ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΘΗΒΑ 16-8-2010 .

Σε μια πολιτεία που τα πάντα κινούνται με δανεικούς ρυθμούς και το εθνικό συναίσθημα υποτάσσεται στους νόμους της αγοράς, η υποκρισία αποκαλύπτεται με εκκωφαντικό τρόπο και τα αποτελέσματα της κατευθυνόμενης πολιτικής του Καθεστώτος του ντόπιου Νεοταξισμού δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας σχετικά με τις ευθύνες της αιχμαλωσίας της Ελλάδος στα δίχτυα των διεθνών εμπόρων του Εθνών. Οι ευθύνες αυτές μάλιστα καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα του πολιτικού μας συστήματος.

Μια ενιαία μετάλλαξη των πολιτικών συστημάτων και ιδεολογιών συντελείται παντού και συγκλίνει στην τελική διαμόρφωση ενός παγκόσμιου καπιταλισμού. Μια καπιταλιστική χοάνη που χωράει τις φιλελεύθερες, τις σοσιαλιστικές και τις κομμουνιστικές συμφύσεις της διεθνούς πολιτικής διεργασίας. Από τον διεθνισμό της Αριστεράς με την γεωγραφική πτώση των συνόρων μέχρι την παγκοσμιοποίηση των αστικών κομμάτων με την πτώση των οικονομικών συνόρων που αμφότερες οι πλευρές χρειάζονται τους λαθρομετανάστες, το ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας και την διάλυση της Εθνικής Εργατικής Τάξης.

Κοιτάξτε τι συμβαίνει και τι διογκώνεται τον καιρό της παγκόσμιας διακυβέρνησης και του θανατερού μνημονίου. Τα ποσοστά της αναλογίας των κλειστών μαγαζιών έναντι των ανοικτών σε κλασικούς εμπορικούς δρόμους αυξάνονται διαρκώς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η οδός Σταδίου και η οδός Πανεπιστημίου με το 25% και το 20% αντιστοίχως των καταστημάτων να είναι κλειστά. Με τα πολυκαταστήματα, την εγκληματικότητα και τις κατά καιρούς απεργιακές κινητοποιήσεις των συστημικών εργατοπατέρων να ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Με την ελληνική ένδυση και υπόδηση να υποφέρουν και τις χαμηλές εισοδηματικά συνοικίες να πληρώνουν περισσότερο την νύφη. Ο δε πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Κορκίδης αναφέρεται στην Τρόικα και τα νέα μνημόνια που κουβαλάει με νέους φόρους, εισπρακτικές μεθόδους και επαπειλούμενη διόγκωση της ανεργίας των Ελλήνων εργαζομένων. Αλλά και ο πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κασιμάτης μιλάει για τον κίνδυνο 100000 λουκέτων και 150000 ανέργων.

Και ενώ πλήττονται η ελληνική επιχειρηματικότητα και η απασχόληση για το χατίρι της μεθοδευμένης χρεοκοπίας της Ελλάδος, 5 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι απώλειες στην χώρα μας από το παραεμπόριο σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κατατάσσει την Ελλάδα πρώτη μεταξύ των άλλων ευρωπαϊκών χωρών στην εξέλιξη αυτής της οικονομικής παράνοιας. Ενώ δηλαδή ζητούνται περισσότερες θυσίες από τους Έλληνες, ένας φορολογικός παράδεισος μηδενικών εισφορών και μαύρης εργασίας έχει ανοιχτεί για τους λαθρομετανάστες στην Πατρίδα μας που λαμβάνουν τζάμπα κοινωνικές παροχές και επιδόματα αλληλεγγύης. Και ενώ λοιπόν ψάχνει η κυβέρνηση να βρει να περικόψει κοινωνικά επιδόματα, αδιαφορεί για αυτά που λαμβάνουν οι αλλοδαποί μαζί με τα τεράστια διαφυγόντα ποσά του παραεμπορίου, ενώ χάνονται θέσεις εργασίας για τους Έλληνες.

Όμως η λαθρομετανάστευση τελευταία γνωρίζει αλματώδη διόγκωση πάντοτε εξ ανατολάς ή και εξ Αλβανίας, αφού η παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας θέλει την νόθευση του ντόπιου πληθυσμού, παρέχοντας ακόμη και ψήφους φτάνει να προκληθεί ανήκεστη βλάβη στην Ελλάδα. Είδαμε λοιπόν σε μια μόνο μέρα την σύλληψη 151 λαθρομεταναστών από το Τμήμα Συνοριακής Φυλακής Ορεστιάδας στην παραμεθόριο περιοχή της Νέας Βύσσας – Καστανέων στον Έβρο. Είσοδοι που σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων. Σε νησίδα εξάλλου κοντά στις Σπέτσες αποβιβάστηκαν 50 λαθρομετανάστες όταν το πλοιάριο που είχε Τούρκο κυβερνήτη πήρε τάχα τυχαία νερά. Και στο Πευκί της Εύβοιας με ουκρανικό ιστιοφόρο αποβιβάστηκαν άλλοι 28 λαθρομετανάστες.

Και οι πολιτικοί μας τι κάνουν; Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου μιλάει για τέταρτο οικονομικό δρόμο με τις αγορές να αναπτύσσονται και την δημοκρατία τάχα να μην υποτάσσεται σ’ αυτές, με την παγκόσμια αλληλεγγύη να τίθεται πάνω από τα εθνικά συμφέροντα. Επιπλέον με αφορμή τον χρυσοπληρωμένο Ιταλό σύμβουλο του πρωθυπουργού τον ορμώμενο εκ του ΔΝΤ, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία ότι οδήγησε την χώρα στην ανάγκη των μνημονίων, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για παρελθοντολογία και το ΚΚΕ μειώνει τους μισθούς των υπαλλήλων των κομματικών του επιχειρήσεων στα 1200 ευρώ όταν δήθεν γυρεύει για τους εργαζομένους μισθούς 1400 ευρώ και μπαίνει σαν καπιταλιστής εργοδότης στην λογική των ατομικών συμβάσεων εργασίας συνηγορώντας στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας του «κακού φασίστα» Ιωάννη Μεταξά.

Μήπως άραγε είναι «κακός φασίστας» και ο δικηγόρος που προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον των πασοκικών νόμων που δίνουν ιθαγένεια και συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές των παρανόμως νομιμοποιηθέντων λαθρομεταναστών που φεσώνουν τα δημόσια ταμεία; Μήπως είναι «κακός φασίστας» ο αξιωματικός γιατρός του Πολεμικού Ναυτικού που μετατέθηκε δυσμενώς γιατί εξέφρασε ανοικτά την αντίρρησή του στην ανέγερση Τζαμιού στο Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού; Ή μήπως είναι ορθή η ραγιάδικη λογική του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου που μετάφρασε την ιστορική λειτουργία του δεκαπενταύγουστου στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα ως μια ακόμη γέφυρα ελληνοτουρκικής φιλίας;

Η άποψη του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού είναι πως οι θυσίες του ελληνικού λαού ανήκουν μόνον στο Ελληνικό Έθνος και τον λαό και χρησιμεύουν για να αυξήσουν την παρουσία της Ελλάδος και μόνον. Κι αυτό ισχύει και για την Εθνική Οικονομία και για την εδαφική κυριαρχία της Μεγάλης Ελλάδος μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: