πρότυπο πολυπολιτισμικής και ειρηνικής συνύπαρξης ομάδων με διαφορετική καταγωγή, διαφορετική θρησκεία, διαφορετικές παραδόσεις, διαφορετικές καταβολές. Μίλησε δηλαδή ουσιαστικά για μια Θράκη με τουρκικά δικαιώματα δίχως να συναντήσει βέβαια αντίρρηση από τους ελληνόφωνους πολιτικάντηδες.

Όμως την ώρα που ο υπουργός εξωτερικών Δήμας βγάζει μια ανακοίνωση που αποτρέπει την συμμετοχή ελληνικών φορέων σε τουριστική έκθεση στην κατεχόμενη Σμύρνη Μας παρουσία και αντιπροσωπείας από τα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, το Επιμελητήριο της Σάμου επιμένει στη συμμετοχή του με τάχα άτυπη παρουσία! Και μάλιστα αυτό συμβαίνει όταν οι Τούρκοι εκδίδουν χάρτες με τους οποίους αμφισβητούν τα κυπριακά δικαιώματα στο νότο της μεγαλονήσου μας εξαγγέλλοντας ενεργειακές έρευνες εντός των κυπριακών χωρικών υδάτων. Με τον κατοχικό ηγέτη Ερόγλου να μιλάει για τουρκικά δικαιώματα στον κυπριακό γεωφυσικό πλούτο. Αλλά οι δουλικές προσεγγίσεις συνεχίζονται.

Η νεοταξική κυβέρνηση της Βουλγαρίας, όμοια σαν τις δικές «μας» κυβερνήσεις, αποφασίζει να ακυρώσει τη συμφωνημένη συμμετοχή της στον αγωγό Πύργου – Αλεξανδρούπολης για λόγους τάχα οικονομικούς. Προηγουμένως το έργο είχε ματαιωθεί για λόγους περιβαλλοντικούς. Για να ξεμπλοκαριστεί προσωρινά και τελικά να ακυρωθεί η βουλγαρική συμμετοχή ως ασύμφορη. Το συγκεκριμένο όμως έργο αφορά την ενεργό παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή ως ανάχωμα στις τουρκικές ορέξεις που τώρα πάει πίσω για τα μάτια των αμερικανικών αγωγών.

Στην Βόρειο Ήπειρο ο αντιπρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου δικαιοσύνης της Αλβανίας Σπαχίου ανακοίνωσε την καθαίρεση της αναγραφής της εθνικότητας από τα ληξιαρχικά έγγραφα σε μια κίνηση ευθείας αμφισβήτησης της ελληνικότητας Βορειοηπειρωτών και Βλάχων της κατεχόμενης Βορείου Ηπείρου Μας.

Στο μεταξύ εκφράζεται στο κράτος μας ισραηλινό ενδιαφέρον για τις έρευνες σχετικά με τις μεγάλες ποσότητες γαιανθράκων που εστιάζονται νότια της Κρήτης. Παρόμοιο ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Ρωσία.

Είναι συνεπώς πρακτικώς αδύνατο να αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα χωρίς να υπάρχουν άλλες σκέψεις από πίσω. Η Ελλάς δεν είναι φτωχή σε πόρους αλλά σε πολιτική ηγεσία. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ισχυρή Εθνικιστική Διακυβέρνηση που θα εθνικοποιήσει τον εθνικό πλούτο και θα αξιοποιήσει το γεωστρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας μας προκειμένου να αυξήσουμε την γεωπολιτική μας επιρροή. Με σωστές συμμαχίες και εξασφαλισμένη την ενότητα του λαού και την άμυνα της Ελλάδος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com
http://karachalios-spiros.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: