ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


Ο ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ

ΘΗΒΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 .

Ο δεκαπενταύγουστος συνδέεται με μεγάλα και ανυπέρβλητα γεγονότα για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία μας. Συνδέεται βεβαίως πρωταρχικά με την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Παναγίας, μητρός τε υιού του Θεού και ανθρώπων. Η αγαπημένη Παναγιά μας που έχει συνδεθεί με τόσα θαύματα στην Πατρίδα μας. Όπως στον Ορχομενό κατά την προσπάθεια εισόδου των Γερμανών στην Κατοχή συνοδεία τεθωρακισμένων, ένα εξ αυτών στην θέα της Θεοτόκου που εμφανίστηκε ενώπιον του ολοζώντανη σε όραμα υπέστη μέγιστη καθίζηση που τρομοκράτησε τους εισβολείς. Γεγονός που πάντοτε θυμόταν ο επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος και έκτοτε προσερχόταν στην περιοχή για τον εορτασμό του συμβάντος.

Συνδέεται ο δεκαπενταύγουστος φυσικά και με τον τορπιλισμό της Έλλης από ιταλικό υποβρύχιο κατά τρόπο άνανδρο. Μια επιχείρηση που σαφώς επεδίωκε τον εθνικό, θρησκευτικό και ηθικό υποβιβασμό της Ελλάδος για την μετέπειτα ήττα στα πεδία του βορειοηπειρωτικού έπους. Στόχος που ανετράπη από την κατά αρχήν ψυχραιμία και την μετέπειτα νίκη με την αρχηγία του Εθνικού Κυβερνήτη Ι. Μεταξά και φυσικά την ευλογία υπέρ της Ελλάδος από την εξ ύψους νικηφόρα Μητέρα Παναγία. Με την θυσία δυστυχώς μελών του πληρώματος της Έλλης.

Συνδυάζεται δυστυχώς και με τον Αττίλα 2 που ολοκλήρωσε την κατοχή του 37% του κυπριακού εδάφους από την μιαρή Τουρκία με την προδοσία του πολιτικάντικου κατεστημένου που έκτοτε κυβερνάει επάνω σε όνειρα στοιχειωμένα και πτώματα ηρώων και δεν επιτρέπει ακόμα το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου.

Αυτά ας τα θυμόμαστε πάντοτε. Η Υπεραγία Θεοτόκος να φωτίζει τα βήματά μας με την μεσιτεία στον Θεό Πατέρα για τους μεγάλους αγώνες που έρχονται για Χριστό και Ελλάδα. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες. Και ας ακούσαμε τον κατ’ εξοχήν ύμνο του στρατευομένου Βυζαντίου, της χιλιόχρονης Ελληνικής Αυτοκρατορίας που θα αναστήσουμε διά παντός, τον γνωστό και αφιερωμένο στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Ελληνικού Έθνους Παναγία, την γλυκιά μας αγαπημένη Παναγία, στο βίντεο αυτό εδώ http://www.youtube.com/watch?v=bfhYMmx-ySQ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: