ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ



 ΑΘΗΝΑ 25-9-2012.

 

Σαν σήμερα 25 Σεπτεμβρίου 1849 έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Νικηταράς ο Τουρκοφάγος έχοντας προλάβει δυστυχώς να δει την τραγωδία του ψευτορωμέϊκου που δεν ήταν η Ελλάδα που είχε απελευθερώσει ο Εθνικός μας Ήρωας και οι συμπολεμιστές του. Μίσος, κομματισμός, διχασμός και αλληλοσπαραγμός πριν και αμέσως μετά το πέρας της Επαναστάσεως του Εικοσιένα.

 

Γεννημένος στο χωριό Τουρκολέκα Μεγαλόπολης, είχε καταφύγει στη Ζάκυνθο όπου έδρασε στα στρατεύματα Ρώσων και Γάλλων. Μυήθηκε στην Φιλική Εταιρία στα 1818 και πολέμησε μαζί με τον θείο του Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Παπαφλέσσα, παροτρύνοντας όλο και περισσότερους Έλληνες να λάβουν τα Ιερά Όπλα για την ανάσταση του Γένους. Διακρίθηκε σε πλήθος μαχών όπως στο Βαλτέτσι και την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς. Πολεμούσε με πάθος όπως έλεγε ο ίδιος για να τινάξει ο Έλληνας το ζυγό της σκλαβιάς και μηδέποτε για να αποκτήσει λάφυρα.

 

Υποστήριξε τον Ιωάννη Καποδίστρια και οδηγήθηκε στη φυλακή ως υποκινητής τάχα δράσεως συνωμοτικής ομάδος. Η περιπέτειά του έως τη στιγμή της αποφυλακίσεως επέφερε μεγάλη βλάβη στην υγεία του μέχρι του σημείου σχεδόν τυφλώσεως. Ύστερα από τα πολιτικά πάθη της περιόδου εκείνης απομονώθηκε με την οικογένειά του στον Πειραιά μέσα στη φτώχια μα με τον πλούτο της καρδιάς του. Μετά τα γεγονότα της 3ης Σεπτεμβρίου 1843 η Πολιτεία αξιώθηκε να του αποδώσει τον βαθμό του υποστρατήγου και μια τιμητική σύνταξη. Ήταν έγγαμος και απέκτησε τρία παιδιά.

 

Ο Νικήτας Σταματελόπουλος βίωνε την σχέση του Ελληνικού Έθνους με τους Τούρκους σφαγείς σε ένα διαφορετικό επίπεδο από αυτό που επιχειρεί να περάσει στην νοοτροπία του Έλληνα το σημερινό ψευτορωμέϊκο σε συνέχεια των κοτζαμπάσηδων προσκυνημένων ραγιάδων. Ο Νικηταράς είχε μείνει ονομαστός για τον φόβο και τα αμέτρητα θύματα που σκορπούσε μεταξύ των δολοφόνων του λαού του. Αγωνίστηκε για να μεγαλώσει η Ελλάς, αληθινά ανεξάρτητη και κυρίαρχη. Να διοικηθεί από αληθινούς Έλληνες Πατριώτες και να μονοιάσει το Γένος ώστε να προκόψει και να ανθίσει εκ νέου.

 

Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι σήμερα οι Έλληνες που κείνος και οι συμπολεμιστές του κατέστησαν Όρθιους και Ζωντανούς Έλληνες θα αντίκριζαν ελληνοτουρκικές «φιλίες» και τουρκικά σήριαλ σε πολιτική και τηλεόραση. Δεν μπορούσε καν να σκεφτεί ότι θα γνώριζε πόνο και οδυρμό ο λαός μας με όπλα τους κεφαλικούς φόρους και τους τόκους των ψευτοσυμμαχικών και γυρολόγων τοκογλύφων. Είδε βέβαια πάθη και μίση και κόμματα, άπαντα υποκινούμενα από τους ίδιους εχθρούς διαχρονικά. Αλλά αλίμονο, η πίκρα του Νικηταρά θα εξακοντιζόταν σήμερα σε τεράστια μεγέθη.

 

Χρέος μας σήμερα ως Έλληνες Εθνικιστές και Πατριώτες είναι να κάνουμε πράξη το Εθνικό Σχέδιο και Όραμα που διέθετε και μεταλαμπάδευσε έως τις μέρες μας ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος. Να γενούμε εμείς οι απηνείς διώκτες των εχθρών του Ελληνισμού όπου κι αν βρίσκονται και να πάρουμε στα δικά μας χέρια την πατρίδα ώστε να ολοκληρώσουμε την άνθιση της Μεγάλης Ελλάδος που κάποιοι στέρησαν από τον Τρανό μας Ήρωα.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ


 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: