ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥ ΑΓΡΑ

ΑΘΗΝΑ 8-6-2010 .

Ήταν στις 7 του Ιούνη το 1907 όταν ο ανθυπολοχαγός του πεζικού Τέλος Αγαπηνός, ο γνωστός αγωνιστής και οπλαρχηγός του μακεδονικού αγώνος με το ψευδώνυμο Τέλος Άγρας, έβρισκε μαρτυρικό θάνατο μετά από φρικώδη βασανιστήρια που υπέστη από μικτή συμμορία Βουλγάρων και Ρουμάνων. Πρόκειται για μια ξεχωριστή επέτειο για κάθε γνήσιο Έλληνα Πατριώτη, για κάθε μαχόμενο Έλληνα για τα ιδανικά της Ελλάδος, για κάθε ατόφιο Έλληνα Εθνικιστή. Ειδικά τούτες τις στιγμές που η κυβέρνηση και η λοιπή προσκυνημένη Καθεστηκυία Τάξη, από κοινού ενδοτικοί εντολοδόχοι του Διεθνιστικού Νεοταξισμού, εκφράζουν την ευαρέσκειά τους οι κυβερνήτες και την μοιρολατρική τάχα υποδοχή οι λοιποί συνοδοιπόροι στην βολική ονομασία των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία».

Βολική δήθεν για τα ελληνικά συμφέροντα προκειμένου να υποχωρήσουν προσυνεννοημένα οι Σκοπιανοί τάχα από ανάγκη. Κι ας γεννάει διεκδικήσεις αυτή η «Βόρεια Μακεδονία». Γιατί αφού υπάρχει η Βόρεια, τότε υπάρχει και η Νότια, η Ελεύθερη και Ελληνική. Άρα ή θα διεκδικήσουμε εμείς την κατεχόμενη Βόρεια Μακεδονία που εγκαταλείφθηκε στους σλαβοκομιτατζήδες όταν προδόθηκε ο αγώνας των Μακεδονομάχων μας που ωστόσο ηρωικά μας κληροδότησαν την σημερινή Ελεύθερη Μακεδονία ή θα τρέχουμε πάλι και δεν θα φτάνουμε με τέτοιους ηγετίσκους.

Ο Τέλος Άγρας ήταν ένας από τους πιο δραστήριους της ένοπλης εγέρσεως προκειμένου να προστατευτούν οι σκλαβωμένοι αδελφοί μας της Μακεδονίας. Οπλαρχηγός του Βερμίου, με έντονη δράση στην Λίμνη των Γιαννιτσών κατάφερε με την δράση των ανδρών του να περιορίσει και να εκβάλλει από την περιοχή τις βουλγάρικες συμμορίες. Τίποτα δεν μπορούσε να ανακόψει την πορεία του Άγρα προς την απελευθέρωση της Μακεδονίας Μας, ούτε ακόμη και η ελονοσία από την οποία προσεβλήθη. Τίποτα εκτός από το άθλιο καρτέρι που του είχαν στήσει οι Κομιτατζήδες Κασάψεφ και Ζλατάν τους οποίους ο Άγρας είχε σκοπό να εξαγοράσει και να απομακρύνει από την περιοχή ανοίγοντας γρηγορότερα τον δρόμο στον απελευθερωτικό αγώνα. Παρά τους αντίθετους συμβουλευτικούς λόγους των Ελλήνων της περιοχής ο Άγρας βάδισε μόνος και συνελήφθη από τους άνανδρους και βρωμερούς κομιτατζήδες. Για να κρατηθεί από αυτούς τους μακελάρηδες δίκην τροπαίου και να απαγχονιστεί τελικά στις 7 Ιουνίου 1907 στην Νάουσα.

Στο πιο κάτω βίντεο θα δούμε μια σειρά λαμπρών Μακεδονομάχων. Θα δούμε μια ξεχωριστή γενιά δεσποτάδων με πρώτο τον Δεσπότη της Καστοριάς Γερμανό Καραβαγγέλη που ακόμα θυμούνται το όνομά του οι βουλγαροσκοπιανοί απόγονοι των κομιτατζήδων με δέος. Θα δούμε τον Καπετάν Κώτα που δεν ήξερε ελληνικά, γνήσιος όμως Έλληνας ανεφώνησε προ του θανάτου του στο δικό του ιδίωμα ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ και όχι ζήτω η νιοφερμένη και ανύπαρκτη Βόρεια Μακεδονία. Θα δούμε τον Ίωνα Δραγούμη που έλεγε ορθά ότι αν σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα. Θα δούμε πολλούς ακόμη. Θα δούμε επίσης τον Καπετάν Τέλο Άγρα στον οποίο αφιερώνουμε αυτό το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=9bRMBwxESUw

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΖΗΤΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: