ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΜΑΣ

ΑΘΗΝΑ 5-11-2010 .

Είναι πραγματικά χρήσιμη η περιήγηση στους τόπους που εστιάζεται το δυσώνυμο ενδιαφέρον των εχθρών του Ελληνικού Γένους. Περιήγηση σε τόπους αιματοβαμμένους από το αίμα των ηρώων μας που είναι είτε λεύτεροι είτε σκλαβωμένοι μα πάντα ελληνικοί τόποι και ποτέ χαμένες πατρίδες. Οι Ελληνικές Πατρίδες έχουν γεννηθεί για να επιστραφούν στην Μητέρα Ελλάδα και τίποτα δεν χάνεται αν έχει γραφτεί στον νου και την καρδιά με γράμματα ανεξίτηλα. Πολλές φορές μάλιστα προσφέρονται ευκαιρίες για χρήσιμα συμπεράσματα όταν γίνεται η μοιραία σύγκριση στις θυσίες των Ελλήνων τον καιρό των απελευθερωτικών αγώνων με το όπλο στο χέρι για να έρθουν στην συνέχεια κάποιοι διορισμένοι πολιτικάντηδες να κόψουν στην μέση την αποκατάσταση της Πατρίδος προκειμένου να χτίσουν το ελληνικό κράτος που οι «μεγάλοι σύμμαχοι» επέτρεψαν να δημιουργηθεί.

Για να έρθουν στην συνέχεια κάποιοι απόγονοι αυτών των γραικύλων και προδοτών πολιτικάντηδων, το ίδιο γραικύλοι και προδότες και οι ίδιοι που άφησαν όλοι μαζί, παλαιοί και συγκαιρινοί, τις αλύτρωτες πατρίδες εκτός των ελληνικών συνόρων, να απαιτήσουν από τον ελληνικό λαό και τα παιδιά μας να αναγνωρίσουν τους σφαγείς των Ποντίων αδελφών μας και τους εμπρηστές του Πόντου Μας ως φίλους και συμμάχους. Γιατί αυτό θέλουν και ζητούν με θρασεία απαιτητικότητα οι πολιτικάντηδες όταν σπρώχνουν την δολοφονική Τουρκία στην Ευρώπη, όταν καλύπτουν την τουρκική συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς θεσμούς για την ασφάλεια και άλλα πολλά, όταν αναγνωρίζουν ζωτικά τουρκικά συμφέροντα στο Αιγαίο. Ομοίως όταν επιτρέπουν την συμμετοχή τουρκικών αυτοδιοικητικών συνδυασμών στην Θράκη που οι ίδιοι πολιτικάντηδες δεν εγκατέστησαν Ποντίους αδελφούς μας κατά απαίτηση της Τουρκίας στέλνοντάς τους στα αστικά κέντρα.

Η δουλικότητα συνεχίζεται όταν αλλοιώνουν την παιδεία μας για να μην μιλάει για τις δολοφονίες των αδελφών μας, αλλά για συνωστισμούς στο λιμάνι της Σμύρνης, όταν οι τουρκικές παραβάσεις και παραβιάσεις καταπνίγονται ενημερωτικά, όταν επιχειρηματίες Ελλάδος και Τουρκίας συνευρίσκονται. Και ακόμα όταν γλυκανάλατα και προπαγανδιστικά τουρκικά σήριαλ μας δείχνουν τον Πόντο και την Ιωνία να κατοικούνται από τους Τούρκους απόβλητους της μογγολικής στέπας με φόντο έρωτες ελληνοτουρκικούς που όλως «τυχαία» η Ελλάς λαμβάνει γυναικεία μορφή, όταν δημοσιογράφοι ένθεν κακείθεν συνασπίζονται για να προβάλλονται οι ειδήσεις με παραμορφωτικό τουρκικό φακό. Ενώ σήμερα όταν δίνονται άδειες για τις λειτουργίες των εν ομηρία εκκλησιών μας, αυτό συμβαίνει προκειμένου να προπαγανδίσουν το «ευρωπαϊκό» πρόσωπο οι Τούρκοι. Αλλά την ίδια στιγμή η Αγία Σοφία μένει αιχμάλωτη και κάποιες άλλες εκκλησιές μας κατεδαφίζονται και δεν επιτρέπεται η ανοικοδόμησή τους.

Πως μπορούν άραγε να αισθάνονται οι Πόντιοι αδελφοί μας; Ασφαλώς προσβεβλημένοι όπως όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Γιατί σίγουρα ο Πατριωτισμός τους δεν μπορεί να εγκλωβιστεί ή να εξαντληθεί σε μια εικαστική έκθεση, σε μια λαογραφική εκδήλωση, σε μια περιγραφή αναμνήσεων, σε μια προβολή οπτικοακουστικού υλικού, σε μια θεατρική παράσταση, σε μια ιστορική αναπαράσταση, σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση, σε κάποιο άλλο παραδοσιακό δρώμενο. Όμορφες και τρυφερές στιγμές εθνικής αυτογνωσίας και λαϊκής συνύπαρξης με την ζώσα ιστορία της Ελληνικής Φυλής που ασφαλώς και επιβάλλεται να υπάρχουν στην καθημερινότητά μας όταν μάλιστα έχουν κατά τρόπο απαράδεκτο μειωθεί σε κάποια κρατικά μέσα προβολής.

Και να υπάρχουν όχι ως νεκρή φύση από την συνέχεια του Ελληνικού Γένους με μια στείρα στατική μορφή δίχως σκοπό μελλοντικό, αλλά σαν απόδοση Τιμής στους Νεκρούς Ήρωες και υπόσχεση Χρέους στα παιδιά και τις επερχόμενες γενιές τις αγέννητες ότι η επόμενη σύναξη όλων των Ελλήνων Πατριωτών και Εθνικιστών, όλων των σπουδαίων Ελλήνων θα γίνει στην απελευθερωμένη Γη του δικού μας Ελληνικού Πόντου. Και ότι θα περπατήσουμε δίχως τις άδειες των κατακτητών στην Τραπεζούντα, την Σαμψούντα, την Κερασούντα, την Καππαδοκία από άκρου έως άκρο. Και δεν θα υπάρχει κανένα Καϊσερί αλλά η δική μας ελληνική Καισαρεία. Αφιερώνω στους Ποντίους αδελφούς μου και σε κάθε Έλληνα χωριστά τούτο εδώ το βίντεο http://www.facebook.com/video/video.php?v=139130132799914&comments=&il=1 .

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: